Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Kopališče Adria Ankaran

Datum: torek, 12. julij, 2011
Sprehod v Adrii smo začeli v turistično-informativnem centru ob recepciji avtokampa in se pozanimali za kakšen obisk v okolici Ankarana. Turistična promotorja Vanja Rožac in Tim Mavrič sta nam najprej ponudila zemljevid koprskega zaledja, nato pa podrobno predstavila edini slani travnik v Sredozemlju pri sv. Katarini in Beblerjevo planinsko pot.

Kamp s 478 kampirnimi mesti je zelo lepo urejen. V Hrastovi ulici je postavljenih 64 mobilnih hišic, Adria jih trži 27. Najem omogoča bivanje čez vse leto. Objekt za pet oseb stane na noč od 70 do 135 evrov, odvisno od časa najema. V kampu ogrevajo sanitarno vodo s pomočjo solarnih celic, primerno je urejen prostor za piknike, urejenih je več mest z varnimi igrali za otroke, postavljeni so otoki za ločeno zbiranje odpadkov. Za vstop v kompleks zaračunajo parkirnino.

“Hotel Convent je v prenovljeni podobi kategoriziran s štirimi zvezdicami,” je povedala Sonja Ščuka iz Adrie Ankaran in dodala, da največjo pridobitev predstavlja a la carte restavracija z bogato kulinarično in vinsko ponudbo. Poleg tega so prenovili vhod v hotel, recepcijo, restavracijo, sobe. V zadnjih mesecih so prenovili tudi sanitarije v kampu.

V kompleksu je mini trgovina, ki je odprta vse dni v tednu med 7. in 20. uro, restavracija Taverna (med 12 in 23. uro), samopostrežna restavracija (med 11. in 18. uro), Adria bar (med 8. in 21. uro) in kava bar Africa (med 9. in 01. uro). Žal pa nikjer ni mogoče kupiti časopisov in revij, po katere je pač treba v kiosk v središče Ankarana. V ličnih kioskih ob zunanjem bazenu je možno dobiti razglednice, spominke z napisom Ankaran in vse za plažo.

Olimpijski bazen je odprt med 8. in 21. uro. Celodnevna vstopnina znaša pet evrov. Najem ležalnika in senčnika sta po dva evra. Za varnost kopalcev na bazenu in morju bdijo štirje reševalci iz vode, ki so strokovno usposobljeni, kar smo opazili tudi pred dnevi ob pojavu kompasnih meduz. Tako kot v celotnem kompleksu je tudi na bazenu poskrbljeno za invalide.

V Adrii je še posebej poskrbljeno za otroke, saj poskrbijo za animacije in varstvo otrok, organizirajo vodno aerobiko, telovadbo. V centru dobrega počutja je tudi pokrit bazen, ki pa bo zaradi vzdrževalnih del zaprt med med 11. in 29. julijem. Ob sami plaži je poskrbljeno tudi za tajsko masažo.

 

Več fotografij

 

Vir: Miha Crnič, Slovensko-morje.net

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
sreda, 31. julij 2019

Vse do 3. avgusta Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Metaldays

metaldays
petek, 19. julij 2019

Vsako leto v juliju se Tolmin spremeni v raj za ljubitelje metal glasbe. Festival je pridobil status pravih metalskih počitnic, saj traja cel teden - od 21.-27. julija2019.

Ana Desetnica

ana_desetnica.jpg
sreda, 3. julij 2019

Mednarodni festival uličnih gledališč Ana Desetnica predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Odlikujeta ga izdelanost umetniškega koncepta in prizadevanje organizatorjev, da festivalski utrip vsako leto zaživi z roko v roki z utripom mesta.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
četrtek, 13. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije