Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
igrarije_snovik1.jpg

Podravka igrarije v Termah Snovik

Datum: ponedeljek, 6. avgust, 2012

Predzadnja preizkušnja v sklopu slovenskih Term in Podravkinih igrarij je za končana. 4. avgusta je vreme odlično postreglo in pomagalo pri  ustvarjanju zabavno tekmovalnega družinskega duha.  V Termah Snovik so zopet iskali družino, ki se bo zahvaljujoč svojim rezultatom uvrstila v finalno tekmovanje za vrhunsko nagrado.

Mednarodna udeležba je poskrbela za pestro dogajanje na to, sicer olimpijsko soboto. Med številnimi tujimi gosti iz Nizozemske, Irske, Bolgarije in drugod, ki počitnice preživljajo v termah in se potepajo po prelepi Sloveniji, je bilo precej kandidatov, ki so se želeli preizkusiti v Podravkinem tekmovanju. Seveda so se lahko igrali in si priigrali praktične nagrade, a finalno družino so iskali med domačimi gosti... in našli so jo.

igrarije_snovik2.jpgNa kopališču Term Snovik so se gostje lahko zabavali v družbi maskote Lina, v ustvarjalnem kotičku dobili Lino tatoo in se sladkali s slastnimi palačinkami z Lino lado. Za popestritev pa je poskrbel tudi poseben gost, prijazen in simpatičen Palček Snoviček. Kot že večkrat poprej, so tudi tokrat malenkost začinili tekmovalne naloge. Namesto tarče so točke zbirali z metom poštene kocke in seštevali dosežene pike. Vrtenje hulahup obroča je splošno popestrilo dogajanje, saj so med obiskovalci kopališča iskali tudi kandidate posameznike za doseganje novih rekordov. In... našli so mladeniča, ki je poskrbel, da so bili vsi rekordi dneva porušeni.  Sicer pa so se družine tokrat preizkusile v novi igri "Lovljenje Lino zaklada". Zbirka nabranih Lino kovancev iz bazena ne bi zadostovala za letalsko karto do Floride, pa vendar so se je tekmovalci lotili z vso resnostjo in zagnanostjo. Sledila je izdelava ladjice iz papirja ter pihanje te po vodni gladini do pristanišča. Zaključek je ponavadi osvežujoč, saj s spretnostjo in taktiko tekmovalci poskrbijo za to, da "V brisači" iz bazena v 15-ih sekundah prinesejo v zbiralno posodo čim več vode.

igrarije_snovik3.jpgV družbi Podravkinih igrarij je bilo do sedaj že skoraj 150 družin. V tako veliki konkurenci si je 19 družin skozi kvalifikacije zagotovilo tekmovalno pozicijo na finalnem tekmovanju. Katera družina bo odpotovala na brezplačen izlet v Disnayland čez lužo pa bo odvisno od tega, kako se bodo odrezali na zadnji preizkušnji: velikem finalnem tekmovanju 25. avgusta v Thermani Laško.

Tudi vi se lahko potegujete za potovanje v Disneyland na Florido!

Ekipa Podravke vas bo zabavala še:

11. 8. v Termah 3000

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Operna noč v Mestnem parku

operna noč
torek, 1. september 2020

Operni spektakel pod mariborskimi zvezdami, v petek, 4. septembra 2020. Uživajte ob najlepših opernih arijah v naravnem ambientu mariborskega mestnega parka in doživite nepozabno romantično noč ob veličastnem zaključku operne sezone. Zdaj že tradicionalni koncert opernih arij in zborov, ki ga organizira SNG Maribor, je v užitek tako ljubiteljem opere in klasične glasbe kot tudi radovednim mimoidočim obiskovalcem.

TrNOVfest

trnfest.jpg
torek, 11. avgust 2020

Eden največjih in najstarejših ljubljanskih festivalov Trnovfest, bo letos praznoval že devetindvajseto obletnico na stalni lokaciji v Trnovem, na dvorišču Centra slovanskih kultur France Prešeren.

Knjižnica pod krošnjami

knjiznica_pod_krosnjami.jpeg
ponedeljek, 3. avgust 2020

Knjižnica pod krošnjami je projekt za popestritev prostega časa, ki obiskovalcem na prostem ponuja v branje knjige, stripe, revije in časopise v različnih jezikih. Izposoja v knjižnici je brezplačna.

Piknik kino na Bledu

piknik kino
četrtek, 23. julij 2020

Pod okriljem Kina Bežigrad bo v Mali Zaki ponovno zaživel Piknik kino. Ta ob gledanju filma pod milim nebom ustvari romantično kino atmosfero in nepozabno doživetje. Obiskovalci se filmskim uspešnicam predajo kar iz ležalnikov, odej in napihljivih blazin, ki jih lahko prinesejo s seboj, ali pa si jih izposodijo na prizorišču in hkrati uživajo v sveži pokovki in ostalih prigrizkih. Kino Bežigrad bo letos na Bledu postregel z nekaterimi največjimi filmskimi uspešnicami in obudil večne zgodbe svetovno znanih filmskih karakterjev.

Naj kopališče: Vodno mesto Atlantis - Ohladitev v centru mesta

Atlantis
četrtek, 16. julij 2020

Tudi preteklo soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh nikoli ne manjka in ne zmanjka v ljubljanskem Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Da tam vedo, kako se rečem streže, dokazujejo tudi številni prejeti nazivi za Naj kopališče in Naj wellness.

Mesta plaža Celje odpira svoja vrata

Mestna plaža Celje
četrtek, 9. julij 2020

Priljubljena poletna točka Celjank in Celjanov Mestna plaža na Savinjskem nabrežju odpira svoja vrata v petek, 10. julija, ob 16. uri. Mestna plaža bo odprta vsak dan med 7.00 in 22.00 vse do konca poletja in bo nudila osvežilne pijače, sladoled ter prigrizke, manjkal ne bo niti zanimiv spremljevalni program.

Naj kopališče: Velenjska plaža navdušuje

velenjska plaža
torek, 30. junij 2020

Glede na spremenjene razmere in veliko gnečo na slovenskem morju, nam bo letos prav prišel vsak namig, kje se ohladiti v teh vročih poletnih dneh. Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je zato odpravila raziskat ponudbo zadnja leta vse bolj priljubljenega naravnega kopališča – Velenjske plaže.

V Atlantis se vrača Piknik kino

piknik kino atlantis
sreda, 24. junij 2020

V juliju in avgustu vam zopet obljubljamo kino na prostem s srcem in dušo, ki pod milim nebom ustvari romantično atmosfero in prvovrstno kino doživetje.

Gremo v letni kino!

letni kino ljubljana
torek, 23. junij 2020

Po odprtju Kinodvorišča v atriju Slovenskih železnic v mestnem kinu v Kinu Dvor nadaljujejo s pripravami na Film pod zvezdami in Letni Kinodvor na Kongresnem trgu.

Gremo na Kinodvorišče

kinodvorisce.jpeg
torek, 16. junij 2020

V Kinodvoru bodo tudi letos filme prikazovali pod zvezdnim nebom. Ob lepem poletnem vremenu se tako Kinodvorova večerna projekcija preseli na Kinodvorišče, v sosednji atrij Slovenskih železnic. Vhod v atrij je skozi Dvorano Kinodvora. Prva projekcija bo na Kinodvorišču potekala to sredo, 17. junija ob 21.30, ko si boste v prisotnosti režiserja Siniše Gačića ogledali slovenski dokumentarni film Hči Camorre. Film prihaja na redni spored takoj po zaključku 22. Festivala dokumentarnega filma.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije