Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Rogaška

Anin dvor - nov mejnik Rogaške Slatine

Datum: sreda, 19. september, 2012

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je odpravila v kraj, ki so ga v preteklosti obiskali številni eminentni gostje. Kraj, ki slovi po svoji zdravilni termomineralni vodi, po nazivu najlepše urejen izrazito turističen kraj in po številnih novostih. Prav slednje so jih v Rogaški Slatini zanimale tokrat.

Kmalu odprtje Aninega dvora

V Rogaški Slatini obiskovalca, poleg izrazito lepo urejenega okolja, odlične zdraviliške ponudbe in prijaznih ljudi, vselej čakajo tudi novosti. Letos je med njimi projekt, ki bo zagotovo predstavljal pomemben zgodovinski mejnik tega zdraviliškega kraja.

Poleg večnamenske dvorane bo v središču še 5 razstavnih prostorov. V njih bodo predstavljeni: izdelovanje kristalnega stekla, stalna razstava grafičnih listov švicarskega gosta Kurta Milerja, eksponati domačina Aleksandra Jurkoviča, vodna zbirka in zgodovina zdravilišča.

»Pred tremi leti smo naredili analizo javnih objektov v občini. Ugotovili smo, da večino že imamo, da pa Rogaška Slatina nima in nikoli ni imela objekta, ki bi njeno tradicijo ter zgodovino predstavjal ne enem mestu,« je povedal prvi mož občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič in dodal, da je tako nastal projekt z delovnim naslovom kulturno turistično središče. V središču bo predstavljenih 5 glavnih  atributov, ki zaznamujejo Rogaško Slatino. Kot je pojasnil župan Kidrič, bo poleg večnamenske dvorane v središču še 5 razstavnih prostorov. V njih bodo predstavljeni: izdelovanje kristalnega stekla, stalna razstava grafičnih listov švicarskega gosta Kurta Milerja, eksponati domačina Aleksandra Jurkoviča, vodna zbirka in zgodovina zdravilišča.

»Središče že ima tudi uradno ime – Anin dvor. Sveta Ana je zaščitnica Rogaške Slatine, po njej imamo občinski praznik, v bližini objekta je tudi kapelica sv. Ane, zgrajena pred več kot 200 leti,« je še povedal Branko Kidrič. Odprtje Aninega dvora bo v petek, 21. septembra 2012. V Rogaški Slatini so prepričani, da je to produkt, ki bi zaznamoval njihov turizem v prihodnje ter pripomogel k promociji občine in regije.

Več na www.rogaska-tourism.com.

Center za ženske in moške po 40. letu

V Rogaški Slatini, ki slovi tudi po zdravstvenem turizmu, so pred tremi meseci kot prvi v Sloveniji odprli Holistični menopavzni in andropavzni center. Gre za center, v katerem je na prvem mestu celovit pristop pri obravnavi ženske in moškega po 40. letu starosti.

Holistični menopavzni in andropavzni center je center, v katerem je na prvem mestu celovit pristop pri obravnavi ženske in moškega po 40. letu starosti.

»Povezava med zdravnikom in pacientom je zelo pomembna. Zaupanje je temelj za ozdravitev in kakršnekoli terapevtske posege. Pri nas na podlagi celostnega pristopa moški in ženske v najkrajšem možnem času izvejo največ o svojem telesu. Hkrati dobijo napotke, kako izboljšati kakovost svojega življenja,« razlaga o bistvu delovanja Holističnega menopavznega in andropavznega centra doc. dr. Damir Franić. Glede na to, da pacienta obravnavajo kot celoto s preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo, pred srečanjem z zdravnikom opravijo celo serijo preiskav, in to na enem mestu v kratkih dveh dneh.

»To je mogoče, ker pri nas delujejo: urološka ambulanta za moške, ginekološka za ženske, ambulanta za osteoporozo, za menopavzno medicino s svetovanjem o individualno prilagojenem hormonskem zdravljenju, endo center za minimalno invazivne posege na ženskih rodilih, center proti staranju z dermatološkim studiem in estetsko, plastično ter rekonstruktivno kirurgijo.

Več na www.rogaska-medical.com.

 

Pripravila:

Tina Huremovič

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

NAJ KOPALIŠČE: Na osvežitev v Terme Čatež

catez_poletje.jpg
sreda, 21. junij 2017

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vedno poskrbijo za pestro dogajanje in nova doživetja. Vas zanima, kaj bo novega letos?

Smučarski užitki na Soriški planini

Soriška planina - Kopija.JPG
sreda, 15. februar 2017

Ekipa oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tudi preteklo soboto odpravila novim smučarskim doživetjem naproti. Tokrat so obiskali smučarski center Soriška planina, kjer so  v teh dneh snežne razmere odlične, proge dobro pripravljene, razgledi pa kot vedno čudoviti. Prava zimska idila torej …

Celjska koča – snežna idila nad knežjim mestom

Celjska koča
četrtek, 2. februar 2017

Kljub temu, da prave pošiljke snega v letošnji zimi pravzaprav letos še nismo dobili, je na večini slovenskih smučišč snega dovolj za prijetno smuko. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tokrat odpravila preverit razmere na že več let najboljše slovensko smučišče v kategoriji manjših smučišč - Celjsko kočo.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska idila na SC Cerkno

cerkno.jpg
petek, 27. januar 2017

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija je prepričana, da je treba pozimi izkoristiti vsako priložnost za smučarske užitke, zato se je tudi pretekli vikend odpravila na bele strmine. Tokrat so preverili razmere na meji med Gorenjsko in severno Primorsko, SC Cerkno.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije