Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Kopališče Adria Ankaran

Datum: torek, 12. julij, 2011
Sprehod v Adrii smo začeli v turistično-informativnem centru ob recepciji avtokampa in se pozanimali za kakšen obisk v okolici Ankarana. Turistična promotorja Vanja Rožac in Tim Mavrič sta nam najprej ponudila zemljevid koprskega zaledja, nato pa podrobno predstavila edini slani travnik v Sredozemlju pri sv. Katarini in Beblerjevo planinsko pot.

Kamp s 478 kampirnimi mesti je zelo lepo urejen. V Hrastovi ulici je postavljenih 64 mobilnih hišic, Adria jih trži 27. Najem omogoča bivanje čez vse leto. Objekt za pet oseb stane na noč od 70 do 135 evrov, odvisno od časa najema. V kampu ogrevajo sanitarno vodo s pomočjo solarnih celic, primerno je urejen prostor za piknike, urejenih je več mest z varnimi igrali za otroke, postavljeni so otoki za ločeno zbiranje odpadkov. Za vstop v kompleks zaračunajo parkirnino.

“Hotel Convent je v prenovljeni podobi kategoriziran s štirimi zvezdicami,” je povedala Sonja Ščuka iz Adrie Ankaran in dodala, da največjo pridobitev predstavlja a la carte restavracija z bogato kulinarično in vinsko ponudbo. Poleg tega so prenovili vhod v hotel, recepcijo, restavracijo, sobe. V zadnjih mesecih so prenovili tudi sanitarije v kampu.

V kompleksu je mini trgovina, ki je odprta vse dni v tednu med 7. in 20. uro, restavracija Taverna (med 12 in 23. uro), samopostrežna restavracija (med 11. in 18. uro), Adria bar (med 8. in 21. uro) in kava bar Africa (med 9. in 01. uro). Žal pa nikjer ni mogoče kupiti časopisov in revij, po katere je pač treba v kiosk v središče Ankarana. V ličnih kioskih ob zunanjem bazenu je možno dobiti razglednice, spominke z napisom Ankaran in vse za plažo.

Olimpijski bazen je odprt med 8. in 21. uro. Celodnevna vstopnina znaša pet evrov. Najem ležalnika in senčnika sta po dva evra. Za varnost kopalcev na bazenu in morju bdijo štirje reševalci iz vode, ki so strokovno usposobljeni, kar smo opazili tudi pred dnevi ob pojavu kompasnih meduz. Tako kot v celotnem kompleksu je tudi na bazenu poskrbljeno za invalide.

V Adrii je še posebej poskrbljeno za otroke, saj poskrbijo za animacije in varstvo otrok, organizirajo vodno aerobiko, telovadbo. V centru dobrega počutja je tudi pokrit bazen, ki pa bo zaradi vzdrževalnih del zaprt med med 11. in 29. julijem. Ob sami plaži je poskrbljeno tudi za tajsko masažo.

 

Več fotografij

 

Vir: Miha Crnič, Slovensko-morje.net

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
četrtek, 13. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
četrtek, 23. avgust 2018

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

Pljusk 2018 je pred vrati

plaža velenje
petek, 22. junij 2018

Pljusk v letošnje poletje na Velenjski plaži bo tudi tokrat izjemno atraktiven. Vodni spektakel, ki bo potekal v soboto, 23. junija, v okviru Skoka v poletje, bodo znova popestrili ekstremni športniki, ki se bodo pognali po skakalnici in zablesteli v zraku. Od 10. do 14. ure bodo za vse obiskovalce omogočili skoke na mokri in suhi skakalnici.

Grand kino pod zvezdami s pogledom na morje

portoroz-big-1177.jpg
četrtek, 21. junij 2018

Brezčasnost zimzelenih vintage filmov in mirno morje ob koncu dneva. Sliši se kot pravljica na obali. Predstavljajte si udobne sedeže, ležalnike, nad vami zvezdnato nebo, v eni roki hladna pijača, v drugi sveža pokovka in prijeten morski vetrič v laseh. Pred vami pa ogromen zaslon in filmski obrazi, ki smo jih spremljali še na navadnih televizorjih. Sliši se kot iz filma. A ni. To kuliso boste lahko doživeli tudi sami.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
sreda, 13. junij 2018

Festival JUNIJ V LJUBLJANI letos praznuje 10. obletnico in vas ponovno vabi v središče Ljubljane vse do 21. junija na Kongresni trg, kjer boste lahko uživali v vrhunskih umetniških stvaritvah s področij plesa, gledališča in glasbe. Dopoldanski in popoldanski dogodki so namenjeni otroškim prireditvam, večeri pa vrhunskim umetniškim stvaritvam.

Latino ritmi za uvod v novo sezono na Gorenjski plaži

Gorenjska plaža
četrtek, 31. maj 2018

Na Občini Tržič se že pripravljajo na odprtje nove kopalne sezone na Gorenjski plaži. Po vzoru iz prejšnjih let, bodo tudi letos poletje pozdravili z glasbenim koncertom, ki bo združeval elemente rumbe, reaggea, rocka in vročih latino ritmov.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije