Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
moravske_panorama.jpeg

Edinstvenost črnega zlata v Termah 3000

Datum: četrtek, 9. junij, 2011
Vikend je kot nalašč za to, da poležavanje pred televizorjem zamenjamo za prijeten, sproščujoč izlet in rekreacijo. Vse to v izobilju nudijo Terme 3000 v Moravskih Toplicah, zato je to še enkrat znova preverila tudi ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Prijetno so združili s koristnim in poklepetali s sogovorniki pred mikrofonom.

Moravsko črno zlato

Naravnost po cesti za Mursko Soboto in nato prvi izvoz z avtoceste za Moravske Toplice. Še nekaj metrov po običajni cesti in prispeli boste do Moravskih Toplic – Term 3000.

Piko na i predstavlja velik termalni bazenski kompleks z enajstimi zunanjimi in notranjimi bazeni, posebnimi bazeni za otroke, skakalnim in plavalnim bazenom, bazenom z brzicami, gejziri, slapovi, rečnim tokom in vodo toplo od 28 do 37 stopinj celzija.

Tu se nahajata dva hotela, Ajda in Termal s štirimi zvezdicami, hotel Livada Prestige s petimi zvezdicami in apartmajsko ter turistično naselje,« je dejala Vesna Maučec, direktorica hotelov Ajda in Termal. Piko na i vsega naštetega pa predstavlja velik termalni bazenski kompleks z enajstimi zunanjimi in notranjimi bazeni, posebnimi bazeni za otroke, skakalnim in plavalnim bazenom, bazenom z brzicami, gejziri, slapovi, rečnim tokom in vodo toplo od 28 do 37 stopinj celzija. Na najbolj pogumne pa čakajo štirje tobogani, in sicer 170 ter 130 metrski tobogan, prosti pad in aqualoop, kjer se s približno 65 km/h spustite po 90 metrov dolgem toboganu. Po slabih desetih sekundah pa pristanete v črni termomineralni vodi. Slednja je znana tudi kot moravsko črno zlato. Zakaj, je pojasnila Barbara Stopinšek iz Term 3000:»Naša termalna voda je naravno zdravilno sredstvo že od prejšnjega stoletja. Izvira približno 1.500 metrov globoko in ima 72 stopinj celzija. Je motna, slana in rahlo diši po nafti. Edinstvena ni le v Evropi, ampak tudi v svetu.« Kopanje v omenjeni vodi ugodno vpliva na organizem, saj ga pomiri in osveži, izboljša prekrvavitev, zmanjšuje bolečine in živčno napetost. Pomaga tudi, da koža na soncu hitreje porjavi.

Doživetij poln vsakdan

Ko se gostje nastanijo v hotelih, apartmajih ali kampu term 3000 se njihova doživetja šele zares začnejo. Med drugim tudi zaradi številnih dogodkov. 18. junija denimo pripravljajo 2. Festival prekmurske gibanice in šunke. Na enem mestu bo namreč zbrana bogata kulinarika in vinarsto ter prikazana tradicija rokodelstva ter drugih prekmurskih obrti. 2. julija bo v Termah 3000 potekal izbor Miss bikini, teden dni kasneje pa Stilski vikend. Sledil bo 2. festival v jadralnem padalstvu, 29. julija pa druženje z Nodijem in štrkom Vikijem. Pripravili bodo tudi tradicionalno poletno noč, odprto prvenstvo v hitrostnem spustu po aqualoopu ter 13. avgusta brazilski dan z vročimi brazilskimi ritmi. Ob koncu poletja se bo zgodil še finalni izbor Miss bikini ter 3. žarijada – tekmovanje v peki na žaru na oglje.

Novost v Termah 3000 je celodnevni družinski kolesarski izlet po novi poti užitka do Murske Sobote, dobro obiskana pa je tudi tržnica »Pridelano doma«.

Moravske Toplice so idealne tudi za tiste, ki radi pogledajo izven hotelskih »meja«. Pohodništvo, sprehodi in kolesarski potepi s spoznavanjem bogate kulturne dediščine so top tri aktivnosti številnih gostov. Še kako prav jim pride 11 urejenih pohodnih in 10 kolesarskih poti. Vseh skupaj jih je v Pomurju okrog 1000 kilometrov. Novost v Termah 3000 je celodnevni družinski kolesarski izlet po novi poti užitka do Murske Sobote. Zelo obiskana pa je tudi tržnica »Pridelano doma«, ki v termah zaživi vsako sredo in četrtek.

Več na www.sava-hotels-resorts.com/si/destinacije/moravske!

Odlično tudi za vrhunske športnike

Znano je, da so slovenske terme priljubljene tudi med vrhunskimi športniki. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je ob svojem obisku Term 3000 srečala najboljšega nogometaša prve slovenske lige, Marcosa Tavaresa, sicer člana Nogometnega kluba Maribor. Tavares si je po dolgi in naporni sezoni vzel čas zase in družino. Za Terme 3000 je dejal, da so pravi kraj za zabavo otrok, za sprostitev, počitek in polnjenje baterij.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči Terme 3000 na zemljevidu

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije