Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
hrvaska_dubrovnik_mljet_odisej_hotel001.jpg

Hrvaška je originalna

Datum: sreda, 1. junij, 2011
V radijskih oddajah »Dobro jutro, Slovenija« člani običajno odkrivajo Slovenijo in predstavljajo slovenske kraje ter dogodke. Tokrat so malo pogledali čez mejo in odkrivali sosednjo Hrvaško. Slovenci smo tam sicer stalni in številni gostje, destinacij, ki vabijo pa zagotovo še ne poznamo vseh.

Pričakujemo odlično sezono

Na Hrvaškem letuje ogromno Slovencev. V lanskem letu so zabeležili več kot milijon slovenskih gostov. Ti so ustvarili več kot 6,7 milijona nočitev, kar je 11 odstotkov vseh nočitev na Hrvaškem.

Hrvaška turistična skupnost ima v Ljubljani svoje predstavništvo. Njegovo poslanstvo je promocija hrvaškega turizma na slovenskem trgu, ki je eden najpomembnejših za Hrvaški turizem.

»Na Hrvaškem letuje ogromno Slovencev. V lanskem letu smo zabeležili več kot milijon slovenskih gostov. Ti so ustvarili več kot 6,7 milijona nočitev, kar je 11 odstotkov vseh nočitev na Hrvaškem,« je povedal Goran Blažić iz Hrvaške turistične skupnosti ter dodal, da so tudi obeti za letos dobri. Pričakujejo odlično sezono, saj so že v prvem delu leta zabeležili 28 odstotkov več gostov kot v enakem lanskem obdobju. Sicer pa Slovenci najraje letujemo v Istri, kjer nas je kar za 40 odstotkov, s 30 odstotki sledi Kvarner in nato še Dalmacija. Med vsemi destinacijami bi jih težko izpostavili le nekaj. Glavni turistični produkt so zagotovo še vedno otoki, vse bolj pa se razvijajo tudi kontinentalne destinacije.

Podrobnosti najdete tukaj!

Na morje na Hrvaško

Kompasovi gostje prisegajo predvsem na hrvaško obalo, zato v Dalmaciji pripravljajo dva družinska kluba. V Šibeniku in na Makarski rivieri.

Kompasovi gostje prisegajo predvsem na hrvaško obalo. Istra jih privlači s številnimi mesti, kjer se vedno kaj dogaja, s pestro kulinariko in razgibano obalo. »V Kvarnerju se življenje že nekoliko umiri. Sproščene počitnice je mogoče doživeti na otokih: Cres, Krk, Lošinj, Pag in Rab. Dalmacija pa je nekaj čisto posebnega,« je dejala Irena Soban iz turistične agencije Kompas.

Ravno zato Kompas prav v Dalmaciji pripravlja dva družinska kluba. Že deseto leto zapored bo ta v Šibeniku z ogromno dnevne animacije, športnimi dogodki in večernimi druženji, drugi družinski klub pa bo tokrat na Makarski rivieri. To bo pravi hit poletja s Sebastianom, plesom in zumba koraki. Sicer pa vsak človek ima svojo predstavo, kaj je dopust in za vsakogar v Kompasu najdejo pravo ponudbo iz bogate zakladnice hrvaških destinacij.

Podrobnosti na www.kompas.si!


POSEBNA PONUDBA:

POČITNICE V DRVENIKU

hotel-quercus-aero.jpgHotel Quercus, posebej prilagojen družinam, je bil obnovljen v letu 2008 in se nahaja v tipičnem dalmatinskem ribiškem mestecu Drvenik. Lepi zalivi z izviri sladke vode dajejo mestu  prav poseben čar. Od Makarske je mesto oddaljeno 29 km. 

Termin: 11. 6. -2. 7.

Nastanitev: Hotel Quercus 4*, 7 polpenzionov + tt

Cena: že od 216 €/os.

Otrok do 12 let BREZPLAČNO

(Min. št. nočitev: 7)

Več o ponudbi


Pripravila:

Tina HUREMOVIČ


Foto: www.croatia.hr

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije