Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
gorenjska_plaza2.jpg

Fletno poletno kopanje na Gorenjski plaži

Datum: torek, 29. julij, 2014

Tudi preteklo soboto je ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija želja po osvežitvi vodila na Gorenjsko. Tam so namreč v petek uradno odprli kopališče Gorenjska plaža, sodoben bazensko-kulturni kompleks, ki je zrasel na temeljih starega in dotrajanega Letnega kopališča Tržič. Za pestro dogajanje na kopališču bodo poskrbeli tudi s številnimi koncerti in drugimi prireditvami, zato upajo, da bo postal priljubljeno poletno zbirališče.

Turistično rekreativni kulturni kompleks

Prvi bazeni je bil v Tržiču kopalcem na voljo že leta 1961 in ko je bil stari objekt dotrajan so se odločili povsem na novo urediti območje bazena, kar jim je, s pomočjo evropskih sredstev, letos tudi uspelo. Površine novih bazenov so primerljive z nekdanjim bazenom, tako da je na voljo cca. 1000 m2 vodnih površin, kopališče pa sprejme do 500 ljudi. »Bazenski kompleks je sestavljen iz več sklopov. Gre za plavalni bazen dolžine 50 metrov, manjši bazen, otroški bazen, imamo tudi divjo reko, otroško igrišče … za vsakogar nekaj torej. Voda ima do 26 stopinj tako da je kopanje res prijetno,« je ekipi povedala Mateja Dolžan iz TICa Tržič in dodala, da so poskrbeli tudi za dodatna parkirišča, saj je bilo parkiranje v preteklosti problematično.

Kopališče je odprto vsak dan v tednu; od nedelje do četrtka od 9:00 do 19:00 ure, za vikend pa celo do 21:00 ure.

Kopališče je odprto vsak dan v tednu; od nedelje do četrtka od 9:00 do 19:00 ure, za vikend pa celo do 21:00 ure, kar pomeni, da si lahko privoščite tudi nočno kopanje v soju luči. Možno je tudi rekreacijsko plavanje v jutranjih urah; med 7:00 in 8:00 uro.

V avgustu bodo pripravili tudi razne delavnice, plavalne tečaje, ipd.

Pestro dogajanje ob bazenu

Da bo na kopališču poskrbljeno tudi za pestro kulturno dogajanje je dala slutiti že petkova otvoritev kompleksa, ki je poskrbela za zabavo do jutranjih ur. Nastopala so domača kulturna društva, plesne skupine, ansambel  Live, za zaključek pa še »Znani obrazi«, Tomaž Ahačič – Vogl, Daša Gradišek in Vlado Pilja. Do konca poletja si bo možno ogledati tudi različne gledališče predstave; kulturno društvo Kruh bo v avgustu pripravilo tridnevni vikend smeha.

V prihodnje bodo poskrbeli tudi za gostinsko ponudbo, trenutno še iščejo ustreznega ponudnika. Ja pa na voljo premični objekt, kjer si lahko privoščite kakšno pijačo in manjši prigrizek.


31 7.  med 13. in 17. uro vabijo vse otroke med 6. in 12. letom starosti na Gorenjsko plažo. Zakaj?

Zavod Montessori bo tam namreč izvajal program HOP!, kjer bodo otroci lahko preizkusili in razvijali svoje sposobnosti na mobilni skakalnici, s katere se bodo spuščali s preprostimi smučmi. Aktivnost bo potekala pod strokovnim vodstvom, z vami bodo namreč Franci Petek, Mitja Oranič, Igor Cuznar in Vid Petek. Priporočeno je, da otroci na skakalnico pristopijo s stabilno obutvijo.

Zakaj pa ne bi stopili na smuči tudi sredi poletja, in to na Gorenjski plaži?


Foto: Luka Rener, www.trzic.net

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije