Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
gorenjska_plaza2.jpg

Fletno poletno kopanje na Gorenjski plaži

Datum: torek, 29. julij, 2014

Tudi preteklo soboto je ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija želja po osvežitvi vodila na Gorenjsko. Tam so namreč v petek uradno odprli kopališče Gorenjska plaža, sodoben bazensko-kulturni kompleks, ki je zrasel na temeljih starega in dotrajanega Letnega kopališča Tržič. Za pestro dogajanje na kopališču bodo poskrbeli tudi s številnimi koncerti in drugimi prireditvami, zato upajo, da bo postal priljubljeno poletno zbirališče.

Turistično rekreativni kulturni kompleks

Prvi bazeni je bil v Tržiču kopalcem na voljo že leta 1961 in ko je bil stari objekt dotrajan so se odločili povsem na novo urediti območje bazena, kar jim je, s pomočjo evropskih sredstev, letos tudi uspelo. Površine novih bazenov so primerljive z nekdanjim bazenom, tako da je na voljo cca. 1000 m2 vodnih površin, kopališče pa sprejme do 500 ljudi. »Bazenski kompleks je sestavljen iz več sklopov. Gre za plavalni bazen dolžine 50 metrov, manjši bazen, otroški bazen, imamo tudi divjo reko, otroško igrišče … za vsakogar nekaj torej. Voda ima do 26 stopinj tako da je kopanje res prijetno,« je ekipi povedala Mateja Dolžan iz TICa Tržič in dodala, da so poskrbeli tudi za dodatna parkirišča, saj je bilo parkiranje v preteklosti problematično.

Kopališče je odprto vsak dan v tednu; od nedelje do četrtka od 9:00 do 19:00 ure, za vikend pa celo do 21:00 ure.

Kopališče je odprto vsak dan v tednu; od nedelje do četrtka od 9:00 do 19:00 ure, za vikend pa celo do 21:00 ure, kar pomeni, da si lahko privoščite tudi nočno kopanje v soju luči. Možno je tudi rekreacijsko plavanje v jutranjih urah; med 7:00 in 8:00 uro.

V avgustu bodo pripravili tudi razne delavnice, plavalne tečaje, ipd.

Pestro dogajanje ob bazenu

Da bo na kopališču poskrbljeno tudi za pestro kulturno dogajanje je dala slutiti že petkova otvoritev kompleksa, ki je poskrbela za zabavo do jutranjih ur. Nastopala so domača kulturna društva, plesne skupine, ansambel  Live, za zaključek pa še »Znani obrazi«, Tomaž Ahačič – Vogl, Daša Gradišek in Vlado Pilja. Do konca poletja si bo možno ogledati tudi različne gledališče predstave; kulturno društvo Kruh bo v avgustu pripravilo tridnevni vikend smeha.

V prihodnje bodo poskrbeli tudi za gostinsko ponudbo, trenutno še iščejo ustreznega ponudnika. Ja pa na voljo premični objekt, kjer si lahko privoščite kakšno pijačo in manjši prigrizek.


31 7.  med 13. in 17. uro vabijo vse otroke med 6. in 12. letom starosti na Gorenjsko plažo. Zakaj?

Zavod Montessori bo tam namreč izvajal program HOP!, kjer bodo otroci lahko preizkusili in razvijali svoje sposobnosti na mobilni skakalnici, s katere se bodo spuščali s preprostimi smučmi. Aktivnost bo potekala pod strokovnim vodstvom, z vami bodo namreč Franci Petek, Mitja Oranič, Igor Cuznar in Vid Petek. Priporočeno je, da otroci na skakalnico pristopijo s stabilno obutvijo.

Zakaj pa ne bi stopili na smuči tudi sredi poletja, in to na Gorenjski plaži?


Foto: Luka Rener, www.trzic.net

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije