Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
velenjska_plaza.jpg

Velenjska plaža

Datum: ponedeljek, 28. julij, 2014

Mestna občina Velenje je v lanskem letu začela z obnovo čolnarne in urejanjem plaže ob Velenjskem jezeru. V čolnarni so uredili sanitarije in na plaži postavili tuše, obalo uredili s prodom in v sodelovanju s Premogovnikom Velenje dodali nove lesene tribune za sončenje.

V letošnjem letu so uredili območje namenjeno kopalcem. Plažo pod Kampom Jezero so že podaljšali za 30 metrov, asfaltirali so tudi cesto do čolnarne. Na plaži so postavili dve oblačilnici, 40 metrov od obale so postavili dva lesena splava in gol za igranje vaterpola, postavili bodo tudi manjšo skakalnico. S pomočjo Kluba vodnih športov Velenje so pod Kampom Jezero postavili ponton za vstop v vodo za vse ljubitelje vodnih športov. Kopalcem je na voljo gostinski lokal, ki poleg gostinskih storitev ponuja tudi najem ležalnikov.

Za večjo varnost kopalcev, ki se v Velenjskem jezeru kopajo na lastno odgovornost, so kopalni del s trakovi ločili od območja namenjenega jadralcem. V kopalni sezoni je vsak vikend na območju plaže prisoten reševalec iz vode, kupili pa so tudi srčni defibrilator.

Na Mestni občini Velenje so tudi letos naročili monitoring Velenjskega jezera, s pomočjo katerega občanke in občane ter druge obiskovalce seznanjajo s kakovostjo jezerske vode z vidika primernosti za kopanje. Rezultati tedenskih meritev, ki so izobešeni pri čolnarni in na recepciji Kampa Jezero, kažejo, da je voda ob velenjski plaži primerna za kopanje.

Na podlagi rezultatov monitoringa bodo lahko pripravili tudi strokovno utemeljitev za uvrstitev Velenjskega jezera na seznam kopalnih voda, kar bi pomenilo redno spremljanje kakovosti vode Velenjskega jezera s strani Agencije Republike Slovenije za okolje.

Prejšnji mesec je po Velenjskem jezeru začela pluti pletna - lesena ladjica na električni pogon, ki sprejme 18 potnikov. Vožnja traja približno 30 minut z možnim postankom na plavajočem Vodnem mestu. Vožnje s pletno potekajo vsak petek od 16. do 21. ure ter ob sobotah in nedeljah od 10. do 12. ter od 16. do 21. ure. Organizirane skupine si lahko po predhodnem dogovoru izberejo želen termin tudi izven obratovalnega časa. Pomol s privezom pletne se nahaja na kopališču Velenjskega jezera pod čolnarno, dovoz z avtomobilom pa je možen iz smeri Kampa Jezero.

Kopanje v Velenjskem jezeru omogočajo tudi psom. Prostor, ki je primerno označen in je namenjen za kopanje psov, se nahaja pod Kinološkim društvom Velenje (Rudniška cesta 17). Površina se razteza v dolžini okoli 100 metrov. Lastniki psov morajo poskrbeti za odstranitev pasjih iztrebkov iz javnih površin, prav tako morajo na območju Velenjske plaže imeti pse na povodcu.

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Knjižnica pod krošnjami

knjiznica_pod_krosnjami.jpeg
ponedeljek, 3. avgust 2020

Knjižnica pod krošnjami je projekt za popestritev prostega časa, ki obiskovalcem na prostem ponuja v branje knjige, stripe, revije in časopise v različnih jezikih. Izposoja v knjižnici je brezplačna.

Piknik kino na Bledu

piknik kino
četrtek, 23. julij 2020

Pod okriljem Kina Bežigrad bo v Mali Zaki ponovno zaživel Piknik kino. Ta ob gledanju filma pod milim nebom ustvari romantično kino atmosfero in nepozabno doživetje. Obiskovalci se filmskim uspešnicam predajo kar iz ležalnikov, odej in napihljivih blazin, ki jih lahko prinesejo s seboj, ali pa si jih izposodijo na prizorišču in hkrati uživajo v sveži pokovki in ostalih prigrizkih. Kino Bežigrad bo letos na Bledu postregel z nekaterimi največjimi filmskimi uspešnicami in obudil večne zgodbe svetovno znanih filmskih karakterjev.

Naj kopališče: Vodno mesto Atlantis - Ohladitev v centru mesta

Atlantis
četrtek, 16. julij 2020

Tudi preteklo soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh nikoli ne manjka in ne zmanjka v ljubljanskem Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Da tam vedo, kako se rečem streže, dokazujejo tudi številni prejeti nazivi za Naj kopališče in Naj wellness.

Mesta plaža Celje odpira svoja vrata

Mestna plaža Celje
četrtek, 9. julij 2020

Priljubljena poletna točka Celjank in Celjanov Mestna plaža na Savinjskem nabrežju odpira svoja vrata v petek, 10. julija, ob 16. uri. Mestna plaža bo odprta vsak dan med 7.00 in 22.00 vse do konca poletja in bo nudila osvežilne pijače, sladoled ter prigrizke, manjkal ne bo niti zanimiv spremljevalni program.

Naj kopališče: Velenjska plaža navdušuje

velenjska plaža
torek, 30. junij 2020

Glede na spremenjene razmere in veliko gnečo na slovenskem morju, nam bo letos prav prišel vsak namig, kje se ohladiti v teh vročih poletnih dneh. Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je zato odpravila raziskat ponudbo zadnja leta vse bolj priljubljenega naravnega kopališča – Velenjske plaže.

V Atlantis se vrača Piknik kino

piknik kino atlantis
sreda, 24. junij 2020

V juliju in avgustu vam zopet obljubljamo kino na prostem s srcem in dušo, ki pod milim nebom ustvari romantično atmosfero in prvovrstno kino doživetje.

Gremo v letni kino!

letni kino ljubljana
torek, 23. junij 2020

Po odprtju Kinodvorišča v atriju Slovenskih železnic v mestnem kinu v Kinu Dvor nadaljujejo s pripravami na Film pod zvezdami in Letni Kinodvor na Kongresnem trgu.

Gremo na Kinodvorišče

kinodvorisce.jpeg
torek, 16. junij 2020

V Kinodvoru bodo tudi letos filme prikazovali pod zvezdnim nebom. Ob lepem poletnem vremenu se tako Kinodvorova večerna projekcija preseli na Kinodvorišče, v sosednji atrij Slovenskih železnic. Vhod v atrij je skozi Dvorano Kinodvora. Prva projekcija bo na Kinodvorišču potekala to sredo, 17. junija ob 21.30, ko si boste v prisotnosti režiserja Siniše Gačića ogledali slovenski dokumentarni film Hči Camorre. Film prihaja na redni spored takoj po zaključku 22. Festivala dokumentarnega filma.

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije