Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
grad zvečer1.jpg

Zavod za kulturo Bled vabi na pestro kulturno dogajanje na Blejskem gradu

Bogat program prireditev, ki se bodo na gradu odvijale preko poletja tja do pozne jeseni.

Datum: petek, 27. julij, 2012

Na Blejskem gradu se bo v poletnih mesecih zvrsti preko petdeset različnih glasbenih, gledaliških in drugih dogodkov. Pestro kulturno dogajanje se je pričelo z odprtjem razstave del mednarodno priznane umetnice Ejti Štih in nadaljevalo z nastopom madžarske skupine FOUR BONES QUARTET, s katerim se je zaključil tudi letošnji 17. Festival Bled. V avgustu je čas še za tradicionalni Okarina etno festival, ki bo potekal v dveh delih,  od 2. do 5. avgusta na Blejskem gradu in od 9. do 12. avgusta v Zdraviliškem parku.

Pri pripravi letošnjih poletnih prireditev na Blejskem gradu so se po besedah direktorja ZK Bled Matjaža Završnika povezali tako z izvajalci samimi kot tudi z ustanovo Imago Sloveniae – Podobe Slovenije in Zavodom Boben in lajna. Prav tako pa so se v dogovoru z umetniškima vodjema Festivala Bled mag. Jernejem Brencetom in Okarine etno festivala Leom Ličofom odločili, da del koncertov pripravijo na Blejskem gradu. Ti bodo potekali na zgornji grajski terasi z začetkom ob 20.30, v primeru slabega vremena pa v Viteški dvorani. Na letošnjem, že 22. Okarina etno festivalu bodo nastopili glasbeniki iz Avstralije, Madžarske, Mongolije, Francije, Cipra, Estonije, Velike Britanije, ZDA, Rusije in Slovenije, že tradicionalno pa Vlado Kreslin z Beltinško bando in Malimi bogovi.

Obiskovalci grajskih poletnih kulturnih prireditev bodo ob sredah in petkih, cena vstopnice je plačilo vstopnine na Blejski grad, lahko prisluhnili štirim večerom klasične glasbe in prav tolikim z jazz ritmi. Kot prvi so na Blejskem gradu v sredo, 18. julija, ob 20.30 nastopili člani madžarskega kvarteta pozavn FOUR BONES QUARTET, ki so s svojim nastopom tudi zaključili letošnji 17. Festival Bled. Na blejskih grajskih glasbenih večerih bodo nastopili: Mojca Vajgl Zlobko in Karolina Šantl Zupan (27. 7.), duo Sinkro iz Španjije (8. 8.), Andrej Hočevar 9MM (17. 8.), Maja Keuc & Soul Crew (24. 8), Žiga  Murko Group (31. 8), Vid Jamnik, Jazz Continuo (7. 9.), BA-ROCK (14. 9) in skupina Naked (21. 9.). Ženski pevski zbor Pletna Bled bo v programu sodeloval z letnim koncertom, kulturno društvo Gašperja Lambergarja pa bo vsak torek oz. četrtek predstavilo gledališki upodobitvi Kralj Matjaž in Alenčica ter Junaške Blejke.

Med predavanji velja opozoriti na potopisno predstavitev Matevža Lenarčiča o njegovem letu z ultralahkim letalom okrog sveta. Muzejsko društvo Bled pa bo program obogatilo še s svojimi predstavitvami zgodovinskih in naravoslovnih tem. Ob posameznih večerih (ob lepem vremenu) bodo obiskovalci skupaj s člani astronomskega društva Nova Jesenice  s teleskopi raziskovali ozvezdje. Blejske grajske večere bodo s svojim nastopom (28. 9.) zaključile članice plesne skupine Orientalke.

Več informacij: www.blejski-grad.si

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
sreda, 31. julij 2019

Vse do 3. avgusta Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Metaldays

metaldays
petek, 19. julij 2019

Vsako leto v juliju se Tolmin spremeni v raj za ljubitelje metal glasbe. Festival je pridobil status pravih metalskih počitnic, saj traja cel teden - od 21.-27. julija2019.

Ana Desetnica

ana_desetnica.jpg
sreda, 3. julij 2019

Mednarodni festival uličnih gledališč Ana Desetnica predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Odlikujeta ga izdelanost umetniškega koncepta in prizadevanje organizatorjev, da festivalski utrip vsako leto zaživi z roko v roki z utripom mesta.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
četrtek, 13. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Letni kino na Kongresnem trgu

letni kino ljubljana
torek, 28. avgust 2018

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti.

Komedija pod zvezdami

komedija pod zvezdami
sreda, 22. avgust 2018

Pred koncem poletja ste vsi ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči vabljeni na Ljubljanski grad, na festival smeha v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

Film pod zvezdami

film_pod_zvezdami.jpeg
četrtek, 19. julij 2018

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Active Koper z julijem vse dni v tednu

active koper
ponedeljek, 2. julij 2018

Park vodnih športov Active Koper bo od tega vikenda dalje na voljo vse dni v tednu. Tako bo tudi avgusta, medtem ko bo septembra vodna zabava znova rezervirana za sobote in nedelje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije