Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
previdno_v_mandrau_i13098987636.jpg

Previdno v mandraču in tudi med skalami

Datum: ponedeljek, 11. julij, 2011
Sprehod med istrskimi kopališči smo začeli pri mandraču Valdoltra, ki je v upravljanju koprske Komunale. Ob obali se pod klifi kopališče razteza do nekdaj priljubljenega Gradisovega kopališča in plaže pod avtokampom Vagabund v Ankaranu.

Mandrač Valdoltra je neurejeno kopališče v neposredni bližini ortopedske bolnišnice, ki pa je zelo priljubljeno med domačini. Obiskujejo ga tudi Tržačani in enodnevni obiskovalci iz notranjosti Slovenije. Območje je zelo obremenjeno, tudi zato, ker je parkiranje brezplačno. Omenjeni odsek sicer ne sodi v območje prostega kopanja, saj so po uredbi na morju to Debeli rtič, odsek od kopališča Ministrstva za notranje zadeve do kopališča Mladinskega zdravilišča in letovišča Rdečega križa Slovenije, odsek od kopališča Žusterna do kopališča AC Jadranka, odsek od izliva hudournika Rikorovo do kopališča San Simon, odsek od kopališča San Simon do kopališča v Strunjanu, odsek od kopališča Salinera do kopališča Pacug in odsek od kopališča Fiesa do kopališča Piran.

Do mandrača Valdoltra pridemo po regionalni cesti Ankaran-Lazaret, približno 300 metrov od bolnišnice Valdoltra pa je odcep ceste, ki pripelje skoraj do morja. Morebitne obiskovalce velja vnaprej opozoriti, da predvsem ob koncih tedna tam skoraj ni mogoče najti prostega parkirnega mesta. Nekaj sence bodo med redkimi drevesi našli le obiskovalci, ki bodo v Valdoltro prišli dovolj zgodaj, ali pa pod senčniki tamkajšnjega lokala bara Barracuda, ki ga upravlja samostojna podjetnica Nataša Benčič iz Loparja. Lokal je odprt vsak dan med 8.30 in 24. uro. Urejene imajo tudi sanitarije, vendar jih je za tako množico ljudi premalo. Ob našem obisku je bilo območje čisto.

Dostop v vodo je možen s pomola mandrača, kjer so urejene stopnice v morje. Kopanje v mandraču med čolni je lahko zelo nevarno, vnaprej pa odsvetujemo tudi skok v vodo tako v mandraču kakor med skalami v bližini lokala.

 

Več fotografij

 

Vir: Miha Crnič, slovensko-moje.net

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
sreda, 31. julij 2019

Vse do 3. avgusta Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Metaldays

metaldays
petek, 19. julij 2019

Vsako leto v juliju se Tolmin spremeni v raj za ljubitelje metal glasbe. Festival je pridobil status pravih metalskih počitnic, saj traja cel teden - od 21.-27. julija2019.

Ana Desetnica

ana_desetnica.jpg
sreda, 3. julij 2019

Mednarodni festival uličnih gledališč Ana Desetnica predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Odlikujeta ga izdelanost umetniškega koncepta in prizadevanje organizatorjev, da festivalski utrip vsako leto zaživi z roko v roki z utripom mesta.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
četrtek, 13. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije