Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
podravka igrarije čatež

Podravka igrarije v Termah Čatež

Datum: petek, 29. junij, 2012

Pretekli vikend so v Termah Čatež potekale prve Podravkine igrarije v slovenskih termah. Za udeležbo v finalno tekmovanje, ki bo 25. avgusta, se je borilo 17 slovenskih družin. Tudi tuji gostje niso ostali ravnodušni, zato so jim omogočili možnost za sodelovanje v posamičnih igrah. Poljski, italjanski in nemški gostje so bili za sodelovanje nagrajeni z veliko Podravkino kopalno brisačo.

 Udeležene družine, ki so jih privabili izmed obiskovalcev na kopališču v Termalni rivieri, so se pomerile v petih preizkušnjah. Vsaka izmed iger je zahtevala sodelovanje med dvema članoma družine, ki sta se v kratkih "bojnih" posvetih dogovorila za strategijo in taktiko.
Za ogrevanje so najprej poskrbeli z igro "zadeni tarčo". Nato so se tekmovalci preizkusili v vrtenju hulahupa. Prvenstveno je bila to naloga za očete in sinove, ki so v nekaj primerih s svojim talentom in uspešnostjo navduševali navijače.

Ko se je "delovna temperatura" dvignila in je v družinah pošteno zavladal tekmovalni duh, so se preselili v vodo, kjer so jih čakale nove preizkušnje.

Prva vodna preizkušnja je zahtevala mirno otrokovo roko in dobro orientacijo starša v vodi. Igra "zadeni koš" je dvignila napetost in poskrbela, da so se tudi navijači razživeli. V omejenem času je otrok poskušal zadeti čim več košev v koš, ki je bil postavljen v vodi. Za vsak met se je starš po svojih najboljših sposobnostih v vodi do ramen trudil, da je v najkrajšem času otroku prinesel žogo nazaj, da je lahko svoje "košarkarske" sposobnosti nadaljeval.

V naslednji igri so ostali v vodi in tekmovalce bodrili, ko so v igri "Podravkin vodni poligon" izkazovali svoje plavalne sposobnosti. Kar najhitreje je bilo treba preplavati relacijo med dvema ovirama.

Za konec pa še poslastica, "ožeta Podravkina brisača", ki je zahtevala nekaj družinske diplomacije. Iz startne točke je bilo potrebno priteči z brisačo do bazena, jo namočiti v vodi, priteči nazaj do zbiralne posode, v katero je bilo potrebno iztisniti čim več vode iz brisače. Več ožete vode iz brisače je prineslo več točk.

Rezultati so bili zelo izenačeni, borba tesna... A le ena družina, se bo potegovala za možnost, da s Podravko odpotuje v Disneyland na Florido!

Za tiste, ki se za sodelovanje niso opogumili, je ves čas igrarij skrbela celotna Podravkina ekipa in animatorji. Predvsem pa je najmlajše navduševala prisotnost Lino maskote. Lino je pokazal številne svoje sposobnosti, med drugim tudi svojo novo koreografijo za Lino ples. V ustvarjalnem kotičku so  se delali Lino tatooji, barvale pobarvanke in okušale slastne palačinke z odličnim namazom - Lino lado.

Tudi vi se lahko potegujete za potovanje v Disneyland na Florido! Ekipa Podravke vas bo zabavala še:

14. 7. v Termah Olimia

28. 7. v Termah Ptuj

4. 8. v Termah Snovik

11. 8. v Termah 3000

Finale bo 25. avgusta v Wellness Parku Laško!

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
sreda, 31. julij 2019

Vse do 3. avgusta Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Metaldays

metaldays
petek, 19. julij 2019

Vsako leto v juliju se Tolmin spremeni v raj za ljubitelje metal glasbe. Festival je pridobil status pravih metalskih počitnic, saj traja cel teden - od 21.-27. julija2019.

Ana Desetnica

ana_desetnica.jpg
sreda, 3. julij 2019

Mednarodni festival uličnih gledališč Ana Desetnica predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Odlikujeta ga izdelanost umetniškega koncepta in prizadevanje organizatorjev, da festivalski utrip vsako leto zaživi z roko v roki z utripom mesta.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
četrtek, 13. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije