Posavje

Dogodki:

vino.jpg

Pričel se je Teden okusov Posavja

Datum: ponedeljek, 2. september, 2019

V regiji Posavje so v letošnjem letu prvič zasnovali enotedensko dogajanje pod skupno znamko OKUSI POSAVJA, ki združuje najboljše ponudnike kulinarike, vin ter dobrot iz kmetij. Z otvoritvenim dogodkom na posestu Tri lučke se je včeraj, 29. avgusta pričel festival, ki bo trajal vse do 7. septembra.

Pod sloganom sveže – lokalno – okusno so združili moči vrhunski kuharji, vinarji in pridelovalci v regiji, ki cenijo lokalne sestavine in dobrine pridelane v Posavju.

V tednu Okusov Posavja od 29. avgusta do 7. septembra se bodo zvrstili številni dogodki, ki bodo obiskovalcem ponudili možnost spoznavanja lokalne gastronomije ter ponujali pisano paleto raznovrstnih okusov.

Začelo se je 29. avgusta, z otvoritvenim dogodkom za medije v restavraciji Tri lučke. Dogodka se je udeležila tudi mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.V tem tednu  pa bodo posavski gostinci pripravili posebne jedilnike, v katerih bodo poseben poudarek dali na jedeh, pripravljenih iz svežih, lokalnih surovin.

V torek v Vinski kleti Žaren pripravljajo okroglo mizo, na kateri se bodo posvetili aktualnim temam. Med drugim bodo priznani vinogradniki skušali odgovoriti na vprašanje, kako doseči dodano vrednost na vinogradniških kmetijah z razvojem celovitega produkta vinskega turizma. Naslednjo soboto bo v starem mestnem jedru Krškega potekal Festival vina in kulinarike, kjer bo na stojnicah ponudba raznolikih jedi s poudarkom na ribah in jedeh krškopoljca, seveda tudi tokrat v družbi posavskih vinarjev. Isto dan popoldne pa bodo v Mencingerjevi hiši posavski kuharji obiskovalce razvajali s kulinaričnimi umetninami. Organizator Tedna okusov Posavja je Center za podjetništvo in turizem Krško v sodelovanju z Občino Krško in regijskimi ponudniki.

Celotem program lahko ogledate na povezavi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije