Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
trziske_poletne_prireditve.jpg

Tržiške poletne prireditve se nadaljujejo

Datum: ponedeljek, 1. avgust, 2011
Tržiške poletne prireditve se v avgustu nadaljujejo in poleg uric sprostitve ob koncertih in druženju prinašajo priložnost tudi za slovesno obeležitev obletnice pobratenja Tržiča s francoskim mestom Ste Marie aux Mines. Še vedno velja slogan »Za vsakogar nekaj: pridite in poglejte!«

Avgustovski  del programa večernih prireditev na prvi avgustovski petek začenja koncert narodno zabavnega ansambla Veseli Begunjčani, ki ga bo popestril nastop humorista Tilna Artača. Naslednji vikend bo sledil koncert slovenske skupina After 7, ki je prva v Sloveniji, ki je nastala s ciljem poustvarjati bogati glasbeni opus skupine ABBA. Piko na i pa bo koncertu dodala njihova gostja Alenka Godec. Dan zatem v goste prihaja legendarni Sašo Hribar, ki na odru preseneti z iskreno izpovedjo lastne življenjske zgodbe. Sledi vikend izjemnih vokalnih nastopov, saj vas bosta tretji avgustovski vikend razvajala Slovenski oktet, ki ga prav gotovo ni potrebno posebej predstavljati in vokalna skupina iz Toronta Plamen, z legendarno Marijo Ahačič Pollak. Pevke, dekleta slovenskega porekla, živeča v Kanadi, odlikuje srčnost slovenske duše in zagotovo bodo le-to s seboj prinesle tudi v Kulturni center Tržič. Zadnji vikend v avgustu pa bo namenjen obeležitvi 45. obletnice pobratenja Tržiča in francoskega Ste. Marie aux Mines. Dolgotrajno prijateljstvo bodo še utrdili s slavnostno akademijo v Dvorani tržiških olimpijcev ter športnim bojem obeh ekip na XIII. igrah veselja in smeha na Letnem kopališču Tržič.  Z izjemo zadnjih dveh bodo prireditve tudi v avgustu gostovale v Kulturnem centru Tržič, za nekatere pa bo treba odšteti nekaj evrov vstopnine.

Otroke bodo razveselili obisk družinskega gledališča Kolenc s predstavo Maček Muri išče kroniko, ustvarjalna likovna delavnica in glasbena predstava Zajček Rudi gre v šolo. Otroške matineje pa bodo zaključili v družbi prijateljev iz Francije in v sodelovanju s francosko govorečo Tržičanko. Spoznali boste za otroke zanimive kotičke Alzacije, se naučili nekaj osnovnih francoskih izrazov, na koncu pa boste še zapeli – po francosko seveda. Za vse otroške prireditve je vstop brezplačen.

Informacije o prireditvah in vstopnice za prireditve z vstopnino lahko dobite v pisarni Turistično promocijskega in informacijskega centra Tržič na Trgu svobode 18, na telefonskih številkah 04 59 71 536 in 051 627 057 ali po elektronski pošti informacije@trzic.si.

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
četrtek, 23. avgust 2018

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

Pljusk 2018 je pred vrati

plaža velenje
petek, 22. junij 2018

Pljusk v letošnje poletje na Velenjski plaži bo tudi tokrat izjemno atraktiven. Vodni spektakel, ki bo potekal v soboto, 23. junija, v okviru Skoka v poletje, bodo znova popestrili ekstremni športniki, ki se bodo pognali po skakalnici in zablesteli v zraku. Od 10. do 14. ure bodo za vse obiskovalce omogočili skoke na mokri in suhi skakalnici.

Grand kino pod zvezdami s pogledom na morje

portoroz-big-1177.jpg
četrtek, 21. junij 2018

Brezčasnost zimzelenih vintage filmov in mirno morje ob koncu dneva. Sliši se kot pravljica na obali. Predstavljajte si udobne sedeže, ležalnike, nad vami zvezdnato nebo, v eni roki hladna pijača, v drugi sveža pokovka in prijeten morski vetrič v laseh. Pred vami pa ogromen zaslon in filmski obrazi, ki smo jih spremljali še na navadnih televizorjih. Sliši se kot iz filma. A ni. To kuliso boste lahko doživeli tudi sami.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
sreda, 13. junij 2018

Festival JUNIJ V LJUBLJANI letos praznuje 10. obletnico in vas ponovno vabi v središče Ljubljane vse do 21. junija na Kongresni trg, kjer boste lahko uživali v vrhunskih umetniških stvaritvah s področij plesa, gledališča in glasbe. Dopoldanski in popoldanski dogodki so namenjeni otroškim prireditvam, večeri pa vrhunskim umetniškim stvaritvam.

Latino ritmi za uvod v novo sezono na Gorenjski plaži

Gorenjska plaža
četrtek, 31. maj 2018

Na Občini Tržič se že pripravljajo na odprtje nove kopalne sezone na Gorenjski plaži. Po vzoru iz prejšnjih let, bodo tudi letos poletje pozdravili z glasbenim koncertom, ki bo združeval elemente rumbe, reaggea, rocka in vročih latino ritmov.

28. Poletni lutkovni pristan

Lutke
petek, 18. avgust 2017

28. Poletni lutkovni pristan, ki ga Lutkovno gledališče Maribor tradicionalno prireja vsko poletje, bo trajal do 28. avgusta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije