Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
hrvaska_574croatia_istra_rovinj_0014.jpg

Hrvaška vabi

Datum: sreda, 23. april, 2014

Med prvomajskimi prazniki se številni Slovenci odpravimo na obisk sosednje Hrvaške, zato je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija te dni preverila, kako vam lahko pri izboru destinacij pomaga Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji. Z gosti pred mikrofonom so predstavili vabljive in zanimive turistične destinacije ter predstavili prireditve, za katere so prepričani, da vas bodo privabile že v predsezoni.

Lani rekordna sezona

Hrvaška zadnja leto močno izboljšuje svojo turistično ponudbo, ne samo ob morju, ampak vedno bolj tudi v zaledju. To se kaže tudi na obisku. Kot je ekipi zaupal Goran Blažić, direktor HTS so v lanskem letu dosegli rekorden obisk, saj je Hrvaško obiskalo kar 1,2 milijona slovenskih gostov, kar je za 3% več kot leto prej. »Hrvaška že dolgo ni več samo čudovita obala in številni otoki, ampak goste prepriča s celovito ponudbo in prijaznostjo. Zadnja leta dobivamo vedno več pohval tudi od slovenskih gostov, ki so sicer izredno zahtevni,« je dejal Blažić.

Slovenci še vedno najraje hodijo v kampe, tam jih dopustuje kar tretjina in sicer največ v Istri in Kvarnerju, radi pa imajo tudi Dalmacijo.

V predsezoni na prireditve

S prihodom pomladi se na Hrvaškem pričenja tudi sezona zanimivih dogodkov, zato tistim, ki se želijo izogniti gneči svetujejo, da jo obiščejo v predsezoni.

S prihodom pomladi se na Hrvaškem pričenja tudi sezona zanimivih dogodkov, zato tistim, ki se želijo izogniti gneči svetujejo, da jo obiščejo v predsezoni. Za nasvet, kam se splača odpraviti te dni,  je ekipa povprašala Elzo Matjašić Vidmar, strokovno sodelavko na HTS v Sloveniji. Ta je povabila na obisk v Istro, kjer se bodo odvili številni eno-gastro dogodki, v začetku meseca maja lahko na primer sodelujete v posebni fažanski šoli Solina sardel, ljubiteljem vin pa priporočamo dva dogodka; VinIstra, ki gosti rekordno število razstavljavcev, ter dnevi odprtih vrat vinskih kleti, kjer ljubitelji dobre kapljice lahko poskusijo in si ogledajo, kako pridelujejo vrhunska in svetovno znana vina.

Tudi Kvarner v času prvomajskih praznikov ponuja veliko;  za ljubitelje aktivnih počitnic priporočajo udeležbo na pohodniškem izletu Pod do lune. Lahko se udeležite tudi dogodka Krk bike adventure, kjer boste ob adrenalinskih užitkih spoznali številne kotičke otoka Krka.

V Lovranu bodo od 7. – 15. junija na voljo sveže nabrane češnje na 1001 način, saj bodo potekali Dnevi česenj.

Več o dogodkih najdete na www.objemihrvasko.si, kjer se lahko tudi registrirate in si natisnete kupon za popust v hotelih v vrednosti 20 evrov.

Pridite v Kompasov klub!

Jadran je ena tistih destinacij, ki jo Slovenci res dobro poznamo, saj nam je blizu tako po kilometrih kot po srcu. Zato so se v agenciji Kompas odločili na najbolj priljubljenih destinacijah še popestriti dogajanje in že pred desetletjem so pričeli s Kompasovimi klubi. Ti so sedaj priljubljeni tako pri domačih, kot pri tujih gostih, ponudbo pa širijo tudi na animacijo za seniorje. Kot je ekipi povedal Peter Majerle iz Kompasa vedno poskrbijo za pestro športno in zabavno dogajanje. »Klubi so sedaj že na številnih lokacijah, v času prvomajskih počitnic pripravljamo v Biogradu na moru Party klub za vse generacije pa tudi v Rovinju se bo tudi veliko plesalo in pelo. Tudi cene so primerne za vsak žep, saj ponujamo pakete že od 25 evrov na dan,« je še dodal.

Več na www.kompas.si!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije