Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
hrvaska_dubrovnik_mljet_odisej_hotel001.jpg

Hrvaška je originalna

Datum: sreda, 1. junij, 2011
V radijskih oddajah »Dobro jutro, Slovenija« člani običajno odkrivajo Slovenijo in predstavljajo slovenske kraje ter dogodke. Tokrat so malo pogledali čez mejo in odkrivali sosednjo Hrvaško. Slovenci smo tam sicer stalni in številni gostje, destinacij, ki vabijo pa zagotovo še ne poznamo vseh.

Pričakujemo odlično sezono

Na Hrvaškem letuje ogromno Slovencev. V lanskem letu so zabeležili več kot milijon slovenskih gostov. Ti so ustvarili več kot 6,7 milijona nočitev, kar je 11 odstotkov vseh nočitev na Hrvaškem.

Hrvaška turistična skupnost ima v Ljubljani svoje predstavništvo. Njegovo poslanstvo je promocija hrvaškega turizma na slovenskem trgu, ki je eden najpomembnejših za Hrvaški turizem.

»Na Hrvaškem letuje ogromno Slovencev. V lanskem letu smo zabeležili več kot milijon slovenskih gostov. Ti so ustvarili več kot 6,7 milijona nočitev, kar je 11 odstotkov vseh nočitev na Hrvaškem,« je povedal Goran Blažić iz Hrvaške turistične skupnosti ter dodal, da so tudi obeti za letos dobri. Pričakujejo odlično sezono, saj so že v prvem delu leta zabeležili 28 odstotkov več gostov kot v enakem lanskem obdobju. Sicer pa Slovenci najraje letujemo v Istri, kjer nas je kar za 40 odstotkov, s 30 odstotki sledi Kvarner in nato še Dalmacija. Med vsemi destinacijami bi jih težko izpostavili le nekaj. Glavni turistični produkt so zagotovo še vedno otoki, vse bolj pa se razvijajo tudi kontinentalne destinacije.

Podrobnosti najdete tukaj!

Na morje na Hrvaško

Kompasovi gostje prisegajo predvsem na hrvaško obalo, zato v Dalmaciji pripravljajo dva družinska kluba. V Šibeniku in na Makarski rivieri.

Kompasovi gostje prisegajo predvsem na hrvaško obalo. Istra jih privlači s številnimi mesti, kjer se vedno kaj dogaja, s pestro kulinariko in razgibano obalo. »V Kvarnerju se življenje že nekoliko umiri. Sproščene počitnice je mogoče doživeti na otokih: Cres, Krk, Lošinj, Pag in Rab. Dalmacija pa je nekaj čisto posebnega,« je dejala Irena Soban iz turistične agencije Kompas.

Ravno zato Kompas prav v Dalmaciji pripravlja dva družinska kluba. Že deseto leto zapored bo ta v Šibeniku z ogromno dnevne animacije, športnimi dogodki in večernimi druženji, drugi družinski klub pa bo tokrat na Makarski rivieri. To bo pravi hit poletja s Sebastianom, plesom in zumba koraki. Sicer pa vsak človek ima svojo predstavo, kaj je dopust in za vsakogar v Kompasu najdejo pravo ponudbo iz bogate zakladnice hrvaških destinacij.

Podrobnosti na www.kompas.si!


POSEBNA PONUDBA:

POČITNICE V DRVENIKU

hotel-quercus-aero.jpgHotel Quercus, posebej prilagojen družinam, je bil obnovljen v letu 2008 in se nahaja v tipičnem dalmatinskem ribiškem mestecu Drvenik. Lepi zalivi z izviri sladke vode dajejo mestu  prav poseben čar. Od Makarske je mesto oddaljeno 29 km. 

Termin: 11. 6. -2. 7.

Nastanitev: Hotel Quercus 4*, 7 polpenzionov + tt

Cena: že od 216 €/os.

Otrok do 12 let BREZPLAČNO

(Min. št. nočitev: 7)

Več o ponudbi


Pripravila:

Tina HUREMOVIČ


Foto: www.croatia.hr

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije