Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
Terme Ptuj

V poletje z novim toboganom Tajfun in številnimi spremljevalnimi dogodki

Datum: ponedeljek, 13. junij, 2011
V Termah Ptuj bodo v letošnje poletje stopili z novo pridobitvijo na področju kopališke ponudbe. Največji sistem vodnih drč pri nas, ki so ga v Termalnem Parku postavili pred sedmimi leti in ga s toboganom Planica razširili dve leti kasneje, so obogatili z novo vodno atrakcijo - toboganom TAJFUN. Pričakujejo, da bo nova pridobitev pomembno prispevala k doseganju načrtovanega obiska termalnega parka v poletnih mesecih.

»Največji tobogan je speljan z večnadstropnega stolpa in je edinstven s svojo dinamiko, saj se kopalci po njem lahko spuščajo tudi v trojnem obroču do pet oseb naenkrat. Po prvih 70 metrih zavojev sledil velik plato, na katerem večkrat spremenijo smer in se ponovno usmerijo v tobogansko cev z več zavoji. Tajfun ni adrenalinski tobogan in je namenjen tudi družinam, prve ljubitelje vodnih atrakcij pa bo sprejel konec junija,« je novo kopališko pridobitev nazorno opisal Andrej Klasinc, direktor Term Ptuj in dodal, da tudi na podlagi nove pridobitve načrtujejo letos za 4 % več dnevnih kopalcev kot lani, ko jih je v termalnem parku obiskalo okoli 245.000 ljubiteljev termalnih užitkov.

Dosedanjo turistično bero je predstavila vodja prodaje Anita Hozjan, ki je predstavila tudi novosti v poletnih ponudbah, skozi katere se prepleta rimsko obarvan animacijski program za najmlajše (»Rimski vojak na počitnicah«), rimskih dobrot pa se bodo gosti in obiskovalci lahko naužili na novi Primusovi tržnici. »V petih mesecih letošnjega leta je Terme Ptuj obiskalo blizu 12.500 gostov, kar je za 3 odstotke več kot v enakem obdobju lani, ustvarili so blizu 33.700  nočitev, kar je za blizu 3 odstotke več kot v enakem obdobju lani, je povedala Anita Hozjan.

V Grand Hotelu Primus, ki so ga slovenski gosti lani izbrali za najbolj priljubljen štirizvedzični hotel, so v petih mesecih letos ustvarili 15.700 nočitev, kar je 7 odstotkov več v primerjavi z enakim obdobjem lani. »Prevladujejo slovenski gosti, ki so ustvarili 7.000 nočitev oziroma 42 odstotkov hotelskih nočitev, od tujih gostov so  največ nočitev ustvarili  italijanski gosti (15 odstotkov hotelskih nočitev), ki so prehitel avstrijske goste (14 odstotkov nočitev). Sledijo jim Hrvati in Nemci s po 5 odstotki hotelskih nočitev, tem pa sledijo gosti iz Velike Britanije in Srbije. Največjo rast beležimo na italijanskem tržišču (56 odstotkov več nočitev), trgu Velike Britanije, Hrvaške in vzhodnih držav (Češka, Poljska, Belorusija), medtem ko smo minimalni padec nočitev zabeležili na domačem in avstrijskem tržišču«, je dodala  Milena Mojzeš, direktorica Grand Hotela Primus, ki je med drugim predstavila tudi novosti v poletni wellness ponudbi.    

V Termah Ptuj so z novim toboganom poskrbeli za atraktivno popestritev bogate kopališke ponudbe, ki jo tudi v letošnjem poletju spremljajo številni spremljevalni dogodki in prireditve. Prvi odmevnejši dogodek bo tridnevni mednarodni festival zgodovinskega in etnografskega igranega filma Primus (od 16. do 18. 6.), v okviru katerega bodo zanimive okrogle mize in tudi projekcije domačih in tujih filmov. Festival bodo sklenili s projekcijo filmov, ki jih bo nagradila festivalska strokovna žirija.

Manjkalo ne bo niti večjih zabavno - glasbenih prireditev: Bazeni energije, tradicionalna poletna zabava ob bazenu za mlade bo 8. julija v organizaciji Kluba ptujskih študentov potekala že dvanajstič zapored, v sodelovanju z Mestnim gledališčem Ptuj in HNK Varaždin (Hrvatsko narodno kazalište v Varaždinu) pa bodo poskrbeli tudi za obilo smeha s »Komedija o lončku (Aulularia), ki si jo bodo lahko obiskovalci Termalnega Parka ogledali 25. in 26.6. ter 1.,2.,3., 9.,10. in 11.7.

Nebo nad Ptujem bodo med 28. in 31. julijem krasili številni baloni, takrat bo namreč potekal že 15. Mednarodni balonarski praznik. Termalni Park pa bo 6. In 7. avgusta tudi prizorišče najbolj adrenalinskega športnega dogodka pri nas. Na mednarodnem prvenstvu v B.A.S.E. skokih in revialnem delu bodo nastopili izkušeni padalci iz Anglije, Nemčije, Hrvaške, Avstrije, Italije in Slovenije.

Poletno sezono bodo med 18.-21. avgustom okronali s 4. Rimskimi igrami, ki bodo Termalnemu Parku vlile značilni rimski hedonistični naboj. Takrat se bo Ptuj prelevil v starorimsko mesto Petoviona, središče dogajanja pa bo rimski tabor v termalnem parku. Potekali bodo otroški rimski tabori, gladiatorske igre, prikazi borilnih veščin rimske vojske, ples vestalk in duhovnic, zasedanje senata v rimskem amfiteatru in zaključek rimskih iger z rimskim pogrebom in slavnostno postavitvijo spominskega stebra rimskih iger. Osrednji dogodek v okviru rimskih iger pa je rimska povorka skozi staro mestno jedro, v kateri sodeluje več kot tisoč udeležencev v oblačilih tistega časa.

Nekaj dni kasneje, 27. in 28. avgusta, se bodo ljubitelji adrenalina preizkusili na 6. Državnem prvenstvu v toboganskem spustu in 4. Državnem prvenstvu v toboganskem spustu za medije.

 

Terme Ptuj

 

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
sreda, 31. julij 2019

Vse do 3. avgusta Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Metaldays

metaldays
petek, 19. julij 2019

Vsako leto v juliju se Tolmin spremeni v raj za ljubitelje metal glasbe. Festival je pridobil status pravih metalskih počitnic, saj traja cel teden - od 21.-27. julija2019.

Ana Desetnica

ana_desetnica.jpg
sreda, 3. julij 2019

Mednarodni festival uličnih gledališč Ana Desetnica predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Odlikujeta ga izdelanost umetniškega koncepta in prizadevanje organizatorjev, da festivalski utrip vsako leto zaživi z roko v roki z utripom mesta.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
četrtek, 13. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije