Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
grajsko-kopalisce-2.jpg

NAJ KOPALIŠČE: Kopališče z najlepšim razgledom

Datum: četrtek, 23. julij, 2015

Temperature so se preteklo soboto dvignile krepko nad 35 stopinj C in odločitev, da se ekipa radijske oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravi v prijetno senco košatih kostanjev Grajskega kopališča Bled je bila več kot prava.

V osrčju narave

Grajsko kopališče, ki leži na severnem delu Blejskega jezera velja za eno izmed najlepših panoramskih kopališč, ki jih najdemo v Sloveniji. Nahaja se neposredno pod gajsko skalo oziroma Blejskim gradom ter nudi pogled tako na Blejski otok kot tudi okoliške hribe s Triglavom na čelu.  Je največje popolnoma naravno in obenem infrastrukturno urejeno kopališče ob jezeru z urejeno plažo, sanitarijami, tuši in garderobami, poleg tega je omogočen dostop za invalide. Za varnost je dobro poskrbljeno, saj so na kopališču ves čas prisotni reševalci. Kopališče se razteza na več kot 500 metrih obale in lahko sprejme preko 1000 obiskovalcev, na njem pa najdejo kotiček zase tako najmlajši kot tudi starejši.

Kopališče za vse generacije

Gostje se poleg kopanja lahko odpravijo na spust po poletnem sankališču Straža ali obiščejo pustolovski park, že v tem času pa se lahko ohladijo v Ledeni dvorani. Nudijo tudi izposojo kajakov, letos pa so uredili še novo skakalno desko.

Poleg kopanja v več bazenih se najmlajši lahko spuščajo po toboganih ali zabavajo na številnih igralih, starejši pa uživajo v mirnih kotičkih pod košatimi kostanji ali senčniki. Poskrbljeno je tudi za gostinsko ponudbo, saj sta na kopališču dva lokala kjer se gostje lahko okrepčajo. Kot nam je povedal Uroš Ambrožič, ki na Infrastrukturi Bled skrbi za turistični in programski del, so obiskovalcem kopališča na razpolago še mnoge druge aktivnosti: »gostje se poleg kopanja lahko odpravijo na spust po poletnem sankališču Straža ali obiščejo pustolovski park, že v tem času pa se lahko ohladijo v Ledeni dvorani. Nudimo tudi izposojo kajakov, letos pa smo uredili še novo skakalno desko«.

Že 14. modra zastava

Grajsko kopališče je letos  že štirinajstič prejelo modro zastavo, ki jo prejmejo le kopališča z neoporečno vodo ter primerno urejeno okolico.  Janez Resman, direktor Infrastrukture Bled je s pričetkom sezone zadovoljen, saj se je ta pričela že v začetku meseca maja, pričakujejo pa, da bo ta trajala vsaj do sredine septembra. Kot je poudaril se gostom ves čas trudijo zagotoviti prijetno kopanje, naravne danosti pa so v teh dneh ravno pravšnje, saj je temperatura vode okrog 25 stopinj C ravno pravšnja za ohladitev v teh vročih dneh.

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije