Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Vrhunec poletnega dogajanja na Bernardinu

Datum: petek, 10. avgust, 2012

Pestro poletno dogajanje v Portorožu bo doživelo vrhunec na tradicionalni prireditvi BERNARDINFEST. Zabavno glasbeni program se bo odvijal ves teden in je prilagojen različnim okusom domačih in tujih obiskovalcev. Prireditve se začnejo v soboto, 11.8. v Laguni Bernardin, s Srednjeveškim večerom, nastopom mečevalcev in bruhalcev ognja. Program vključuje ABBA show, koncert Slavka Ivančiča s klapo Solinar in zabavo s Primorskimi fanti.

Sredin večer se bo odvijal na plaži ob ritmih Salse, cocktailih in ogledu ognjemeta. Sledi večer ob godbi na pihala Laško z nastopom mažoretk in zaključek s festivalom skupine Balkan Boys v petek. Ob prireditvah bo postavljena tudi tržnica z lokalnimi ponudniki vin in drugih domačih dobrot.

PROGRAM BERNARDINFEST 2012

Sobota, 11.8.

Srednjeveški večer in bruhalci ognja 

Izvajalec: Kulturno društvo Viteza Gašperja Lambergarja

Trajanje:  21.00-22.30

Vsebina: KUD Viteza Gašperja Lambergarja predstavi 3 srednjeveške zgodbe z vmesnimi animacijami in vključevanjem gostov. Program vsebuje zgodbe iz srednjega veka, ki večinoma niso govorjene, ampak uprizorjene s pomočjo glasbe. Ob koncu sledi še mečevanje z gorečimi meči in nastop bruhalcev ognja.


Nedelja, 12.8.

ABBA show

Izvajalec: Alberto Bertapelle

Trajanje: 21-23.30

Vsebina: Znana italijanska imitatorska skupina bo predstavila koncert skupine Abba. Gre za izvajanje priljubljenih pesmi, ki jih poznajo različne generacije. Med samim nastopom se člani preoblečejo v različne kostume.


Ponedeljek, 13.8.

Klapa Solinar

Izvajalec: klapa Solinar

Trajanje: 21-22.30

Vsebina: Gre za koncert klape Solinar z vmesno 15 minutno pavzo. Repertoar je sestavljen iz tradicionalnih dalmatinskih pesmi, katerim sledijo še tradicionalne Istrske pesmi. Član zasedbe je tudi Slavko Ivančič.


Torek, 14.8.

Slovenski večer

Izvajalec: Primorski fantje

Trajanje: 21-23.30

Vsebina: Večer, ko v ospredje postavimo Slovensko glasbo, ljudi in deželo bodo letos popestrili Primorski fantje. Gre za skupino, ki je znana širom po Sloveniji in drugod s svojo glasbo in zanimivim animacijskim nastopom.


Sreda, 15.8.

Salsa & coctail show & ognjemet

Izvajalec: Soycubano

Trajanje: 21-24.00

Vsebina: Edini večer, ko bomo spremenili lokacijo in preselili dogajanje na plažo HVP in skupaj z Josejem iz plesne šole Soycubano zaplesali v latino ritmih. Ponudbo bomo dodatno popestrili z cocktaili. Ob 22.uri sledi veličasten ognjemet.


Četrtek, 16.8.

Godba na pihala & mažoretke

Izvajalec: Godba na pihala Laško

Trajanje: 21-22.30

Vsebina: Godba na pihala Laško nam bo skupaj z mažoretkami pričarala večer poln akrobacij in prijetne glasbe.


Petek, 17.8.

Balkan boys

Izvajalec: Balkan Boys

Trajanje: 21-23.30

Vsebina: Balkan boys je skupina mladih izobraženih in nadarjenih glasbenikov, ki izvajajo glasbo iz bivše Jugoslavije. Repertoar, ki ga bodo predstavili zadnji dan Bernardinfesta sestoji iz njihovih avtorskih del, znanih balkanskih izvajalcev in latinskoameriške glasbe.

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
sreda, 31. julij 2019

Vse do 3. avgusta Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Metaldays

metaldays
petek, 19. julij 2019

Vsako leto v juliju se Tolmin spremeni v raj za ljubitelje metal glasbe. Festival je pridobil status pravih metalskih počitnic, saj traja cel teden - od 21.-27. julija2019.

Ana Desetnica

ana_desetnica.jpg
sreda, 3. julij 2019

Mednarodni festival uličnih gledališč Ana Desetnica predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Odlikujeta ga izdelanost umetniškega koncepta in prizadevanje organizatorjev, da festivalski utrip vsako leto zaživi z roko v roki z utripom mesta.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
četrtek, 13. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije