Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Mestno kopališče Koper

Datum: četrtek, 14. julij, 2011
Osrednjo mestno plažo upravlja Komunala Koper. Mestno kopališče je pravi raj za malčke in njihove mamice, nekaj težav imajo le z otroki, ki na plažo prihajajo brez spremstva staršev.

Večino kopališča ob prodnati plaži pokrivajo travnate površine. Ker je veliko sence, na kopališču ne ponujajo ležalnikov in senčnikov. Dostop do morja je primeren, voda je na začetku nizka in primerna za otroke.

Zadnji vzorec vode (med obema pomoloma) za ugotavljanje kakovosti kopalne vode so odvzeli 21. junija. Rezultati raziskave so bili negativni in skladni s priporočili Inštituta za varovanje zdravja RS.

Varna igrala in peskovnik

Plaža, ki se razprostira na približno 4500 kvadratnih metrih, približno toliko je tudi vodne površine, ima dva splava, tudi gostinska ponudba je pestrejša kot prejšnja leta. Veliko pozornosti na kopališču je namenjeno najmlajšim, za katere so pripravljena varna otroška igrala in peskovnik. Ta so postavljena tudi v parku pred samim kopališčem, ki je ograjeno z mrežo in s tem zagotavlja varnost in čistočo. Voda je čista, tudi letos so prejeli evropski okoljski znak modro zastavo.

Tudi kopalci s križark

Za varnost kopalcev v dopoldanskem času skrbijo trije, v popoldanskem času pa štirje reševalci iz vode, med vikendi se jim pridruži še eden. Vodja plaže in reševalec iz vode Jože Haber, ki na kopališču dela že četrt stoletja, pove, da je kopališče odprto vsak dan med 8. in 19. uro, ponoči pa je varovano. Vsako jutro delavci in reševalci pregrabijo travo in peskovnike, tako da poskrbijo za varnost kopalcev. Dnevno plažo obišče približno 1500 kopalcev, med vikendi pa tudi do 2500. Zgodi se, da plažo obišče tudi do 500 potnikov iz križark, ki pristanejo na potniškem terminalu. Haber poudarja problematiko uličnih otrok, starih do 9 let, ki na plažo prihajajo sami, brez spremstva staršev in se tudi neprimerno obnašajo. Zaradi njih so vsi reševalci iz vode še toliko bolj pozorni.

Na plaži so razporejeni panoji koprske občine, policije in Komunale Koper, ki kopalce opozarjajo na tatove. Kopalcem svetujejo, da na plažo ne nosijo vrednejših predmetov in večjih vsot denarja, predmetov in denarja pa naj ne puščajo v oblačilih in na vidnih mestih.

 

Vir: Miha Crnič, Slovensko-morje.net


Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
sreda, 31. julij 2019

Vse do 3. avgusta Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Metaldays

metaldays
petek, 19. julij 2019

Vsako leto v juliju se Tolmin spremeni v raj za ljubitelje metal glasbe. Festival je pridobil status pravih metalskih počitnic, saj traja cel teden - od 21.-27. julija2019.

Ana Desetnica

ana_desetnica.jpg
sreda, 3. julij 2019

Mednarodni festival uličnih gledališč Ana Desetnica predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Odlikujeta ga izdelanost umetniškega koncepta in prizadevanje organizatorjev, da festivalski utrip vsako leto zaživi z roko v roki z utripom mesta.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
četrtek, 13. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije