Pomurje

Dogodki:

aqua loop Terme 3000

Naj kopališče: Varno kopanje v Termah 3000

Datum: ponedeljek, 29. junij, 2020

Letos se je akcija Naj kopališče zaradi epidemije začela kasneje kot po navadi. Za svoj prvi postanek si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija izbrala deželo štorkelj. Odločili so se namreč, da obiščejo Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih, v sicer spremenjenih razmerah, pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

Za varnost poskrbljeno na najvišjem nivoju

Terme 3000 so zagotovo pravi kraj za oddih, šport in rekreacijo tudi v času Covida19. Kot je ekipi zaupal Dejan Horvat, so že v času, ko so bile terme še zaprte, ves svoj čas posvečali temu, kako urediti kar najbolj varno izkušnjo za vse svoje obiskovalce. Sava hoteli so tako uvedle svoj higienski standard, ki je še strožji od priporočil NIJZ. Uvedli so obvezno nošenje mask ob vstopu v kopališče, v garderobah in sanitarijah, vsako uro razkužujejo garderobe, pohodne površine, neuporabljene ležalnike,…Zagotavljajo tudi varnostno razdaljo 1,5m med ležalniki.

Terme 3000»Veseli smo, da smo lahko spet ponovno odprti – odprti smo v celoti in glede na to, da imajo gostje na razpolago 14 zunanjih in notranjih bazenov različnih velikosti in oblik, lahko brez problemov zagotavljamo varnostno razdaljo,« je še dodal Horvat.

Posebnosti kopališča sta temperatura vode, ki se giblje od 28 do 38 stopinj in oblilica naravne sence, stavijo pa tudi na odlično kulinariko. Žal so odpovedane vse prireditve, ki so jih pripravljali, tudi animacij zaenkrat še ni, pa vendar lahko kopalci tudi kljub vsem omejitvam najdejo sprostitev in poživljajoče učinke termalne vode. V juniju so tudi močno spustili cene gostinske ponudbe, saj ta mesec smatrajo kot promocijski, saj kopališče še nikoli v svoji zgodovini ni bilo 3 mesece zaprto.

Glede na razmere imajo trenutno prilagojen delovni čas od 10:00 do 18:00 ure, vse novosti pa lahko spremljate na njihovi spletni strani, kjer bodo sproti objavljali tudi morebitne dodatne omejitve ali posebne ponudbe.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije