Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
hrvaska_574croatia_istra_rovinj_0014.jpg

Hrvaška vabi

Datum: sreda, 23. april, 2014

Med prvomajskimi prazniki se številni Slovenci odpravimo na obisk sosednje Hrvaške, zato je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija te dni preverila, kako vam lahko pri izboru destinacij pomaga Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji. Z gosti pred mikrofonom so predstavili vabljive in zanimive turistične destinacije ter predstavili prireditve, za katere so prepričani, da vas bodo privabile že v predsezoni.

Lani rekordna sezona

Hrvaška zadnja leto močno izboljšuje svojo turistično ponudbo, ne samo ob morju, ampak vedno bolj tudi v zaledju. To se kaže tudi na obisku. Kot je ekipi zaupal Goran Blažić, direktor HTS so v lanskem letu dosegli rekorden obisk, saj je Hrvaško obiskalo kar 1,2 milijona slovenskih gostov, kar je za 3% več kot leto prej. »Hrvaška že dolgo ni več samo čudovita obala in številni otoki, ampak goste prepriča s celovito ponudbo in prijaznostjo. Zadnja leta dobivamo vedno več pohval tudi od slovenskih gostov, ki so sicer izredno zahtevni,« je dejal Blažić.

Slovenci še vedno najraje hodijo v kampe, tam jih dopustuje kar tretjina in sicer največ v Istri in Kvarnerju, radi pa imajo tudi Dalmacijo.

V predsezoni na prireditve

S prihodom pomladi se na Hrvaškem pričenja tudi sezona zanimivih dogodkov, zato tistim, ki se želijo izogniti gneči svetujejo, da jo obiščejo v predsezoni.

S prihodom pomladi se na Hrvaškem pričenja tudi sezona zanimivih dogodkov, zato tistim, ki se želijo izogniti gneči svetujejo, da jo obiščejo v predsezoni. Za nasvet, kam se splača odpraviti te dni,  je ekipa povprašala Elzo Matjašić Vidmar, strokovno sodelavko na HTS v Sloveniji. Ta je povabila na obisk v Istro, kjer se bodo odvili številni eno-gastro dogodki, v začetku meseca maja lahko na primer sodelujete v posebni fažanski šoli Solina sardel, ljubiteljem vin pa priporočamo dva dogodka; VinIstra, ki gosti rekordno število razstavljavcev, ter dnevi odprtih vrat vinskih kleti, kjer ljubitelji dobre kapljice lahko poskusijo in si ogledajo, kako pridelujejo vrhunska in svetovno znana vina.

Tudi Kvarner v času prvomajskih praznikov ponuja veliko;  za ljubitelje aktivnih počitnic priporočajo udeležbo na pohodniškem izletu Pod do lune. Lahko se udeležite tudi dogodka Krk bike adventure, kjer boste ob adrenalinskih užitkih spoznali številne kotičke otoka Krka.

V Lovranu bodo od 7. – 15. junija na voljo sveže nabrane češnje na 1001 način, saj bodo potekali Dnevi česenj.

Več o dogodkih najdete na www.objemihrvasko.si, kjer se lahko tudi registrirate in si natisnete kupon za popust v hotelih v vrednosti 20 evrov.

Pridite v Kompasov klub!

Jadran je ena tistih destinacij, ki jo Slovenci res dobro poznamo, saj nam je blizu tako po kilometrih kot po srcu. Zato so se v agenciji Kompas odločili na najbolj priljubljenih destinacijah še popestriti dogajanje in že pred desetletjem so pričeli s Kompasovimi klubi. Ti so sedaj priljubljeni tako pri domačih, kot pri tujih gostih, ponudbo pa širijo tudi na animacijo za seniorje. Kot je ekipi povedal Peter Majerle iz Kompasa vedno poskrbijo za pestro športno in zabavno dogajanje. »Klubi so sedaj že na številnih lokacijah, v času prvomajskih počitnic pripravljamo v Biogradu na moru Party klub za vse generacije pa tudi v Rovinju se bo tudi veliko plesalo in pelo. Tudi cene so primerne za vsak žep, saj ponujamo pakete že od 25 evrov na dan,« je še dodal.

Več na www.kompas.si!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije