Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
CLIMBOO-park-Terme-Catez-jul2014--0191-s.jpg

V Termah Čatež odprl svojo mrežo najvarnejši adrenalinski park v Sloveniji

Datum: sreda, 9. julij, 2014

Pretekli konec tedna so v Termah Čatež predstavili novost letošnje sezone – adrenalinski park v poletni Termalni rivieri.

Zaradi najnaprednejšega sistema varovanja na višini, kjer se obiskovalci ne prepenjajo za lastno varovanje, lahko CLIMBOO adrenalinski park samostojno uporabljajo tudi otroci. Že prvi dan je park obiskalo več kot 80 otrok in odraslih, ki so zadovoljni prehajali od bazenov do parka.

Obiskovalci se podajo po mreži na prvo platformo na višini skoraj 4 metre, kjer jih čakajo različne vaje na višini, od enostavnega burmanskega mostu, pajkove mreže, visečih vrvi do plezalne stene, nato pa se spustijo po lestvah iz parka. Posamezni udeleženec potrebuje 7 do 12 minut za krog po parku, odvisno od njegove starosti in gibalnih spretnosti.

V današnjem času, ko imajo otroci bolj razvito fino motoriko in je stopnja gibalne kompetence vse nižja, je tovrstna igra več kot potrebna za zdrav razvoj otrok. Največji problem je, da otroci nimajo možnosti za takšno igro, saj se staršem in ostalim deležnikom vzgojnega procesa otrok zdi plezanje prenevarna aktivnost.

CLIMBOO-park-Terme-Catez-jul2014--0203-s.jpg»Ključna značilnost zasnove CLIMBOO parka je varnost,« je poudaril Marko Stijepič, direktor podjetja CLIMBOO, razvoj športne opreme d.o.o. »Od otroka, ki se prvič srečuje s premagovanjem vaj na višini, ne moreš pričakovati, da bo pozoren na prepenjanje po varnostni jeklenici, zato smo se na CLIMBOO parkih odločili implementirati sistem varovanja brez prepenjanja.«

Obiskovalec dobi poleg varovalne opreme (pas, čelada, popkovina in karabini) poseben voziček, ki se ga ob vstopu na park vstavi v varovalno jeklenico in na koncu parka sname iz varnostne jeklenice. Vmes je obiskovalec parka neprekinjeno vpet in na ta način v vsakem trenutku varovan.

Gre za prvo postavitev adrenalinskega parka v Sloveniji z varovalnim sistemom brez prepenjanja na parku. Tako je odpravljena možnost človeške napake pri prepenjanju obiskovalca z dvema karabinoma pri prehodu med posameznimi vajami na višini, kar je ena največjih nevarnosti na adrenalinskih parkih, še posebej pri otrocih.

»Bolj kot otrok odrašča, višjo stopnjo tveganja želi pri svoji igri,« ugotavlja Stijepič. »Vendar tveganja ne smemo enačiti z nevarnostjo. Nevarnost nastane takrat, ko tveganja ne moremo več obvladovati. Zato je igra na CLIMBOO parku tako zanimiva – ta povečuje tveganje za uporabnika, vendar na varen način.«

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
sreda, 31. julij 2019

Vse do 3. avgusta Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Metaldays

metaldays
petek, 19. julij 2019

Vsako leto v juliju se Tolmin spremeni v raj za ljubitelje metal glasbe. Festival je pridobil status pravih metalskih počitnic, saj traja cel teden - od 21.-27. julija2019.

Ana Desetnica

ana_desetnica.jpg
sreda, 3. julij 2019

Mednarodni festival uličnih gledališč Ana Desetnica predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Odlikujeta ga izdelanost umetniškega koncepta in prizadevanje organizatorjev, da festivalski utrip vsako leto zaživi z roko v roki z utripom mesta.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
četrtek, 13. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije