Posavje

Dogodki:

2581.jpg

"Brežice, moje praznično mesto"

Kdaj: torek, 1. december 2015 - četrtek, 31. december 2015

December tudi v Brežice prinaša bogato dogajanje za vse generacije. In kaj vse letos ponujajo praznično obarvane Brežice? Zvrstili se bodo številni dogodki za najmlajše, pestro glasbeno dogajanje, svoja vrata bo na široko odprl grad Brežice, zaživele bodo mestne ulice, gostinski ponudniki v mestu pa vabijo s posebno praznično ponudbo.

Čaka vas več kot 15 decembrskih dogodkov, sklepno dejanje pa bo seveda tudi letos najdaljša noč v letu s skupino Leteči Potepuhi.

Pričenjajo že 1. decembra, ko bodo s pomočjo najmlajših meščanov osvetlili Brežice. Pohod z lučkami se bo ob 17. uri pričel izpred Vrtca Mavrica. Da bo december res čaroben bodo poskrbeli s pestro paleto dogodkov skozi cel mesec; 10. 12. se bo v Mladinskem centru zgodila Pravljična dežela; otroška predstava, slikanje z Božičkom, park bodo napolnila pravljična bitja, v Brežice pa se vrača tudi Vila Dobrih želja. Istega dne, ob 18:30 uri bo v parku prvič zasvetila tudi praznična okrasitev, večer pa bo s svojim angelskim glasom popestrila Anja Hrastovšek. 18. 12. ne zamudite Talent festa za otroke – kdo ima MC faktor?

Na gradu bo pestro v soboto, 5. 12., ko bo na sporedu klavirski koncert Mitre Kotte, za tiste želje smeha in zabave, pa bo istega dne v Mladinskem centru praznična stand up predstava Tadeja Toša. Pestro dogajanje na gradu tudi letos obetajo praznične tržnice. Prva, tako imenovana »Tržnica z namenom«, bo v torek, 8. 12., ko boste lahko med 15. in 18. uro obiskali stojnice z izdelki osnovnih in srednjih šol, ki bodo tega dne, pod pokroviteljstvom HPG Brežice, tudi okrasili novoletne smrečice. Odlična priložnost za nakup prazničnih darilc pa bosta tudi dve nedeljski Praznični tržnici z ognjenim programom (13. in 20. december).

Vsako sredo ob 17. uri vabljeni na vodeni, nočni pohod na Šentvid, kjer si boste pot utirali s svetlobo bakel, se pogreli s toplim čajem, v kolikor bo vreme primerno pa ni izključeno niti nočno kepanje, sankanje ob sestopu ter druge zimske vragolije.

Čaka vas tudi preverjeno odličen glasbeni program – 26. 12. Mladinski center vabi na edinstven koncert s kulinaričnim doživetjem; Balašević tribute band: Neki novi klinci, 30.12. pa Gala komorni novoletni koncert klasične glasbe v brežiškem gradu.

Celoten decembrski program in več informacij o posameznem dogodku najdete na spletni strani www.bmm.si.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije