Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Kopališče Adria Ankaran

Datum: torek, 12. julij, 2011
Sprehod v Adrii smo začeli v turistično-informativnem centru ob recepciji avtokampa in se pozanimali za kakšen obisk v okolici Ankarana. Turistična promotorja Vanja Rožac in Tim Mavrič sta nam najprej ponudila zemljevid koprskega zaledja, nato pa podrobno predstavila edini slani travnik v Sredozemlju pri sv. Katarini in Beblerjevo planinsko pot.

Kamp s 478 kampirnimi mesti je zelo lepo urejen. V Hrastovi ulici je postavljenih 64 mobilnih hišic, Adria jih trži 27. Najem omogoča bivanje čez vse leto. Objekt za pet oseb stane na noč od 70 do 135 evrov, odvisno od časa najema. V kampu ogrevajo sanitarno vodo s pomočjo solarnih celic, primerno je urejen prostor za piknike, urejenih je več mest z varnimi igrali za otroke, postavljeni so otoki za ločeno zbiranje odpadkov. Za vstop v kompleks zaračunajo parkirnino.

“Hotel Convent je v prenovljeni podobi kategoriziran s štirimi zvezdicami,” je povedala Sonja Ščuka iz Adrie Ankaran in dodala, da največjo pridobitev predstavlja a la carte restavracija z bogato kulinarično in vinsko ponudbo. Poleg tega so prenovili vhod v hotel, recepcijo, restavracijo, sobe. V zadnjih mesecih so prenovili tudi sanitarije v kampu.

V kompleksu je mini trgovina, ki je odprta vse dni v tednu med 7. in 20. uro, restavracija Taverna (med 12 in 23. uro), samopostrežna restavracija (med 11. in 18. uro), Adria bar (med 8. in 21. uro) in kava bar Africa (med 9. in 01. uro). Žal pa nikjer ni mogoče kupiti časopisov in revij, po katere je pač treba v kiosk v središče Ankarana. V ličnih kioskih ob zunanjem bazenu je možno dobiti razglednice, spominke z napisom Ankaran in vse za plažo.

Olimpijski bazen je odprt med 8. in 21. uro. Celodnevna vstopnina znaša pet evrov. Najem ležalnika in senčnika sta po dva evra. Za varnost kopalcev na bazenu in morju bdijo štirje reševalci iz vode, ki so strokovno usposobljeni, kar smo opazili tudi pred dnevi ob pojavu kompasnih meduz. Tako kot v celotnem kompleksu je tudi na bazenu poskrbljeno za invalide.

V Adrii je še posebej poskrbljeno za otroke, saj poskrbijo za animacije in varstvo otrok, organizirajo vodno aerobiko, telovadbo. V centru dobrega počutja je tudi pokrit bazen, ki pa bo zaradi vzdrževalnih del zaprt med med 11. in 29. julijem. Ob sami plaži je poskrbljeno tudi za tajsko masažo.

 

Več fotografij

 

Vir: Miha Crnič, Slovensko-morje.net

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Knjižnica pod krošnjami

knjiznica_pod_krosnjami.jpeg
ponedeljek, 3. avgust 2020

Knjižnica pod krošnjami je projekt za popestritev prostega časa, ki obiskovalcem na prostem ponuja v branje knjige, stripe, revije in časopise v različnih jezikih. Izposoja v knjižnici je brezplačna.

Piknik kino na Bledu

piknik kino
četrtek, 23. julij 2020

Pod okriljem Kina Bežigrad bo v Mali Zaki ponovno zaživel Piknik kino. Ta ob gledanju filma pod milim nebom ustvari romantično kino atmosfero in nepozabno doživetje. Obiskovalci se filmskim uspešnicam predajo kar iz ležalnikov, odej in napihljivih blazin, ki jih lahko prinesejo s seboj, ali pa si jih izposodijo na prizorišču in hkrati uživajo v sveži pokovki in ostalih prigrizkih. Kino Bežigrad bo letos na Bledu postregel z nekaterimi največjimi filmskimi uspešnicami in obudil večne zgodbe svetovno znanih filmskih karakterjev.

Naj kopališče: Vodno mesto Atlantis - Ohladitev v centru mesta

Atlantis
četrtek, 16. julij 2020

Tudi preteklo soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh nikoli ne manjka in ne zmanjka v ljubljanskem Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Da tam vedo, kako se rečem streže, dokazujejo tudi številni prejeti nazivi za Naj kopališče in Naj wellness.

Mesta plaža Celje odpira svoja vrata

Mestna plaža Celje
četrtek, 9. julij 2020

Priljubljena poletna točka Celjank in Celjanov Mestna plaža na Savinjskem nabrežju odpira svoja vrata v petek, 10. julija, ob 16. uri. Mestna plaža bo odprta vsak dan med 7.00 in 22.00 vse do konca poletja in bo nudila osvežilne pijače, sladoled ter prigrizke, manjkal ne bo niti zanimiv spremljevalni program.

Naj kopališče: Velenjska plaža navdušuje

velenjska plaža
torek, 30. junij 2020

Glede na spremenjene razmere in veliko gnečo na slovenskem morju, nam bo letos prav prišel vsak namig, kje se ohladiti v teh vročih poletnih dneh. Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je zato odpravila raziskat ponudbo zadnja leta vse bolj priljubljenega naravnega kopališča – Velenjske plaže.

V Atlantis se vrača Piknik kino

piknik kino atlantis
sreda, 24. junij 2020

V juliju in avgustu vam zopet obljubljamo kino na prostem s srcem in dušo, ki pod milim nebom ustvari romantično atmosfero in prvovrstno kino doživetje.

Gremo v letni kino!

letni kino ljubljana
torek, 23. junij 2020

Po odprtju Kinodvorišča v atriju Slovenskih železnic v mestnem kinu v Kinu Dvor nadaljujejo s pripravami na Film pod zvezdami in Letni Kinodvor na Kongresnem trgu.

Gremo na Kinodvorišče

kinodvorisce.jpeg
torek, 16. junij 2020

V Kinodvoru bodo tudi letos filme prikazovali pod zvezdnim nebom. Ob lepem poletnem vremenu se tako Kinodvorova večerna projekcija preseli na Kinodvorišče, v sosednji atrij Slovenskih železnic. Vhod v atrij je skozi Dvorano Kinodvora. Prva projekcija bo na Kinodvorišču potekala to sredo, 17. junija ob 21.30, ko si boste v prisotnosti režiserja Siniše Gačića ogledali slovenski dokumentarni film Hči Camorre. Film prihaja na redni spored takoj po zaključku 22. Festivala dokumentarnega filma.

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije