Pomurje

Dogodki:

maraton_15.jpg

Osvežene proge na 37. Maratonu treh src

Datum: ponedeljek, 24. april, 2017

Priprave na najbolj srčni maraton v Sloveniji počasi tečejo proti ciljni črti, saj se bodo tekači na 37. Maratonu treh src na proge podali že čez mesec dni. Organizatorji so po lanski prenovi daljših prog, ki so maraton ponovno ponesle preko meja, letos presenetili z novimi spremembami: osvežili so progi na 5 in 10 km ter poskrbeli za obilico vabljivega spremljevalnega programa.

 37. Maraton treh src nadaljuje s poslanstvom povezovanja sosednjih držav, preseganja mej in skupnega uživanja v športu, druženju, dobremu delu, ki ga je lani nadgradil s postavitvijo najdaljše trase preko meja. Veliki maraton Radenska Classic, ki kar štirikrat prečka progo med Slovenijo in Avstrijo, je združil navijače velikih src ob celotni progi ter vse udeležence povezal v en športni duh.

V pričakovanju prenovljenih tras

»Odličen odziv na prenovljeni 42 in 21 km progi v lanskem letu nas je spodbudil, da letos poskrbimo še za prenovo krajših prog. Tako smo prenovili 5-km traso Oazinega teka in 10-km traso teka Radenska Naturelle. Prva, ki teče po Radencih, je popolnoma ravninska in primerna tudi za bolje pripravljene otroke, starejše od 12 let. Je v celoti asfaltirana in uradno izmerjena na 4.875 m. Druga, torej trasa teka Radenska Naturelle pa je uradno izmerjena in certificirana na natančnih 10.000 m, tekače pa bo popeljala po asfaltnih poteh naših čudovitih Radencev in njene okolice. Večinoma je ravninska, z enim manjšim vzponom, « je novi progi predstavil Marko Pintarič, generalni sekretar organizacijskega odbora maratona. Tudi letos so tekačem poleg teka Radenska Naturelle in Oazinega teka na voljo še vse ostale, že tradicionalno uveljavljene proge, in sicer:  veliki maraton Radenska Classic (42,195 km), polmaraton Radenska Light (21,098 km) ter tekmovanje v nordijski hoji (9 km). Tradicionalno pa ostaja tudi netekmovalni program, ki bo obsegal Veveričkin in srčkov tek za otroke ter Pohod treh src. 

Pester spremljevalni program in nepozabni gosti

S športom pa vedno pride tudi zabava. Maraton treh src se že vsa leta začenja s petkovim otvoritvenim dogodkom v Hotelu Radin, na katerem bo spodbudo in motivacijo tekačem letos podala naša največja smučarska tekačica Petra Majdič. Organizatorji so prepričani, da bo s svojo energijo, izkušnjami in lastnimi premagovanji mej odličen navdih vsem, ki se bodo podali na pot in se spopadli s svojimi osebnimi mejami in zmogljivostmi. Otvoritveni dogodek bo imel tudi humanitarno noto, in sicer bodo zbrana sredstva organizatorji namenili regionalni Anini zvezdici, ki nudi pomoč socialno šibkim družinam. Na dan maratona bo dogajanje spremljal bogat program dnevnih dogodkov, ki bodo obsegali vse od nastopov glasbenih in plesnih skupin do jahalnega in bralnega kotička. Od 8. do 14. ure bo v Hotelu Radin obratoval tudi brezplačni vrtec za najmlajše v sodelovanju z Vrtcem Radenci.

Za odlično sprostitev mišic po maratonu bo ob njegovem zaključku poskrbela legendarna hrvaška glasbena skupina Psihomodo pop, ki bo nedvomno odličen razlog tudi za to, da se udeležba na maratonu razvleče v podaljšan vikend v prečudoviti okolici in naravi Radencev.

 

Vse informacije o Maratonu treh src so na voljo na spletni strani maraton-radenci.si.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije