Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
velenjska_plaza.jpg

Velenjska plaža

Datum: ponedeljek, 28. julij, 2014

Mestna občina Velenje je v lanskem letu začela z obnovo čolnarne in urejanjem plaže ob Velenjskem jezeru. V čolnarni so uredili sanitarije in na plaži postavili tuše, obalo uredili s prodom in v sodelovanju s Premogovnikom Velenje dodali nove lesene tribune za sončenje.

V letošnjem letu so uredili območje namenjeno kopalcem. Plažo pod Kampom Jezero so že podaljšali za 30 metrov, asfaltirali so tudi cesto do čolnarne. Na plaži so postavili dve oblačilnici, 40 metrov od obale so postavili dva lesena splava in gol za igranje vaterpola, postavili bodo tudi manjšo skakalnico. S pomočjo Kluba vodnih športov Velenje so pod Kampom Jezero postavili ponton za vstop v vodo za vse ljubitelje vodnih športov. Kopalcem je na voljo gostinski lokal, ki poleg gostinskih storitev ponuja tudi najem ležalnikov.

Za večjo varnost kopalcev, ki se v Velenjskem jezeru kopajo na lastno odgovornost, so kopalni del s trakovi ločili od območja namenjenega jadralcem. V kopalni sezoni je vsak vikend na območju plaže prisoten reševalec iz vode, kupili pa so tudi srčni defibrilator.

Na Mestni občini Velenje so tudi letos naročili monitoring Velenjskega jezera, s pomočjo katerega občanke in občane ter druge obiskovalce seznanjajo s kakovostjo jezerske vode z vidika primernosti za kopanje. Rezultati tedenskih meritev, ki so izobešeni pri čolnarni in na recepciji Kampa Jezero, kažejo, da je voda ob velenjski plaži primerna za kopanje.

Na podlagi rezultatov monitoringa bodo lahko pripravili tudi strokovno utemeljitev za uvrstitev Velenjskega jezera na seznam kopalnih voda, kar bi pomenilo redno spremljanje kakovosti vode Velenjskega jezera s strani Agencije Republike Slovenije za okolje.

Prejšnji mesec je po Velenjskem jezeru začela pluti pletna - lesena ladjica na električni pogon, ki sprejme 18 potnikov. Vožnja traja približno 30 minut z možnim postankom na plavajočem Vodnem mestu. Vožnje s pletno potekajo vsak petek od 16. do 21. ure ter ob sobotah in nedeljah od 10. do 12. ter od 16. do 21. ure. Organizirane skupine si lahko po predhodnem dogovoru izberejo želen termin tudi izven obratovalnega časa. Pomol s privezom pletne se nahaja na kopališču Velenjskega jezera pod čolnarno, dovoz z avtomobilom pa je možen iz smeri Kampa Jezero.

Kopanje v Velenjskem jezeru omogočajo tudi psom. Prostor, ki je primerno označen in je namenjen za kopanje psov, se nahaja pod Kinološkim društvom Velenje (Rudniška cesta 17). Površina se razteza v dolžini okoli 100 metrov. Lastniki psov morajo poskrbeti za odstranitev pasjih iztrebkov iz javnih površin, prav tako morajo na območju Velenjske plaže imeti pse na povodcu.

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
sreda, 31. julij 2019

Vse do 3. avgusta Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Metaldays

metaldays
petek, 19. julij 2019

Vsako leto v juliju se Tolmin spremeni v raj za ljubitelje metal glasbe. Festival je pridobil status pravih metalskih počitnic, saj traja cel teden - od 21.-27. julija2019.

Ana Desetnica

ana_desetnica.jpg
sreda, 3. julij 2019

Mednarodni festival uličnih gledališč Ana Desetnica predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Odlikujeta ga izdelanost umetniškega koncepta in prizadevanje organizatorjev, da festivalski utrip vsako leto zaživi z roko v roki z utripom mesta.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
četrtek, 13. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije