Pomurje

Dogodki:

bioterme_hotel_kompleks.jpg

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

Datum: torek, 6. julij, 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Odlična termalna voda

Prlekija je znana po odlični vinski kapljici, klopotcih in prijaznih ljudeh. Obiskovalce prepriča tudi z neokrnjeno naravo in v njeni sredini se nahajajo Bioterme. Tam izvira visokokvalitetna termalna voda, ki se priporoča za ljudi z degenerativnimi spremembami hrbtenice, revmo, osteoporozo,…Njena posebnost je tudi ta, da je pitna in tako lajša tudi težave z želodcem, sečili in žolčnimi izvodili.

»Naš termalni park obsega 2000 m2 vodnih površin. Imamo devet zunanjih in pet notranjih bazenov, največja atrakcija pa je zagotovo hitra reka. Temperatura vode, ki prihaja iz globine 1537m in 2273m, je od 27 do 36 stopinj celzija in je popolnoma naravna, ne potrebuje nobenega dodatnega čisčenja. Pridite in jo preizkusite Uživali boste!« je zagotovila Jožica Polajnko iz marketinga Bioterm ter dodala, da z veseljem pričakujejo vsakega gosta, saj so po dolgem zaprtju res željni čim boljše sezone. Trudijo se, da zadostijo vsem pravilom, ki jih narekujejo epidemiologi in zagotavljajo, da je za varnost gostov dobro poskrbljeno.

Zdravo bivanje

Polajnkova seveda priporoča bivanje v njihovem hotelu, ki je prava posebnost. Zgrajen je po kriterijih eko marjetice, evropskega znaka za varovanje okolja. Energijo namreč pridobivajo na naraven način iz sončnih kolektorjev, ogrevajo se s toploto termalne vode, v hotelskih sobah ni sevanja in elektro smoga, pohištvo je iz naravnega lesa, na stenah je glina, ki oddaja pozitivne ione, stene prebarvane z ekološkimi barvami, vsaka soba ima tudi razgled na zeleno okolico. Poleg hotela je na voljo tudi glamping Sončna dolina, ki ponuja 22 vil in je vse bolj priljubljen pri gostih, ki si želijo v termah ostati dlje časa. Leži na vznožju kopališča in je del kompleksa Bioterme, tako da sta do bazenov le dve minuti sprehoda. "Imamo pa tudi 50 postajališč za avtodome. ki imajo vso potrebno infrastrukturo, gostje ki tam bivajo pa lahko koristijo tudi polpenzion, možno pa je seveda izkoristiti tudi turistične bone," je še dodala.

Cene so dostopne, več podrobnosti pa na www.bioterme.si.

 

Dolgčas vam ne bo

Poleg termalnega parka številne goste privlači čudovito naravno okolje in tako se pri njih oglasi veliko kolesarjev, pohodnikov in drugih rekreativnih pa tudi vrhunskih športnikov. Mala Nedelja, kjer se nahajajo Bioterme, je pravo izhodišče za številne izlete in spoznavanje Jeruzalemske vinske ceste, tako da bodo tudi ljubitelji vinske kapljice našli nekaj zase. Sicer bo letošnje poletje animacijski program verjetno malce okrnjen, a poskrbeli bodo, da gostom nikoli ne bo dolgčas.

 

 
© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije