pečena jagnjetina z domačimi njoki

Publikaciji Okusiti Slovenijo prestižna mednarodna nagrada

Datum: petek, 10. julij, 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je s publikacijo »Taste Slovenia – My way of tasting diversity« (Okusiti Slovenijo) prejemnica zmagovalne nagrade Werbe Grand Prix 2020 v kategoriji tiskanih destinacijskih publikacij. Gre za eno najpomembnejših priznanj na področju promocijskih materialov na nemško govorečem trgu.

Werbe Grand Prix 2020, ki ga organizira najpomembnejša avstrijska strokovna turistična Revija T.A.I. (Tourist Austria International) že 34. leto zapored, je največji natečaj na področju turizma v nemško govorečih deželah.

Ocenjevanje poteka na dveh ravneh, in sicer dela ocenjujeta tako strokovna žirija kakor tudi splošna javnost na specializiranem sejmu Reise Salon na Dunaju. V konkurenci 253 projektov uglednih nacionalnih in regionalnih turističnih organizacij, ter turističnih podjetij  iz celega sveta, je STO za publikacijo Okusiti Slovenijo, s strani strokovne žirije prejela srebrno priznanje Signum laudis in visoko peto mesto s strani splošne javnosti, ter s tem prvo mesto Werbe Grand Prix Awards 2020 v kategoriji tiskanih destinacijskih publikacij.

Na priznanje, ki ga je pretekli petek na sedežu T.A.I. na Dunaju prevzela vodja STO v Avstriji, Žana Marijan, smo na Slovenski turistični organizaciji izjemno ponosni, saj je nagrada še en dokaz, da STO s komunikacijskimi orodji in ključnimi produkti slovenski turizem uspešno in učinkovito predstavlja na ključnih emitivnih trgih.

Dodatni pomen nagradi daje prejem v času, ko gastronomijo kot dvoletno tematiko slovenskega turizma še posebno intenzivno komuniciramo, tudi v luči Slovenije kot Evropske gastronomske regije 2021. V letošnjem in prihodnjem letu namreč turiste želimo še posebej navdihniti, da skozi svoja potovanja po Sloveniji odkrivajo bogato, regionalno in raznoliko slovensko kulinariko in vrhunska vina.

Nagrajeno publikacijo si lahko ogledate tukaj.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije