Pomurje

Dogodki:

expano.jpg

Expano: Vrata v Pomurje

Datum: ponedeljek, 29. oktober, 2018

Slovenski paviljon iz milanskega Expa 2015 krasi obrežje Soboškega jezera pri Murski Soboti in je zasnovan kot Pomurje v malem. "Vrata v Pomurje", kot so poimenovali turistično središče je bil v prejšnjem tednu eksluzivno predstavljen novinarjem, blogerjem in vlogerjem.

»Paviljon Expano je zasnovan kot Pomurje v malem s predstavitvijo regije, turistične ponudbe, poslovnih priložnosti in ključnih znamenitosti. Tukaj obiskovalcem odpiramo vrata v regijo, želimo navdušiti z našimi tradicijami, naravnimi danostmi, lepoto krajine in mirom dežele ob Muri,« so organizatorji dogodka atrakcijo predstavili v vabilu.

Projekt, ki so ga poimenovali Vrata v Pomurje, predstavlja bogato kulturno in naravno znamenitost regije. Medtem ko bo razstavni del paviljona namenjen interaktivemu vpogledu v nekatere od številnih dejavnosti na območju, pa bo Turistični informativni center (TIC) obiskovalce usmerjal širše v regiji. V paviljonu bosta tudi gostilnica s pomurskimi dobrotami in trgovina s pomurskimi pridelki in izdelki.

Postavitev in ureditev paviljona je le del širše prenove Soboškega jezera, ki so mu uredili brežine in ob njem postavili motorični park.

Predstavniki medijev so si v prejšnjem tednu ekluzivno ogledali paviljon in Pomurje, uradno odprtje Expana pa je bilo 26. oktobra. Kot slavnostni govornik se ga je udeležil tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije Jernej Pikalo.

 

Vir: www.slovenia.info

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije