bled.jpg

»Prihodnost evropskega turizma« 2. septembra na Strateškem forumu Bled

Datum: torek, 24. avgust, 2021

Letošnji Strateški forum Bled, ki bo pod naslovom »Prihodnost Evrope« potekal 1. in 2. septembra, bo posvečen iskanju odgovorov na grožnje in izzive aktualnega časa in prihodnosti, osredotočeno na vlogo Evropske unije. Vabimo vas, da si že danes v koledarju označite 2. september, ko bo v okviru vodilne mednarodne konference v srednji in jugovzhodni Evropi, ponovno v živo, potekal sedmi turistični panel z naslovom »Prihodnost evropskega turizma«.

 

Na panelu o turizmu bodo uvodoma poglede in načrte za prihodnost predstavili minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak ter predsednik portugalske nacionalne turistične organizacije in Evropske potovalne komisije, Luís Araújo.

V okviru hibridne panelne razprave bomo z uglednimi predstavniki globalnega in slovenskega turizma - HOTREC, European Cities Marketing, OECD, WTTC, PATA ter državnim sekretarjem na MGRT Simonom Zajcem, iskali odgovore na aktualna vprašanja: Se bo evropski turizem tudi  po najhujši zdravstveni in ekonomski krizi uspešno prilagodil in okreval, kako in kdaj? So dani mehanizmi učinkoviti? Bodo evropski in nacionalni načrti za okrevanje in odpornost zagotovili digitalni in trajnostni prehod za po-krizno obnovo? Je Evropska unija odigrala svojo vlogo, kakšna bo le-ta v prihodnje in nenazadnje kakšna bo nova era evropskega turizma?

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije