Poletni utrip

Nazaj na rubriko Poletni utrip
grad zvečer1.jpg

Zavod za kulturo Bled vabi na pestro kulturno dogajanje na Blejskem gradu

Bogat program prireditev, ki se bodo na gradu odvijale preko poletja tja do pozne jeseni.

Datum: petek, 27. julij, 2012

Na Blejskem gradu se bo v poletnih mesecih zvrsti preko petdeset različnih glasbenih, gledaliških in drugih dogodkov. Pestro kulturno dogajanje se je pričelo z odprtjem razstave del mednarodno priznane umetnice Ejti Štih in nadaljevalo z nastopom madžarske skupine FOUR BONES QUARTET, s katerim se je zaključil tudi letošnji 17. Festival Bled. V avgustu je čas še za tradicionalni Okarina etno festival, ki bo potekal v dveh delih,  od 2. do 5. avgusta na Blejskem gradu in od 9. do 12. avgusta v Zdraviliškem parku.

Pri pripravi letošnjih poletnih prireditev na Blejskem gradu so se po besedah direktorja ZK Bled Matjaža Završnika povezali tako z izvajalci samimi kot tudi z ustanovo Imago Sloveniae – Podobe Slovenije in Zavodom Boben in lajna. Prav tako pa so se v dogovoru z umetniškima vodjema Festivala Bled mag. Jernejem Brencetom in Okarine etno festivala Leom Ličofom odločili, da del koncertov pripravijo na Blejskem gradu. Ti bodo potekali na zgornji grajski terasi z začetkom ob 20.30, v primeru slabega vremena pa v Viteški dvorani. Na letošnjem, že 22. Okarina etno festivalu bodo nastopili glasbeniki iz Avstralije, Madžarske, Mongolije, Francije, Cipra, Estonije, Velike Britanije, ZDA, Rusije in Slovenije, že tradicionalno pa Vlado Kreslin z Beltinško bando in Malimi bogovi.

Obiskovalci grajskih poletnih kulturnih prireditev bodo ob sredah in petkih, cena vstopnice je plačilo vstopnine na Blejski grad, lahko prisluhnili štirim večerom klasične glasbe in prav tolikim z jazz ritmi. Kot prvi so na Blejskem gradu v sredo, 18. julija, ob 20.30 nastopili člani madžarskega kvarteta pozavn FOUR BONES QUARTET, ki so s svojim nastopom tudi zaključili letošnji 17. Festival Bled. Na blejskih grajskih glasbenih večerih bodo nastopili: Mojca Vajgl Zlobko in Karolina Šantl Zupan (27. 7.), duo Sinkro iz Španjije (8. 8.), Andrej Hočevar 9MM (17. 8.), Maja Keuc & Soul Crew (24. 8), Žiga  Murko Group (31. 8), Vid Jamnik, Jazz Continuo (7. 9.), BA-ROCK (14. 9) in skupina Naked (21. 9.). Ženski pevski zbor Pletna Bled bo v programu sodeloval z letnim koncertom, kulturno društvo Gašperja Lambergarja pa bo vsak torek oz. četrtek predstavilo gledališki upodobitvi Kralj Matjaž in Alenčica ter Junaške Blejke.

Med predavanji velja opozoriti na potopisno predstavitev Matevža Lenarčiča o njegovem letu z ultralahkim letalom okrog sveta. Muzejsko društvo Bled pa bo program obogatilo še s svojimi predstavitvami zgodovinskih in naravoslovnih tem. Ob posameznih večerih (ob lepem vremenu) bodo obiskovalci skupaj s člani astronomskega društva Nova Jesenice  s teleskopi raziskovali ozvezdje. Blejske grajske večere bodo s svojim nastopom (28. 9.) zaključile članice plesne skupine Orientalke.

Več informacij: www.blejski-grad.si

Nazaj na rubriko Poletni utrip

Najnovejše v tej rubriki

Knjižnica pod krošnjami

knjiznica_pod_krosnjami.jpeg
ponedeljek, 6. julij 2020

Knjižnica pod krošnjami je projekt za popestritev prostega časa, ki obiskovalcem na prostem ponuja v branje knjige, stripe, revije in časopise v različnih jezikih. Izposoja v knjižnici je brezplačna.

Naj kopališče: Velenjska plaža navdušuje

velenjska plaža
torek, 30. junij 2020

Glede na spremenjene razmere in veliko gnečo na slovenskem morju, nam bo letos prav prišel vsak namig, kje se ohladiti v teh vročih poletnih dneh. Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je zato odpravila raziskat ponudbo zadnja leta vse bolj priljubljenega naravnega kopališča – Velenjske plaže.

V Atlantis se vrača Piknik kino

piknik kino atlantis
sreda, 24. junij 2020

V juliju in avgustu vam zopet obljubljamo kino na prostem s srcem in dušo, ki pod milim nebom ustvari romantično atmosfero in prvovrstno kino doživetje.

Gremo v letni kino!

letni kino ljubljana
torek, 23. junij 2020

Po odprtju Kinodvorišča v atriju Slovenskih železnic v mestnem kinu v Kinu Dvor nadaljujejo s pripravami na Film pod zvezdami in Letni Kinodvor na Kongresnem trgu.

Gremo na Kinodvorišče

kinodvorisce.jpeg
torek, 16. junij 2020

V Kinodvoru bodo tudi letos filme prikazovali pod zvezdnim nebom. Ob lepem poletnem vremenu se tako Kinodvorova večerna projekcija preseli na Kinodvorišče, v sosednji atrij Slovenskih železnic. Vhod v atrij je skozi Dvorano Kinodvora. Prva projekcija bo na Kinodvorišču potekala to sredo, 17. junija ob 21.30, ko si boste v prisotnosti režiserja Siniše Gačića ogledali slovenski dokumentarni film Hči Camorre. Film prihaja na redni spored takoj po zaključku 22. Festivala dokumentarnega filma.

Noči v Stari Ljubljani

noci_stara_lj.jpeg
petek, 23. avgust 2019

Noči v Stari Ljubljani zadnje dni avgusta oživijo staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi prireditvami, ki potekajo istočasno, na vrsti prizorišč. Program festivala je namenjen ljudem vseh generacij, zaznamujeta pa ga predvsem etno in jazz glasba. Letošnja rdeča nit festivala je glasba etničnih manjšin.

Super akcija v Atlantisu - držimo pesti za vroče dni!

VM Atlantis popust stopinje
petek, 16. avgust 2019

Kolikor stopinj toliko popusta! Izkoristite prihajajoče vroče dneve za super akcijo na dnevno vstopnico, ki ponuja popust v višini trenutne temperature ozračja v Ljubljani. Akcijo koristite tako, da na recepciji preverite trenutno temperaturo ozračja, na blagajni pa vam obračunajo popust v višini temperature!

Film pod zvezdami 2019

film_pod_zvezdami.jpeg
sreda, 31. julij 2019

Vse do 3. avgusta Kinodvor in Ljubljanski grad vabita na poletne filmske večere na prostem. V čarobnem ambientu Grajskega dvorišča se bo zvrstil raznolik program filmskih vrhuncev pretekle sezone, pa tudi šest svežih filmov, ki bodo prvič javno predstavljeni na slovenskem platnu. Za otvoritveni film smo izbrali prvenec Urše Menart Ne bom več luzerka, dobitnika vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Metaldays

metaldays
petek, 19. julij 2019

Vsako leto v juliju se Tolmin spremeni v raj za ljubitelje metal glasbe. Festival je pridobil status pravih metalskih počitnic, saj traja cel teden - od 21.-27. julija2019.

Ana Desetnica

ana_desetnica.jpg
sreda, 3. julij 2019

Mednarodni festival uličnih gledališč Ana Desetnica predstavlja sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča. Odlikujeta ga izdelanost umetniškega koncepta in prizadevanje organizatorjev, da festivalski utrip vsako leto zaživi z roko v roki z utripom mesta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije