Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
hotel-sava-rogaska-lobby-640x480.JPG

Grand Hotel Sava v novi preobleki

Datum: četrtek, 9. december, 2010

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je na prvo decembrsko soboto pozdrave poslušalkam in poslušalcem poslala iz Rogaške Slatine. Razlogov, zakaj so se z avtomobilom Porsche Slovenija odpravili v ta slovenski zdraviliški kraj je več. Glavni pa je ta, da so povsem prenovili Grand Hotel Sava. Slednjega so si podrobneje ogledali ter se pogreli v objemu tople in zdravilne termomineralne vode.

Doživetje zdravja, narave in tradicije

Zaradi vse večjega povpraševanja gostov po sobah višjega standarda in luksuznih apartmajih, so se v Grand Hotelu Sava v Rogaški Slatini odločili za prenovo. Novo podobo sta dobili 102 dvoposteljni sobi, obnovili pa so tudi restavracijo Kristal, kavarno Cappuccino in recepcijo.

Prenovljeni Grand Hotel Sava ima kategorizacijo štirih zvezdic superior. Tesno je povezan z vodo, tradicijo in naravo. Ob vstopu v hotel se povsod prepletajo vrbovi listi, kar pa ni naključje. Grof Peter Zrinski je namreč rogaško zdravilno vodo prvi ponesel v svet, pil pa jo je iz vrbovega debla.

»Prenovljeni hotel ima kategorizacijo štirih zvezdic superior. Tesno je povezan z vodo, tradicijo in naravo. Ob vstopu v hotel se povsod prepletajo vrbovi listi, kar pa ni naključje. Grof Peter Zrinski je namreč rogaško zdravilno vodo prvi ponesel v svet, pil pa jo je iz vrbovega debla,« je povedala Urška Topolšek iz Grand Hotela Sava. Dodala je še, da se po znanih osebnostih, ki so obiskale Rogaško Slatino poimenovali luksuzne apartmaje. Attems, Sisi, Kaiser, Bonaparte so zgodovinska imena, ki spremljajo Rogaško še danes.

Nova podoba hotela je dopolnjena tudi z novimi vsebinami. Te še vedno temeljijo na zdravilni termomineralni vodi, neokrnjeni okoliški naravi in kakovostnih medicinskih storitvah, ki jih nudi rogaški medicinski center. Sicer pa tudi v Rogaški Slatini vlada praznično vzdušje. V polnem teku so tudi priprave na Silvestrovanje in na božično-novoletne pakete. O njih lahko več preberete na www.rogaska.com!

Elektromagnetna blazina za več zdravja

Z Magus blazino se odpre celična membrana in poveča se njena prepustnost  za kisik, vodo ter hranilne snovi. S tem se pospeši cirkulacija krvi v našem telesu in človekovo počutje se bistveno izboljša, lajšajo pa se tudi težave z osteoporozo, artritisom, bolečo hrbtenico, zvinom gležnja.

V Grand Hotelu Sava pa si lahko privoščite tudi ležanje na posebnih, Magus elektromagnetnih pulzirajočih blazinah. Gre za prvi tovrsten slovenski medicinski pripomoček.

Po besedah Tina Horvat iz družinskega podjetja Magus – terapija ta blazina blagodejno vpliva na naše telo. Z njo se odpre celična membrana in poveča se njena prepustnost  za kisik, vodo ter hranilne snovi. S tem se pospeši cirkulacija krvi v našem telesu in človekovo počutje se bistveno izboljša, lajšajo pa se tudi težave z osteoporozo, artritisom, bolečo hrbtenico, zvinom gležnja.

Blazino je mogoče najeti na dom, in sicer za poskusno dobo šestih tednov. »Pri dostavi naš strokovnjak razloži način uporabe, ugotovi, kateri program je za konkretno osebo najprimernejši in blazino tudi namesti. Terapijo je nato treba izvajati 2- do 3-krat dnevo 15 oziroma 30 minut,« je še razložila Horvatova.

Podrobnosti se nahajajo na www.magus.si, lahko pa jih tudi pokličete na 040 807 327.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije