Posavje

Dogodki:

naprave.jpg

Terapevtski center za hrbtenico v Termah Čatež

Datum: petek, 16. junij, 2017

Dandanes se z bolečinami v predelu hrbtenice srečuje že vsaka druga odrasla oseba. Vzrok je največkrat premalo gibanja, kar vodi do degeneracije globokih notranjih mišic. Te se nahajajo tik ob hrbtenici in pri obremenitvi niso več sposobne stabilizirati posameznih segmentov hrbtenice, kar vodi k njeni destabilizaciji.

Učinkovit terapevtski pristop...

Za pravilno postavitev hrbtenice skrbijo globoko ležeče trebušne in hrbtne mišice (segmentalni stabilizatorji), ki jo stabilizirajo in ščitijo. V Terapevtskem centru za hrbtenico TERME ČATEŽ lahko z individualno vodenim treningom točno teh mišic pozitivno vplivamo na vaše težave. Tovrstna vadba predstavlja vaje z majhnimi obremenitvami, skoraj brez gibanja v sklepih hrbtenice ter pod nadzorom strokovno usposobljenega terapevta.

Krepitev globoko ležečih stabilizacijskih mišic s splošnim treningom ni učinkovita. Ravno nasprotno – z vadbo, pri kateri se aktivirajo (trenirajo) izključno navzven vidne površinske mišice – se vzroki za težave z bolečinami v hrbtenici lahko še povečajo.

... podprt z najnovejšimi znanstvenimi spoznanji

Najnovejše raziskave rehabilitacije hrbtenice potrjujejo, da mora segmentalna stabilizacija obvezno potekati PRED katero koli drugo obliko vadbe. Za učinkovito odpravo bolečin v hrbtenici poskrbi skrbno pripravljen terapevtski načrt, ki ga individualno sestavlja za to usposobljen terapevt.

TERAPEVTSKI CENTER ZA HRBTENICO v Termah Čatež ponuja najsodobnejšo pomoč za odpravo bolečin v različnih predelih hrbtenice. Ob redni vadbi je rezultat boljšega počutja dolgotrajen.

Več informacij>>

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije