Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
igrarije_snovik1.jpg

Podravka igrarije v Termah Snovik

Datum: ponedeljek, 6. avgust, 2012

Predzadnja preizkušnja v sklopu slovenskih Term in Podravkinih igrarij je za končana. 4. avgusta je vreme odlično postreglo in pomagalo pri  ustvarjanju zabavno tekmovalnega družinskega duha.  V Termah Snovik so zopet iskali družino, ki se bo zahvaljujoč svojim rezultatom uvrstila v finalno tekmovanje za vrhunsko nagrado.

Mednarodna udeležba je poskrbela za pestro dogajanje na to, sicer olimpijsko soboto. Med številnimi tujimi gosti iz Nizozemske, Irske, Bolgarije in drugod, ki počitnice preživljajo v termah in se potepajo po prelepi Sloveniji, je bilo precej kandidatov, ki so se želeli preizkusiti v Podravkinem tekmovanju. Seveda so se lahko igrali in si priigrali praktične nagrade, a finalno družino so iskali med domačimi gosti... in našli so jo.

igrarije_snovik2.jpgNa kopališču Term Snovik so se gostje lahko zabavali v družbi maskote Lina, v ustvarjalnem kotičku dobili Lino tatoo in se sladkali s slastnimi palačinkami z Lino lado. Za popestritev pa je poskrbel tudi poseben gost, prijazen in simpatičen Palček Snoviček. Kot že večkrat poprej, so tudi tokrat malenkost začinili tekmovalne naloge. Namesto tarče so točke zbirali z metom poštene kocke in seštevali dosežene pike. Vrtenje hulahup obroča je splošno popestrilo dogajanje, saj so med obiskovalci kopališča iskali tudi kandidate posameznike za doseganje novih rekordov. In... našli so mladeniča, ki je poskrbel, da so bili vsi rekordi dneva porušeni.  Sicer pa so se družine tokrat preizkusile v novi igri "Lovljenje Lino zaklada". Zbirka nabranih Lino kovancev iz bazena ne bi zadostovala za letalsko karto do Floride, pa vendar so se je tekmovalci lotili z vso resnostjo in zagnanostjo. Sledila je izdelava ladjice iz papirja ter pihanje te po vodni gladini do pristanišča. Zaključek je ponavadi osvežujoč, saj s spretnostjo in taktiko tekmovalci poskrbijo za to, da "V brisači" iz bazena v 15-ih sekundah prinesejo v zbiralno posodo čim več vode.

igrarije_snovik3.jpgV družbi Podravkinih igrarij je bilo do sedaj že skoraj 150 družin. V tako veliki konkurenci si je 19 družin skozi kvalifikacije zagotovilo tekmovalno pozicijo na finalnem tekmovanju. Katera družina bo odpotovala na brezplačen izlet v Disnayland čez lužo pa bo odvisno od tega, kako se bodo odrezali na zadnji preizkušnji: velikem finalnem tekmovanju 25. avgusta v Thermani Laško.

Tudi vi se lahko potegujete za potovanje v Disneyland na Florido!

Ekipa Podravke vas bo zabavala še:

11. 8. v Termah 3000

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Knjižnica pod krošnjami

knjiznica_pod_krosnjami.jpeg
ponedeljek, 6. julij 2020

Knjižnica pod krošnjami je projekt za popestritev prostega časa, ki obiskovalcem na prostem ponuja v branje knjige, stripe, revije in časopise v različnih jezikih. Izposoja v knjižnici je brezplačna.

Naj kopališče: Velenjska plaža navdušuje

velenjska plaža
torek, 30. junij 2020

Glede na spremenjene razmere in veliko gnečo na slovenskem morju, nam bo letos prav prišel vsak namig, kje se ohladiti v teh vročih poletnih dneh. Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je zato odpravila raziskat ponudbo zadnja leta vse bolj priljubljenega naravnega kopališča – Velenjske plaže.

V Atlantis se vrača Piknik kino

piknik kino atlantis
sreda, 24. junij 2020

V juliju in avgustu vam zopet obljubljamo kino na prostem s srcem in dušo, ki pod milim nebom ustvari romantično atmosfero in prvovrstno kino doživetje.

Gremo v letni kino!

letni kino ljubljana
torek, 23. junij 2020

Po odprtju Kinodvorišča v atriju Slovenskih železnic v mestnem kinu v Kinu Dvor nadaljujejo s pripravami na Film pod zvezdami in Letni Kinodvor na Kongresnem trgu.

Gremo na Kinodvorišče

kinodvorisce.jpeg
torek, 16. junij 2020

V Kinodvoru bodo tudi letos filme prikazovali pod zvezdnim nebom. Ob lepem poletnem vremenu se tako Kinodvorova večerna projekcija preseli na Kinodvorišče, v sosednji atrij Slovenskih železnic. Vhod v atrij je skozi Dvorano Kinodvora. Prva projekcija bo na Kinodvorišču potekala to sredo, 17. junija ob 21.30, ko si boste v prisotnosti režiserja Siniše Gačića ogledali slovenski dokumentarni film Hči Camorre. Film prihaja na redni spored takoj po zaključku 22. Festivala dokumentarnega filma.

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
sreda, 31. julij 2019

Vse do 3. avgusta Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Metaldays

metaldays
petek, 19. julij 2019

Vsako leto v juliju se Tolmin spremeni v raj za ljubitelje metal glasbe. Festival je pridobil status pravih metalskih počitnic, saj traja cel teden - od 21.-27. julija2019.

Ana Desetnica

ana_desetnica.jpg
sreda, 3. julij 2019

Mednarodni festival uličnih gledališč Ana Desetnica predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Odlikujeta ga izdelanost umetniškega koncepta in prizadevanje organizatorjev, da festivalski utrip vsako leto zaživi z roko v roki z utripom mesta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije