Pomurje

Dogodki:

Terme Banovci

Naj kopališče: Terme Banovci – Družinske počitnice z veliko začetnico

Datum: torek, 14. julij, 2020

V sončnem sobotnem jutru je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« za sabo pustila hribe in doline ter se popeljala panonskim ravnicam naproti. Njihova končna postojanka je bila v severovzhodnem delu Slovenije, kjer so odkrivali ponudbo Term Banovci in tamkajšnje okolice. Ta namreč premore čarobne kotičke Slovenije, kjer kot zatrjujejo, poznajo skrivnosten recept za nepozaben družinski dopust.

Tudi za naturiste

Terme Banovci spadajo med manjša termalna kopališča. V očarljivi panonski vasi vas pričakuje 2.200 m2 vodnih površin, ki ponujajo številne dogodivščine in zdravilno, termomineralno vodo, bogato s fluorom. »Imamo dva tobogana, otroški bazenček, za vse rekeativce plavalni bazen, za vse, ki iščejo sprostitev pa poseben masažni bazen z vročo termalno vodo in pa poseben bazen z vodo do 37 stopinj,« je ekipi zaupal Bojan Lešer, vodja animacije.

Ločeno od kopališča sta na voljo tudi naturistični termalni wellness bazen in osvežitveni bazen. Kot je ekipi povedal Lešer, so že konec sedemdesetih let prepoznali naturizem kot priložnost in prišlo je do izgradnje kampa in tudi bazena, ki je bil takrat prvi naturistični termalni bazen v Evropi. Letos bazen za dnevne obiskovalce zaradi razmer sicer ni dostopen za dnevne obiskovalce, ampak le za goste, ki v kampu tudi prenočujejo.

 

Daleč stran od ponorelega sveta

V Termah Banovci lahko seveda tudi prenočite. Ponujajo dva segmenta in sicer hotelski del, kjer je na voljo 66 sob, poleg tega pa je seveda na voljo kamp, kjer so dobrodošli šotori, prikolice in avtodomi. Gostje lahko svoj mir najdejo že v hotelskih savnah, ali pa v čudoviti okolici term.

Odlično sodelujejo tudi z ostalimi lokalnimi ponudniki, zato so uvedli tudi kartico ugodnosti, s katero želijo razširiti ponudbo in hkrati svojim gostom omogočiti določene popuste pri lokalnih ponudnikih.

 

banovci_gusarji.jpgGusarske dogodivščine

Terme Banovci slovijo po tradicionalnih animacijskih programih, namenjenih zlasti družinam z otroki. Pa ne le otroci, tudi odrasli se pogosto radi pridružijo gusarjem, banovskim čarovnicam, detektivu Frančku, banovskim vitezom…Bojan Lešer, ki je otrokom poznan tudi kot Gusar Edi, je povedal, da so že 20 let nazaj ugotovili, da le termalna voda ni dovolj in so zastavili široko animacijsko ponudbo, ki otroke navduši, hkrati pa se ob tem tudi veliko naučijo. Hkrati, pa si ob tem starši lahko privoščijo par brezskrbnih trenutkov brez otrok. Vsak dan tudi pripravijo predlog za izlete v okolico, tako da gostom nikoli ni dolgčas in jim je vedno prijetno.

 

Več informacij

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije