Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
gorenjska_plaza2.jpg

Fletno poletno kopanje na Gorenjski plaži

Datum: torek, 29. julij, 2014

Tudi preteklo soboto je ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija želja po osvežitvi vodila na Gorenjsko. Tam so namreč v petek uradno odprli kopališče Gorenjska plaža, sodoben bazensko-kulturni kompleks, ki je zrasel na temeljih starega in dotrajanega Letnega kopališča Tržič. Za pestro dogajanje na kopališču bodo poskrbeli tudi s številnimi koncerti in drugimi prireditvami, zato upajo, da bo postal priljubljeno poletno zbirališče.

Turistično rekreativni kulturni kompleks

Prvi bazeni je bil v Tržiču kopalcem na voljo že leta 1961 in ko je bil stari objekt dotrajan so se odločili povsem na novo urediti območje bazena, kar jim je, s pomočjo evropskih sredstev, letos tudi uspelo. Površine novih bazenov so primerljive z nekdanjim bazenom, tako da je na voljo cca. 1000 m2 vodnih površin, kopališče pa sprejme do 500 ljudi. »Bazenski kompleks je sestavljen iz več sklopov. Gre za plavalni bazen dolžine 50 metrov, manjši bazen, otroški bazen, imamo tudi divjo reko, otroško igrišče … za vsakogar nekaj torej. Voda ima do 26 stopinj tako da je kopanje res prijetno,« je ekipi povedala Mateja Dolžan iz TICa Tržič in dodala, da so poskrbeli tudi za dodatna parkirišča, saj je bilo parkiranje v preteklosti problematično.

Kopališče je odprto vsak dan v tednu; od nedelje do četrtka od 9:00 do 19:00 ure, za vikend pa celo do 21:00 ure.

Kopališče je odprto vsak dan v tednu; od nedelje do četrtka od 9:00 do 19:00 ure, za vikend pa celo do 21:00 ure, kar pomeni, da si lahko privoščite tudi nočno kopanje v soju luči. Možno je tudi rekreacijsko plavanje v jutranjih urah; med 7:00 in 8:00 uro.

V avgustu bodo pripravili tudi razne delavnice, plavalne tečaje, ipd.

Pestro dogajanje ob bazenu

Da bo na kopališču poskrbljeno tudi za pestro kulturno dogajanje je dala slutiti že petkova otvoritev kompleksa, ki je poskrbela za zabavo do jutranjih ur. Nastopala so domača kulturna društva, plesne skupine, ansambel  Live, za zaključek pa še »Znani obrazi«, Tomaž Ahačič – Vogl, Daša Gradišek in Vlado Pilja. Do konca poletja si bo možno ogledati tudi različne gledališče predstave; kulturno društvo Kruh bo v avgustu pripravilo tridnevni vikend smeha.

V prihodnje bodo poskrbeli tudi za gostinsko ponudbo, trenutno še iščejo ustreznega ponudnika. Ja pa na voljo premični objekt, kjer si lahko privoščite kakšno pijačo in manjši prigrizek.


31 7.  med 13. in 17. uro vabijo vse otroke med 6. in 12. letom starosti na Gorenjsko plažo. Zakaj?

Zavod Montessori bo tam namreč izvajal program HOP!, kjer bodo otroci lahko preizkusili in razvijali svoje sposobnosti na mobilni skakalnici, s katere se bodo spuščali s preprostimi smučmi. Aktivnost bo potekala pod strokovnim vodstvom, z vami bodo namreč Franci Petek, Mitja Oranič, Igor Cuznar in Vid Petek. Priporočeno je, da otroci na skakalnico pristopijo s stabilno obutvijo.

Zakaj pa ne bi stopili na smuči tudi sredi poletja, in to na Gorenjski plaži?


Foto: Luka Rener, www.trzic.net

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

NAJ KOPALIŠČE: Na osvežitev v Terme Čatež

catez_poletje.jpg
sreda, 21. junij 2017

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vedno poskrbijo za pestro dogajanje in nova doživetja. Vas zanima, kaj bo novega letos?

Smučarski užitki na Soriški planini

Soriška planina - Kopija.JPG
sreda, 15. februar 2017

Ekipa oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tudi preteklo soboto odpravila novim smučarskim doživetjem naproti. Tokrat so obiskali smučarski center Soriška planina, kjer so  v teh dneh snežne razmere odlične, proge dobro pripravljene, razgledi pa kot vedno čudoviti. Prava zimska idila torej …

Celjska koča – snežna idila nad knežjim mestom

Celjska koča
četrtek, 2. februar 2017

Kljub temu, da prave pošiljke snega v letošnji zimi pravzaprav letos še nismo dobili, je na večini slovenskih smučišč snega dovolj za prijetno smuko. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tokrat odpravila preverit razmere na že več let najboljše slovensko smučišče v kategoriji manjših smučišč - Celjsko kočo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije