Pomurje

Dogodki:

Bioterme

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Datum: četrtek, 30. julij, 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Velik vodni park

Prlekija je znana po odlični vinski kapljici, klopotcih in prijaznih ljudeh. Obiskovalce prepriča tudi z neokrnjeno naravo in v njeni sredini se nahajajo Bioterme. Tam izvira visokokvalitetna termalna voda, ki se priporoča za ljudi z degenerativnimi spremembami hrbtenice, revmo, osteoporozo,…Njena posebnost je tudi ta, da je pitna in tako lajša tudi težave z želodcem, sečili in žolčnimi izvodili.

bioterme.jpg»Naš termalni park obsega 2000 m2 vodnih površin. Imamo devet zunanjih in pet notranjih bazenov, največja atrakcija pa je zagotovo hitra reka. Temperatura vode je od 32 do 34 stopinj celzija, v plavalnih bazenih pa je ta nekoliko nižja. Posebnost vode je v tem, da vsebuje veliko natrija in je zelo priporočljiva za vzdrževanje gibalnega sistema,« je pojasnila Jožica Polajnko iz marketinga Bioterm.

Animacija malo drugače

Kakšnih večjih prireditev letos glede na razmere ne načrtujejo, tudi letna kuhinja obratuje le ob vikendih, kljub temu pa dnevno poskrbijo za animacijo vseh generacij gostov, še posebej otrok. »Letos goste bolj kot na bazene goste vabimo na oglede v okolico in zato smo pripravili kartončke ugodnosti za popuste ali brezplačne oglede, tako da obiskovalcem zagotovo ni dolgčas,« je še dodala in pojasnila, da vestno upoštevajo vsa priporočila strokovnjakov, saj želijo narediti vse, da bi tako gostje kot tudi zaposleni ostali zdravi.

Eko hotel

V kolikor načrtujete večdnevno bivanje, Polanjkova priporoča bivanje v njihovem hotelu, ki je prava posebnost. Zgrajen je po kriterijih eko marjetice, evropskega znaka za varovanje okolja, ponaša se tudi z laskavim nazivom Slovenian Green acomodation. »Zelo smo ponosni na to, saj energijo pridobivamo na naraven način iz sončnih kolektorjev, ogrevamo se s toploto termalne vode, v hotelskih sobah ni sevanja in elektro smoga, pohištvo je iz naravnega lesa in povoskano, na stenah je glina, ki oddaja pozitivne ione, stene so prebarvane z ekološkimi barvami, skratka nikjer ni uporabljene plastike ali umetnih materialov. Skupaj ima hotel 68 prostornih sob.«

Posebnost Bioterm je tudi glamping Sončna dolina, kjer se nahaja 33 nastanitev; 22 vil in 11 avanturustičnih šotorov. V sklopu naselja se nahaja tudi biološki bazen. V bližini je opremljeno tudi počivališče za avtodome.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije