Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Rogaška

Anin dvor - nov mejnik Rogaške Slatine

Datum: sreda, 19. september, 2012

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je odpravila v kraj, ki so ga v preteklosti obiskali številni eminentni gostje. Kraj, ki slovi po svoji zdravilni termomineralni vodi, po nazivu najlepše urejen izrazito turističen kraj in po številnih novostih. Prav slednje so jih v Rogaški Slatini zanimale tokrat.

Kmalu odprtje Aninega dvora

V Rogaški Slatini obiskovalca, poleg izrazito lepo urejenega okolja, odlične zdraviliške ponudbe in prijaznih ljudi, vselej čakajo tudi novosti. Letos je med njimi projekt, ki bo zagotovo predstavljal pomemben zgodovinski mejnik tega zdraviliškega kraja.

Poleg večnamenske dvorane bo v središču še 5 razstavnih prostorov. V njih bodo predstavljeni: izdelovanje kristalnega stekla, stalna razstava grafičnih listov švicarskega gosta Kurta Milerja, eksponati domačina Aleksandra Jurkoviča, vodna zbirka in zgodovina zdravilišča.

»Pred tremi leti smo naredili analizo javnih objektov v občini. Ugotovili smo, da večino že imamo, da pa Rogaška Slatina nima in nikoli ni imela objekta, ki bi njeno tradicijo ter zgodovino predstavjal ne enem mestu,« je povedal prvi mož občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič in dodal, da je tako nastal projekt z delovnim naslovom kulturno turistično središče. V središču bo predstavljenih 5 glavnih  atributov, ki zaznamujejo Rogaško Slatino. Kot je pojasnil župan Kidrič, bo poleg večnamenske dvorane v središču še 5 razstavnih prostorov. V njih bodo predstavljeni: izdelovanje kristalnega stekla, stalna razstava grafičnih listov švicarskega gosta Kurta Milerja, eksponati domačina Aleksandra Jurkoviča, vodna zbirka in zgodovina zdravilišča.

»Središče že ima tudi uradno ime – Anin dvor. Sveta Ana je zaščitnica Rogaške Slatine, po njej imamo občinski praznik, v bližini objekta je tudi kapelica sv. Ane, zgrajena pred več kot 200 leti,« je še povedal Branko Kidrič. Odprtje Aninega dvora bo v petek, 21. septembra 2012. V Rogaški Slatini so prepričani, da je to produkt, ki bi zaznamoval njihov turizem v prihodnje ter pripomogel k promociji občine in regije.

Več na www.rogaska-tourism.com.

Center za ženske in moške po 40. letu

V Rogaški Slatini, ki slovi tudi po zdravstvenem turizmu, so pred tremi meseci kot prvi v Sloveniji odprli Holistični menopavzni in andropavzni center. Gre za center, v katerem je na prvem mestu celovit pristop pri obravnavi ženske in moškega po 40. letu starosti.

Holistični menopavzni in andropavzni center je center, v katerem je na prvem mestu celovit pristop pri obravnavi ženske in moškega po 40. letu starosti.

»Povezava med zdravnikom in pacientom je zelo pomembna. Zaupanje je temelj za ozdravitev in kakršnekoli terapevtske posege. Pri nas na podlagi celostnega pristopa moški in ženske v najkrajšem možnem času izvejo največ o svojem telesu. Hkrati dobijo napotke, kako izboljšati kakovost svojega življenja,« razlaga o bistvu delovanja Holističnega menopavznega in andropavznega centra doc. dr. Damir Franić. Glede na to, da pacienta obravnavajo kot celoto s preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo, pred srečanjem z zdravnikom opravijo celo serijo preiskav, in to na enem mestu v kratkih dveh dneh.

»To je mogoče, ker pri nas delujejo: urološka ambulanta za moške, ginekološka za ženske, ambulanta za osteoporozo, za menopavzno medicino s svetovanjem o individualno prilagojenem hormonskem zdravljenju, endo center za minimalno invazivne posege na ženskih rodilih, center proti staranju z dermatološkim studiem in estetsko, plastično ter rekonstruktivno kirurgijo.

Več na www.rogaska-medical.com.

 

Pripravila:

Tina Huremovič

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije