Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
matajur.jpg

Gremo na pohod!

Datum: četrtek, 15. september, 2011
V kraju, obdanem z vrhovi Krna, Matajurja in Stola ter kraju, ki ga zaznamuje Gornje Posočje z živahnima rekama Sočo in Nadižo, se je v prvih septembrskih dneh ustavila ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Kobarid je odlično izhodišče za številne pohodniške podvige. Teh tu zagotovo ne bo manjkalo ta in naslednji mesec, saj bo prav v tem koncu Slovenije potekal festival pohodništva. Pohodnike pa vabijo tudi vršaci okrog Bohinjskega jezera in hribi ter doline Cerkljanskega.

Festival pohodništva v dolini Soče

Jesen je čas za festivale. V dolini Soče so september začeli s festivalom soške postrvi, nadaljevali pa bodo s 3. festivalom pohodništva. Ta bo potekal od 17. septembra do 2. oktobra.

Eden od glavnih nosilcev festivala je GIZ pohodništva in kolesarjenja, pripravljajo pa sedemnajst brezplačno vodenih tur po hribih in dolinah.

»Pripravljamo sedemnajst brezplačno vodenih tur po hribih in dolinah. Tako bomo hodili po Soški poti, po Triglavskem narodnem parku, se sprehodili do Mostu na Soči, po energetski poti, muzeju na prostem, med slapovi, si ogledali naravne znamenitosti, jo mahnili po Gregorčičevi in Bevkovi učni poti, šli do Kolovrata oziroma t. i. mediteranske terase in ob tem pripravili številna predavanja alpinistov ter plezalcev,« je o festivalu povedala Tatjana Humar iz Lokalne turistične organizacije Sotočje ter dodala, da se je za vse pohode treba le prijaviti, po telefonu ali pa preko spletne strani www.dolina-soce.com!

Eden od glavnih nosilcev festivala je GIZ pohodništva in kolesarjenja, ki je bil leta 2008 ustanovljen z namenom povezati bogato in razpršeno ponudbo pohodništva in kolesarjenja v Sloveniji ter jo promovirati tako doma kot v tujini.

Bohinjci pripravljajo dneve pohodništva

Pohodništvo v različnih oblikah je eden prvih vzgibov tudi za turistični obisk Bohinja. V Bohinju je že dvajset let pred ustanovitvijo Slovenskega planinskega društva obstajalo planinsko društvo. To je zgradilo tudi prvo planinsko kočo v Julijskih Alpah. Iz Bohinja prihajajo tudi štirje srčni možje, ki so leta 1778 prvi stopili na Triglav.

Pohodništvo je Bohinju prirojeno, zato tudi letos, od 23. septembra do 2. oktobra, pripravljajo 4. dneve pohodništva.

Po besedah Klemna Langusa iz Turizma Bohinj, je pohodništvo Bohinju prirojeno. Zato tudi letos, od 23. septembra do 2. oktobra, pripravljajo 4. dneve pohodništva. V okviru teh pripravljajo številne pohode in družabne ter kulturne dogodke. Med drugim bosta na ogled projekciji filmov »Sfinga« ter »V kraljestvu Zlatoroga«. Istočasno bo potekal tudi festival ribištva z mednarodnim srečanjem vezalcev muh. 1. oktobra pa bo Bohinj gostil zaključno srečanje akcije »Slovenija kolesari« s kolesarjenjem po novi kolesarski povezavi od Bohinjske Bistrice do Bohinjskega jezera in Srednje vasi. Od 16. do 18. septembra pa bo veselo v okviru prireditve 55. Kravji bal v Bohinju.

Več na www.bohinj.si!

Odkrijte Cerkljansko

Po uspešni poletni sezoni so na Cerkljanskem že pripravljeni na pestro, v pisane barve odeto jesen. Narava z urejenimi pohodniškimi in kolesarskimi potmi kar vabi k obisku temu pa svojevrsten čar dajejo tudi naravne in kulturne znamenitosti: Bolnišnica Franja, Bevkova domačija, mesto Idrija...

Prenočiti je mogoče na kateri od turističnih kmetij, v hotelu Cerkno, kjer so, kot je ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« zaupala Majda Rojc iz omenjenega hotela, pripravili ugodne jesenske pakete po sistemu »plača 1 bivata 2« ter v apartmajih na vrhu smučarskega centra Cerkno.

Pridite in odkrijte lepote Cerkljanskega!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije