Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
kranj.jpg

Aktivne počitnice na Letnem kopališču Kranj

Datum: torek, 2. julij, 2013

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto odpravila raziskat ponudbo Letnega kopališča Kranj, ki je v privih poletnih dneh na široko odprl svoja vrata. Omenjeno kopališče je idealno za treninge najboljših slovenskih plavalcev, pa tudi za rekreativce, mlade in najmlajše. 

Rekreacija za vse okuse

Letno kopališče Kranj sodi med nadvse prijetne kraje, kjer so dobrodošli obiskovalci z različnimi interesi. Na kranjskem kopališču pač vsi najdejo nekaj zase. Poleg olimpijskega bazena se v okviru kopališča nahajata še dva otroška bazena, otroško igrišče, nogometno igrišče in še marsikaj. Kot je ekipi povedal Matija Bežek, vodja športnih programov na Zavodu za šport Kranj, dnevno skrbijo za različne animacije.

Poleg olimpijskega bazena se v okviru kopališča nahajata še dva otroška bazena, otroško igrišče, nogometno igrišče in še marsikaj.

»Spremljevalni program je na sporedu vsak dan od 16 do 18 ure, vabljeni pa so udeleženci vseh starosti in spretnosti. Izbor iger namreč prilagajamo prijavljenim udeležencem,« je pojasnil in dodal, da je poskrbljeno tudi za rekreativce, ki si želijo resnejšega plavanja. Ti pridejo na svoj račun proti večeru, ko se živ-žav malo poleže in v bazenu je več prostora za plavalce. Tudi za lačne in žejne na kopališču dobro poskrbijo, saj sta na voljo dva lokala, kjer s prigrizki, sladoledi in pestro ponudbo pijač zadovoljijo vse okuse.

Cene kopanja so sorazmerno ugodne, saj že vrsto let ostajajo nespremenjene. Cena dnevne vstopnice je 5 evrov, otroške 3, družinske pa 9 evrov.

Aktivne počitnice na 101 način

Za aktivne počitnice na kopališču že vrsto let skrbi  Športno društvo Migimal. Tudi letos so pripravili pester program počitniških aktivnosti, namenjenih otrokom od 4. do 12. leta starosti. »Naš dan se začne z zajtrkom, sledi šola trampolina, nato ohladitev v bazenu, šola plavanja, kosilo in za tem ustvarjalne delavnice. Slednje so tematsko obarvane in so v znamenju gusarjev, indijancev, cirkuških vragolij. Glavna novost letošnje sezone bo teden taborniških veščin, kjer se bodo otroci naučili poslušati naravo in živeti z njo,« je dejala Urša Mihelič, predsednica Športnega društva Migimal.

Za aktivne počitnice na kopališču že vrsto let skrbi  Športno društvo Migimal. Tudi letos so pripravili pester program počitniških aktivnosti, namenjenih otrokom od 4. do 12. leta starosti.

Tadej Peranovič, trener vaterpolo kluba Triglav Kranj, pa je ekipi zaupal, da se je med počitnicami možno naučiti tudi igranja vaterpola. »Na bazen vabimo vse mlade, da se priključijo vadbi na kranjskem bazenu. Ta poteka od 9 do 11ih. V juliju imamo pripravljene posebne programe za mlade vaterpoliste, ki jo bomo popestrili z vsebinami izven bazena in s tem poskrbeli, da jim bodo počitnice ostale v nepozabnem spominu. Vadba se bo nadaljevala tudi v avgustu, ko bomo organizirali tudi tekmovanja za najmlajše, ki se bodo lahko pomerili v veščinah vaterpola na manjših igriščih s prilagojenimi pravili,« je povedal Peranovič.

Ob bazenu je ekipa naletela tudi na Emila Tahiroviča, izvrstnega plavalca, ki je zagotovil, da njegovih rezultatov ne bi bilo, če ne bi bilo tako dobrih pogojev za trening, kot jih ponuja kopališče Kranj. »Danes sem v vlogi učitelja pri Pepetu, kjer organiziramo Počitnice s Pepetom. Tu nudimo otrokom učenje plavanja, imajo pa možnost tudi tematskih delavnic in športnih dejavnosti. Letos je novost preživljanje časa z znanimi vrhunskimi športniki; npr. Jakov Fak, Peter Prevc, Robert Kranjec,…kar je za otroke zelo zanimivo,« je še povedal Tahirovič.

Vse informacije najdete na spletni strani www.sola-pepe.si.

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije