Pomurje

Dogodki:

gibanica1.jpg

V Moravskih Toplicah povezujejo trajnostno mobilnost in gastronomijo

Datum: sreda, 25. november, 2020

Pozitivna zgodba prihaja iz destinacije Moravske Toplice na primeru Gostilne Zeleni gaj, ki v obdobju drugega vala pandemije skuša povezati trajnostno gastronomijo s trajnostno mobilnostjo. Pričujoča zgodba je odlična trajnostna praksa sicer zelene destinacije, prejemnice bronastega trajnostnega znaka Slovenia Green.

V obdobju drugega vala pandemije v Gostilni Zeleni gaj iz Moravskih Toplic si prizadevajo za povezovanje trajnostne kulinarike in trajnostne mobilnosti. Tako tudi prihajajoči vikend kuhajo za lokalne prebivalce in jim kosila dostavljajo z električnimi avtomobili Avant2go.

V Gostilni Zeleni Gaj že ves čas svojega delovanja poudarjajo lokalno, domače in ekološko ter se zavedajo pomena kratkih nabavnih verig. Tako so tudi tokrat sestavine za kosila kupili pri lokalnih ponudnikih, na kmetijah iz Pomurske regije in pri lokalnih podjetjih. Kulinariko pripravljajo s spoštljivim odnosom do tradicije in receptov (pra)babic in klenih prekmurskih »vertinj« in »sakačic«.

Vir: TIC Moravske Toplice

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije