Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
aqualuna_panorama.jpg

Festival družin v Termah Olimia

Datum: torek, 10. maj, 2011
Na prvo majsko soboto je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« znova sedla v Seatovega lepotca družbe Porsche Slovenije in si za svoj cilj izbrala Terme Olimia. Tokrat so torej na cilj prišli z avtomobilom, 22. maja in še kdaj drugič pa bodo zagotovo izbrali vlak Slovenskih železnic. 22. maja bo v Terme Olimia vozil poseben vlak, kjer se bo odvijal festival družin, kakšen drug vikend pa se bodo v Terme Olimia prišli osvežit z zdraviliškim vlakom.

Idilično okolje Term Olimia

Aqua jungle prinaša več kot 100 različnih živali v naravni velikosti po vsej Aqualuni.

S soncem obsijane Terme Olimia so enkraten izbor za enodnevni izlet ali večdnevne počitnice. So kraj, kjer se je ob koncu tedna mogoče sprehoditi po sejmu s stojnicami izdelkov lokalnih ponudnikov, se odpraviti na izlet v okoliške kraje, se popeljati po vinski cesti, obiskati čokoladnico, Jelenji greben in se seveda tudi razvajati v bazenih in savnah Term Olimia.

»Wellness Orhidelia je res prava paša za oči. Je tudi edinstveno okolje, kjer lahko veliko naredite zase in kakovostno preživite čas namenjen le vam,« je povedal Boštjan Misja iz Term Olimia. Dodal je še, da poleg bazenskega kompleksa Termalija že obratuje tudi Aqualuna. V njej si najbolj pogumni že lahko privoščijo vragolije, na vse obiskovalce pa že čaka tudi povsem novo, živalsko vzdušje. Aqua jungle prinaša več kot 100 različnih živali v naravni velikosti po vsej Aqualuni.

Več na www.terme-olimia.com!

Festival družin bo 22. maja

V Termah Olimia se vsi skupaj že veselijo posebnega dogodka. To bo brezplačen Festival družin, ki se bo zgodil 22. maja.

veseli_vlak.jpg»Že zjutraj bo iz Kranja proti Olimju krenil poseben, veseli vlak. Okrog 9. ure bo v Celju, nato pa kmalu tudi v Termah Olimia. Tam bodo za zabavo poskrbeli: Manca Špik, Ribič Pepe, potekale bodo ustvarjalne delavnice, skakanje na trampolinu, hoja po vrveh, kuharije, pustolovščine z Robinom Hoodom. Vozovnice za veseli vlak bodo ugodnejše, in sicer za otroke do 6. leta bodo brezplačne, za odrasle 30 odstotkov cenejše in za družine 40 odstotkov ugodnejše. Na ta dan bo skok v bazene v termah po polovični ceni,« je povedala Tanja Rotovnik iz Slovenskih železnic.

Več o festivalu družin

Naj se potovanje začne na vlaku

Z vlakom se lahko pripeljete do Jesenic in potem peš na Golico ali do Trbovelj in potem na Kum. Vabijo pa seveda tudi slovenska obala, Postojnska jama in slovenska prestolnica.

Sončni žarki nas vabijo na prosto in zvabijo na popotovanja blizu in daleč. In zakaj se potovanje ne bi začelo na vlaku? Pri Slovenskih železnicah priporočajo izlet z vlakom v terme ali denimo v hribe. »Z vlakom do Jesenic in potem peš na Golico ali pa z vlakom do Trbovelj in potem na Kum. Vabi seveda tudi slovenska obala, Postojnska jama in slovenska prestolnica,« je priporočala Alenka Babič iz Slovenskih železnic. Povabila je tudi na koncerte. V info centrih na železniških postajah v Ljubljani, Mariboru in Celju je mogoče kupiti vstopnice za koncerte iz sistema Eventim, hkrati pa ob tem dobiti 50 odstotni popust za nakup vozovnic za vlak za dve osebi ne glede na dan v roku enega leta. Polovična cena vozovnice velja tudi za obisk Festivala Ljubljana, koncerta Stinga v ljubljanskih Stožicah in Bon Jovija v Zagrebu.

»Skupaj z društvom Planet Zemlja pa smo pripravili projekt »Eko glasbeni vlaki«. Gre za varne in zabavne vožnje z vlaki. 19. maja bo iz Maribora v Ljubljano odpeljal vlak na koncert skupine Elvis Jackson, 28. maja pa bo iz Ljubljane in Maribora v Celje peljal vlak na zabavo z Big Foot Mamo in drugimi glasbeniki,« je še razkrila Babičeva.

Na Slovenskih železnicah ob tem še izpostavljajo, da ponujajo številne druge ugodnosti. Med drugim s karticami ugodnosti. Senior kartica za upokojence in starejše od 60. let prinaša 30 odstotni popust med tednom in 50 odstotni popust ob vikendih ter praznikih. Mladim do 26. leta je namenjena kartica SŽ Ej s 30 odstotkov nižjimi cenami za potovanja po Sloveniji. Z družinsko kartico pa brezplačno potujejo otroci do 12. leta, odraslim je priznan popust v višini 40 odstotkov. Turist vikend kartica prinaša 30 odstotni popust ter gratis vožnjo za otroke do 6. leta v spremstvu staršev.

Več na www.slo-zeleznice.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči na zemljevidu

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije