Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
previdno_v_mandrau_i13098987636.jpg

Previdno v mandraču in tudi med skalami

Datum: ponedeljek, 11. julij, 2011
Sprehod med istrskimi kopališči smo začeli pri mandraču Valdoltra, ki je v upravljanju koprske Komunale. Ob obali se pod klifi kopališče razteza do nekdaj priljubljenega Gradisovega kopališča in plaže pod avtokampom Vagabund v Ankaranu.

Mandrač Valdoltra je neurejeno kopališče v neposredni bližini ortopedske bolnišnice, ki pa je zelo priljubljeno med domačini. Obiskujejo ga tudi Tržačani in enodnevni obiskovalci iz notranjosti Slovenije. Območje je zelo obremenjeno, tudi zato, ker je parkiranje brezplačno. Omenjeni odsek sicer ne sodi v območje prostega kopanja, saj so po uredbi na morju to Debeli rtič, odsek od kopališča Ministrstva za notranje zadeve do kopališča Mladinskega zdravilišča in letovišča Rdečega križa Slovenije, odsek od kopališča Žusterna do kopališča AC Jadranka, odsek od izliva hudournika Rikorovo do kopališča San Simon, odsek od kopališča San Simon do kopališča v Strunjanu, odsek od kopališča Salinera do kopališča Pacug in odsek od kopališča Fiesa do kopališča Piran.

Do mandrača Valdoltra pridemo po regionalni cesti Ankaran-Lazaret, približno 300 metrov od bolnišnice Valdoltra pa je odcep ceste, ki pripelje skoraj do morja. Morebitne obiskovalce velja vnaprej opozoriti, da predvsem ob koncih tedna tam skoraj ni mogoče najti prostega parkirnega mesta. Nekaj sence bodo med redkimi drevesi našli le obiskovalci, ki bodo v Valdoltro prišli dovolj zgodaj, ali pa pod senčniki tamkajšnjega lokala bara Barracuda, ki ga upravlja samostojna podjetnica Nataša Benčič iz Loparja. Lokal je odprt vsak dan med 8.30 in 24. uro. Urejene imajo tudi sanitarije, vendar jih je za tako množico ljudi premalo. Ob našem obisku je bilo območje čisto.

Dostop v vodo je možen s pomola mandrača, kjer so urejene stopnice v morje. Kopanje v mandraču med čolni je lahko zelo nevarno, vnaprej pa odsvetujemo tudi skok v vodo tako v mandraču kakor med skalami v bližini lokala.

 

Več fotografij

 

Vir: Miha Crnič, slovensko-moje.net

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Naj kopališče: Vodno mesto Atlantis - Ohladitev v centru mesta

Atlantis
četrtek, 16. julij 2020

Tudi preteklo soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh nikoli ne manjka in ne zmanjka v ljubljanskem Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Da tam vedo, kako se rečem streže, dokazujejo tudi številni prejeti nazivi za Naj kopališče in Naj wellness.

Mesta plaža Celje odpira svoja vrata

Mestna plaža Celje
četrtek, 9. julij 2020

Priljubljena poletna točka Celjank in Celjanov Mestna plaža na Savinjskem nabrežju odpira svoja vrata v petek, 10. julija, ob 16. uri. Mestna plaža bo odprta vsak dan med 7.00 in 22.00 vse do konca poletja in bo nudila osvežilne pijače, sladoled ter prigrizke, manjkal ne bo niti zanimiv spremljevalni program.

Knjižnica pod krošnjami

knjiznica_pod_krosnjami.jpeg
ponedeljek, 6. julij 2020

Knjižnica pod krošnjami je projekt za popestritev prostega časa, ki obiskovalcem na prostem ponuja v branje knjige, stripe, revije in časopise v različnih jezikih. Izposoja v knjižnici je brezplačna.

Naj kopališče: Velenjska plaža navdušuje

velenjska plaža
torek, 30. junij 2020

Glede na spremenjene razmere in veliko gnečo na slovenskem morju, nam bo letos prav prišel vsak namig, kje se ohladiti v teh vročih poletnih dneh. Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je zato odpravila raziskat ponudbo zadnja leta vse bolj priljubljenega naravnega kopališča – Velenjske plaže.

V Atlantis se vrača Piknik kino

piknik kino atlantis
sreda, 24. junij 2020

V juliju in avgustu vam zopet obljubljamo kino na prostem s srcem in dušo, ki pod milim nebom ustvari romantično atmosfero in prvovrstno kino doživetje.

Gremo v letni kino!

letni kino ljubljana
torek, 23. junij 2020

Po odprtju Kinodvorišča v atriju Slovenskih železnic v mestnem kinu v Kinu Dvor nadaljujejo s pripravami na Film pod zvezdami in Letni Kinodvor na Kongresnem trgu.

Gremo na Kinodvorišče

kinodvorisce.jpeg
torek, 16. junij 2020

V Kinodvoru bodo tudi letos filme prikazovali pod zvezdnim nebom. Ob lepem poletnem vremenu se tako Kinodvorova večerna projekcija preseli na Kinodvorišče, v sosednji atrij Slovenskih železnic. Vhod v atrij je skozi Dvorano Kinodvora. Prva projekcija bo na Kinodvorišču potekala to sredo, 17. junija ob 21.30, ko si boste v prisotnosti režiserja Siniše Gačića ogledali slovenski dokumentarni film Hči Camorre. Film prihaja na redni spored takoj po zaključku 22. Festivala dokumentarnega filma.

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
sreda, 31. julij 2019

Vse do 3. avgusta Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije