Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
bled_mail.jpg

Grajsko kopališče Bled - kopanje z razgledom

Datum: sreda, 21. julij, 2010

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je v vročem sobotnem jutru odpravila hladit na Gorenjsko. Grajsko kopališče Bled, ki ga je ekipa obiskala, je kopališče z dolgoletno tradicijo; njegovi začetki segajo že v davno leto 1930, ko je takratni lastnik Ivan Kenda pod mogočno skalo zgradil prvo poslopje in v njem uredil 366 betonskih kabin. Kaj vse kopališče ponuja danes, pa so člani ekipe Dobro jutro, Slovenija povprašali sogovornike pred mikrofonom.

Že vrsto let modra zastava

Grajsko kopališče je locirano na severni obali jezera pod grajsko skalo in nudi čudovit razgled na blejski otok in vrhove v okolici. Kopališče je veliko 6000 kvadratnih metrov in je zelo lepo urejeno. »Že vse od leta 2002 smo prejemniki mednarodnega ekološkega znaka modra zastava, ki dokazuje da je voda neoporečna, pa tudi okolica primerno urejena,« je ekipi oddaje Dobro jutro, Slovenija povedal Bojan Žerovec, vodja programa turistična infrastruktura pri Infrastrukturi Bled . »Vsako leto znova se trudimo in skušamo kopališče urediti tako, da bi bili obiskovalci kar najbolj zadovoljni. Letos je temperatura vode precej višja kot v prejšnjih letih, danes smo namerili prijetnih 25 stopinj, kar je seveda še dodatna prednost,« je še dodal.


Družinam prijazno kopališče

Mirko Ulčar, direktor Infrastrukture Bled, je ekipi zaupal, da kopališče v večini obiskujejo domačini, v teh vročih poletnih dneh pa se jim pridružujejo tudi številni turisti. Dnevno naštejejo do 1000 kopalcev, kar je precej več kot v preteklih letih. »Na kopališču je dobro poskrbljeno za najmlajše, zato ga pogosto obiskujejo družine. Otroci se lahko zabavajo na toboganih, v bazenih, na številnih igralih ali v peskovniku, starši pa med tem poiščejo senco pod košatimi kostanji ali senčniki. Na kopališču sta tudi dva  gostinska lokala, kjer poskrbijo za žejne in lačne,« je še dejal Ulčar.

Več informacij o kopališču

Po kopanju Ulčar priporoča še adrenalinsko dogodivščino; obisk poletnega sankališča ali pustolovskega parka, ki je letošnja novost v turistični ponudbi Bleda.


Obetajo se Blejski dnevi

Na Bledu pa ni pestro samo čez dan, ampak tudi zvečer, saj se tam odvijajo številne poletne prireditve. »V teh dneh smo v na višku Festivala Bled, prihodnji teden pa se pričenja največja prireditev na Bledu - Blejski dnevi . V petek bomo tako gostili Tinkaro Kovač, po njenem koncertu sledi glasbeni ognjemet in laserska projekcija na grajsko skalo, v soboto pa bo nastopila rokerica Gwen Hughes. Njenemu nastopu sledijo znamenite lučke na jezeru in ognjemet. Vse tri dni pa bo pestro dogajanje tudi podnevi; poulično gledališče, nastopi godbe Gorje, animacije za otroke in sejem domače in umetnostne obrti,« je poletno dogajanje na Bledu na kratko povzela Eva Štravs Podlogar, direktorica Turizma Bled .

Poleg tega vse do konca septembra vabijo na Pristavo na izredno zanimivo retrospektivno razstavo Maksima Gasparija, kjer bo na ogled 200 originalnih slik in 500 razglednic in različnih tiskov.

Za ohladitev v vročih poletnih dneh pa Štravs Podlogarjeva  priporoča tudi obisk Soteske Vintgar ali Pokljuke, kjer so temperature ravno pravšnje, naravne lepote pa navdušujoče. »Tudi Jama pod Babjim zobom nudi lepo doživetje, vendar pa zahteva malo več kondicijske pripravljenosti,« še dodaja Podlogarjeva.


Pripravila:
Darja LegatKako do Bleda?
Zemljevid


Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije