Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Mestno kopališče Koper

Datum: četrtek, 14. julij, 2011
Osrednjo mestno plažo upravlja Komunala Koper. Mestno kopališče je pravi raj za malčke in njihove mamice, nekaj težav imajo le z otroki, ki na plažo prihajajo brez spremstva staršev.

Večino kopališča ob prodnati plaži pokrivajo travnate površine. Ker je veliko sence, na kopališču ne ponujajo ležalnikov in senčnikov. Dostop do morja je primeren, voda je na začetku nizka in primerna za otroke.

Zadnji vzorec vode (med obema pomoloma) za ugotavljanje kakovosti kopalne vode so odvzeli 21. junija. Rezultati raziskave so bili negativni in skladni s priporočili Inštituta za varovanje zdravja RS.

Varna igrala in peskovnik

Plaža, ki se razprostira na približno 4500 kvadratnih metrih, približno toliko je tudi vodne površine, ima dva splava, tudi gostinska ponudba je pestrejša kot prejšnja leta. Veliko pozornosti na kopališču je namenjeno najmlajšim, za katere so pripravljena varna otroška igrala in peskovnik. Ta so postavljena tudi v parku pred samim kopališčem, ki je ograjeno z mrežo in s tem zagotavlja varnost in čistočo. Voda je čista, tudi letos so prejeli evropski okoljski znak modro zastavo.

Tudi kopalci s križark

Za varnost kopalcev v dopoldanskem času skrbijo trije, v popoldanskem času pa štirje reševalci iz vode, med vikendi se jim pridruži še eden. Vodja plaže in reševalec iz vode Jože Haber, ki na kopališču dela že četrt stoletja, pove, da je kopališče odprto vsak dan med 8. in 19. uro, ponoči pa je varovano. Vsako jutro delavci in reševalci pregrabijo travo in peskovnike, tako da poskrbijo za varnost kopalcev. Dnevno plažo obišče približno 1500 kopalcev, med vikendi pa tudi do 2500. Zgodi se, da plažo obišče tudi do 500 potnikov iz križark, ki pristanejo na potniškem terminalu. Haber poudarja problematiko uličnih otrok, starih do 9 let, ki na plažo prihajajo sami, brez spremstva staršev in se tudi neprimerno obnašajo. Zaradi njih so vsi reševalci iz vode še toliko bolj pozorni.

Na plaži so razporejeni panoji koprske občine, policije in Komunale Koper, ki kopalce opozarjajo na tatove. Kopalcem svetujejo, da na plažo ne nosijo vrednejših predmetov in večjih vsot denarja, predmetov in denarja pa naj ne puščajo v oblačilih in na vidnih mestih.

 

Vir: Miha Crnič, Slovensko-morje.net


Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Operna noč v Mestnem parku

operna noč
torek, 1. september 2020

Operni spektakel pod mariborskimi zvezdami, v petek, 4. septembra 2020. Uživajte ob najlepših opernih arijah v naravnem ambientu mariborskega mestnega parka in doživite nepozabno romantično noč ob veličastnem zaključku operne sezone. Zdaj že tradicionalni koncert opernih arij in zborov, ki ga organizira SNG Maribor, je v užitek tako ljubiteljem opere in klasične glasbe kot tudi radovednim mimoidočim obiskovalcem.

TrNOVfest

trnfest.jpg
torek, 11. avgust 2020

Eden največjih in najstarejših ljubljanskih festivalov Trnovfest, bo letos praznoval že devetindvajseto obletnico na stalni lokaciji v Trnovem, na dvorišču Centra slovanskih kultur France Prešeren.

Knjižnica pod krošnjami

knjiznica_pod_krosnjami.jpeg
ponedeljek, 3. avgust 2020

Knjižnica pod krošnjami je projekt za popestritev prostega časa, ki obiskovalcem na prostem ponuja v branje knjige, stripe, revije in časopise v različnih jezikih. Izposoja v knjižnici je brezplačna.

Piknik kino na Bledu

piknik kino
četrtek, 23. julij 2020

Pod okriljem Kina Bežigrad bo v Mali Zaki ponovno zaživel Piknik kino. Ta ob gledanju filma pod milim nebom ustvari romantično kino atmosfero in nepozabno doživetje. Obiskovalci se filmskim uspešnicam predajo kar iz ležalnikov, odej in napihljivih blazin, ki jih lahko prinesejo s seboj, ali pa si jih izposodijo na prizorišču in hkrati uživajo v sveži pokovki in ostalih prigrizkih. Kino Bežigrad bo letos na Bledu postregel z nekaterimi največjimi filmskimi uspešnicami in obudil večne zgodbe svetovno znanih filmskih karakterjev.

Naj kopališče: Vodno mesto Atlantis - Ohladitev v centru mesta

Atlantis
četrtek, 16. julij 2020

Tudi preteklo soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh nikoli ne manjka in ne zmanjka v ljubljanskem Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Da tam vedo, kako se rečem streže, dokazujejo tudi številni prejeti nazivi za Naj kopališče in Naj wellness.

Mesta plaža Celje odpira svoja vrata

Mestna plaža Celje
četrtek, 9. julij 2020

Priljubljena poletna točka Celjank in Celjanov Mestna plaža na Savinjskem nabrežju odpira svoja vrata v petek, 10. julija, ob 16. uri. Mestna plaža bo odprta vsak dan med 7.00 in 22.00 vse do konca poletja in bo nudila osvežilne pijače, sladoled ter prigrizke, manjkal ne bo niti zanimiv spremljevalni program.

Naj kopališče: Velenjska plaža navdušuje

velenjska plaža
torek, 30. junij 2020

Glede na spremenjene razmere in veliko gnečo na slovenskem morju, nam bo letos prav prišel vsak namig, kje se ohladiti v teh vročih poletnih dneh. Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je zato odpravila raziskat ponudbo zadnja leta vse bolj priljubljenega naravnega kopališča – Velenjske plaže.

V Atlantis se vrača Piknik kino

piknik kino atlantis
sreda, 24. junij 2020

V juliju in avgustu vam zopet obljubljamo kino na prostem s srcem in dušo, ki pod milim nebom ustvari romantično atmosfero in prvovrstno kino doživetje.

Gremo v letni kino!

letni kino ljubljana
torek, 23. junij 2020

Po odprtju Kinodvorišča v atriju Slovenskih železnic v mestnem kinu v Kinu Dvor nadaljujejo s pripravami na Film pod zvezdami in Letni Kinodvor na Kongresnem trgu.

Gremo na Kinodvorišče

kinodvorisce.jpeg
torek, 16. junij 2020

V Kinodvoru bodo tudi letos filme prikazovali pod zvezdnim nebom. Ob lepem poletnem vremenu se tako Kinodvorova večerna projekcija preseli na Kinodvorišče, v sosednji atrij Slovenskih železnic. Vhod v atrij je skozi Dvorano Kinodvora. Prva projekcija bo na Kinodvorišču potekala to sredo, 17. junija ob 21.30, ko si boste v prisotnosti režiserja Siniše Gačića ogledali slovenski dokumentarni film Hči Camorre. Film prihaja na redni spored takoj po zaključku 22. Festivala dokumentarnega filma.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije