Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
kranj.jpg

Aktivne počitnice na Letnem kopališču Kranj

Datum: torek, 2. julij, 2013

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto odpravila raziskat ponudbo Letnega kopališča Kranj, ki je v privih poletnih dneh na široko odprl svoja vrata. Omenjeno kopališče je idealno za treninge najboljših slovenskih plavalcev, pa tudi za rekreativce, mlade in najmlajše. 

Rekreacija za vse okuse

Letno kopališče Kranj sodi med nadvse prijetne kraje, kjer so dobrodošli obiskovalci z različnimi interesi. Na kranjskem kopališču pač vsi najdejo nekaj zase. Poleg olimpijskega bazena se v okviru kopališča nahajata še dva otroška bazena, otroško igrišče, nogometno igrišče in še marsikaj. Kot je ekipi povedal Matija Bežek, vodja športnih programov na Zavodu za šport Kranj, dnevno skrbijo za različne animacije.

Poleg olimpijskega bazena se v okviru kopališča nahajata še dva otroška bazena, otroško igrišče, nogometno igrišče in še marsikaj.

»Spremljevalni program je na sporedu vsak dan od 16 do 18 ure, vabljeni pa so udeleženci vseh starosti in spretnosti. Izbor iger namreč prilagajamo prijavljenim udeležencem,« je pojasnil in dodal, da je poskrbljeno tudi za rekreativce, ki si želijo resnejšega plavanja. Ti pridejo na svoj račun proti večeru, ko se živ-žav malo poleže in v bazenu je več prostora za plavalce. Tudi za lačne in žejne na kopališču dobro poskrbijo, saj sta na voljo dva lokala, kjer s prigrizki, sladoledi in pestro ponudbo pijač zadovoljijo vse okuse.

Cene kopanja so sorazmerno ugodne, saj že vrsto let ostajajo nespremenjene. Cena dnevne vstopnice je 5 evrov, otroške 3, družinske pa 9 evrov.

Aktivne počitnice na 101 način

Za aktivne počitnice na kopališču že vrsto let skrbi  Športno društvo Migimal. Tudi letos so pripravili pester program počitniških aktivnosti, namenjenih otrokom od 4. do 12. leta starosti. »Naš dan se začne z zajtrkom, sledi šola trampolina, nato ohladitev v bazenu, šola plavanja, kosilo in za tem ustvarjalne delavnice. Slednje so tematsko obarvane in so v znamenju gusarjev, indijancev, cirkuških vragolij. Glavna novost letošnje sezone bo teden taborniških veščin, kjer se bodo otroci naučili poslušati naravo in živeti z njo,« je dejala Urša Mihelič, predsednica Športnega društva Migimal.

Za aktivne počitnice na kopališču že vrsto let skrbi  Športno društvo Migimal. Tudi letos so pripravili pester program počitniških aktivnosti, namenjenih otrokom od 4. do 12. leta starosti.

Tadej Peranovič, trener vaterpolo kluba Triglav Kranj, pa je ekipi zaupal, da se je med počitnicami možno naučiti tudi igranja vaterpola. »Na bazen vabimo vse mlade, da se priključijo vadbi na kranjskem bazenu. Ta poteka od 9 do 11ih. V juliju imamo pripravljene posebne programe za mlade vaterpoliste, ki jo bomo popestrili z vsebinami izven bazena in s tem poskrbeli, da jim bodo počitnice ostale v nepozabnem spominu. Vadba se bo nadaljevala tudi v avgustu, ko bomo organizirali tudi tekmovanja za najmlajše, ki se bodo lahko pomerili v veščinah vaterpola na manjših igriščih s prilagojenimi pravili,« je povedal Peranovič.

Ob bazenu je ekipa naletela tudi na Emila Tahiroviča, izvrstnega plavalca, ki je zagotovil, da njegovih rezultatov ne bi bilo, če ne bi bilo tako dobrih pogojev za trening, kot jih ponuja kopališče Kranj. »Danes sem v vlogi učitelja pri Pepetu, kjer organiziramo Počitnice s Pepetom. Tu nudimo otrokom učenje plavanja, imajo pa možnost tudi tematskih delavnic in športnih dejavnosti. Letos je novost preživljanje časa z znanimi vrhunskimi športniki; npr. Jakov Fak, Peter Prevc, Robert Kranjec,…kar je za otroke zelo zanimivo,« je še povedal Tahirovič.

Vse informacije najdete na spletni strani www.sola-pepe.si.

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije