Posavje

Dogodki:

catez_poletje.jpg

NAJ KOPALIŠČE: Na osvežitev v Terme Čatež

Datum: sreda, 21. junij, 2017

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vedno poskrbijo za pestro dogajanje in nova doživetja. Vas zanima, kaj bo novega letos?

Zabava v vodi in ob njej

Terme Čatež so največje slovensko naravno zdravilišče in hkrati največji vodni park v tem delu Evrope. Ne glede na vreme in letni čas nudijo številne vodne užitke v čisti in zdravi termalni vodi, zato jih obiščejo gostje od blizu in daleč.

»Eden naših glavnih adutov ostaja Poletna Termalna Riviera, ki je glavni razlog za obisk v poletnih počitnicah, saj je pravi vodni raj za staro in mlado. Na voljo je namreč več kot 10 000 m2 termalnih vodnih površin z mnogimi atrakcijami in bazeni. Zlasti v času poletnih počitnic številni animatorji poskrbijo še za dodatno zabavo, nagradne igre in ostala presenečenja. Že vrsto let je popularna vodna tekma na Termalni formuli, ki je namenjena vsem generacijam. Pravo dirkaško vzdušje bo prisotno celotno poletje, ob koncu sezone pa najboljše čaka velika nagrada Term Čatež,« je ekipi povedala Alenka Mokrovič Pogačar, svetovalka uprave za marketing v Termah Čatež.

Visok jubilej

V čast visokemu jubileju so pripravili akcijo, 220 dni za 220 let. Že od aprila dalje tako vsak dan 220-tega obiskovalca nagradijo z brezplačnim vstopom na kopališče.

V pisnih virih je moč zaslediti, da so termalne vrelce v Termah Čatež odkrili že pred 220 leti, in ljudje naj bi si takrat sami kopali jame in se v njih namakali. Po 220 letih imajo tam kar 11 vrtin za črpanje vode, ki jo nato s pridom uporabljajo v zdravstvene in terapevtske namene. V čast visokemu jubileju so pripravili akcijo, 220 dni za 220 let. Že od aprila dalje tako vsak dan 220-tega obiskovalca nagradijo z brezplačnim vstopom na kopališče.

Več kot le vodni užitki

Terme Čatež pa ne ponujajo le vodnih užitkov, temveč tudi številne druge možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. »Naša lokacija je zelo hvaležna, saj ponuja obilico možnosti za izlete. V okolici so urejene pohodniške in kolesarske poti,  gostje si lahko ogledajo srednjeveški grad Mokrice, kjer je tudi golf igrišče z 18 luknjami. Ves čas smo tudi v navezi z občino Brežice, kjer je pestro dogajanje predvsem v juniju, ko poteka festival Brežice moje mesto,« je še dodala Mokrovič Pogačarjeva.

Doživljajske počitnice

Poleg klasičnih možnosti nastanitve v Termah Čatež ponujajo tudi različne možnosti dogodivščin. Vsem, ki želite doživeti indijansko pustolovščino so na voljo počitnice v tipiju, tisti, ki imate raje kavbojce je na voljo kavbojski voz. Na jezeru pa je možno prenočiti tudi v Gusarskem zalivu; naselju plavajočih hišk, ki so z lesenim mostom povezane s kopnim. Po novem so gostom na voljo tudi počitnice v luksuzno opremljene mobilne hiške. Te so velike 43 kvadratnih metrov in primerne za do 5 oseb. Nameščene so v neposredni bližini Termalne riviere, tako da so še bolj atraktvine. »Cene vseh omenjenih nastanitev so ugodne, hkrati pa vključujejo tudi vstopnice za kopanje.

Vse informacije so na voljo na: www.terme-catez.si,« je še dodala Mokrovič Pogačarjeva.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije