Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
grajsko-kopalisce-2.jpg

NAJ KOPALIŠČE: Kopališče z najlepšim razgledom

Datum: četrtek, 23. julij, 2015

Temperature so se preteklo soboto dvignile krepko nad 35 stopinj C in odločitev, da se ekipa radijske oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravi v prijetno senco košatih kostanjev Grajskega kopališča Bled je bila več kot prava.

V osrčju narave

Grajsko kopališče, ki leži na severnem delu Blejskega jezera velja za eno izmed najlepših panoramskih kopališč, ki jih najdemo v Sloveniji. Nahaja se neposredno pod gajsko skalo oziroma Blejskim gradom ter nudi pogled tako na Blejski otok kot tudi okoliške hribe s Triglavom na čelu.  Je največje popolnoma naravno in obenem infrastrukturno urejeno kopališče ob jezeru z urejeno plažo, sanitarijami, tuši in garderobami, poleg tega je omogočen dostop za invalide. Za varnost je dobro poskrbljeno, saj so na kopališču ves čas prisotni reševalci. Kopališče se razteza na več kot 500 metrih obale in lahko sprejme preko 1000 obiskovalcev, na njem pa najdejo kotiček zase tako najmlajši kot tudi starejši.

Kopališče za vse generacije

Gostje se poleg kopanja lahko odpravijo na spust po poletnem sankališču Straža ali obiščejo pustolovski park, že v tem času pa se lahko ohladijo v Ledeni dvorani. Nudijo tudi izposojo kajakov, letos pa so uredili še novo skakalno desko.

Poleg kopanja v več bazenih se najmlajši lahko spuščajo po toboganih ali zabavajo na številnih igralih, starejši pa uživajo v mirnih kotičkih pod košatimi kostanji ali senčniki. Poskrbljeno je tudi za gostinsko ponudbo, saj sta na kopališču dva lokala kjer se gostje lahko okrepčajo. Kot nam je povedal Uroš Ambrožič, ki na Infrastrukturi Bled skrbi za turistični in programski del, so obiskovalcem kopališča na razpolago še mnoge druge aktivnosti: »gostje se poleg kopanja lahko odpravijo na spust po poletnem sankališču Straža ali obiščejo pustolovski park, že v tem času pa se lahko ohladijo v Ledeni dvorani. Nudimo tudi izposojo kajakov, letos pa smo uredili še novo skakalno desko«.

Že 14. modra zastava

Grajsko kopališče je letos  že štirinajstič prejelo modro zastavo, ki jo prejmejo le kopališča z neoporečno vodo ter primerno urejeno okolico.  Janez Resman, direktor Infrastrukture Bled je s pričetkom sezone zadovoljen, saj se je ta pričela že v začetku meseca maja, pričakujejo pa, da bo ta trajala vsaj do sredine septembra. Kot je poudaril se gostom ves čas trudijo zagotoviti prijetno kopanje, naravne danosti pa so v teh dneh ravno pravšnje, saj je temperatura vode okrog 25 stopinj C ravno pravšnja za ohladitev v teh vročih dneh.

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije