Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Sedežnica Stari vrh

Naj smučišče: Idealne razmere na Starem vrhu

Datum: sreda, 5. januar, 2011
Čeprav se je leto v zadnjih decembrskih dneh iztekalo, je bila ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« še vedno polna delovnega elana in tako je bilo ter je, kot so ugotovili, tudi na slovenskih smučiščih in v drugih turističnih krajih. Lepo vreme, nizke temperature in bele poljane so kot nalašč za odlično smuko. Kakšna je ta na Starem vrhu pri Škofji Loki pa v nadaljevanju.

Odprte vse smučarske in sankaška proga

V teh dneh so vse proge urejene, obratujejo vse naprave, na snegu pa je mogoče uživati tako v času dnevne kot nočne smuke.

Do Smučarsko turističnega centra Stari vrh vodita dve poti, in sicer iz Škofje Loke po Selški dolini do spodnje postaje 6-sedežnice ter po Poljanski dolini proti Javorjem, skoraj do vrha smučišča. »V teh dneh so vse proge urejene, obratujejo vse naprave, na snegu pa je mogoče uživati tako v času dnevne kot nočne smuke. Lahko rečemo, da so razmere res idealne,« je povedal Pavle Logar, direktor STC Stari vrh. Posebnost Starega vrha je tudi z baklami osvetljena sankaška proga. Na njej se vsak dan, z vso potrebno opremo, pelje tudi do 1000 obiskovalcev.

Več na www.starivrh.si!

Turistične kmetije vabijo

V neposredni bližini smučišča ali pa kar na smučišču Stari vrh se nahajajo tudi turistične kmetije z dobrotami domače kuhinje in možnostjo namestitve. Ena takšnih kmetij je »Davčen«. Nahaja se na Četeni ravani. Kot je povedal Frenk Dolenc na kmetiji organizirajo zimsko in letno šolo v naravi. Pozimi je poudarek na smučanju, poleti pa na obisku gozda, hleva, peki kruha. Pri njih se na vikend ali celotedenskih počtinicah vselej odlično počutijo tudi družine ter drugi gostje. Enako velja za turistično kmetijo »Tavčar«,  kjer gostje sprejemajo že od leta 1970. Slovijo po gostoljubnosti, domači kuhinji, bližini smučišča in da je v tej hiši bil rojen praded pisatelja Ivana Tavčarja.

V neposredni bližini smučišča ali pa kar na smučišču Stari vrh se nahajajo tudi turistične kmetije z dobrotami domače kuhinje in možnostjo namestitve.

Večje gostišče in penzion Stari vrh

Na vrhu Starega vrha, približno 1.200 metrov visoko se nahaja gostišče in penzion Stari vrh. Vodi ga Gregor Štefe, ki skrbi, da pri njih vselej diši po domači hrani, največkrat pripravljeni v krušni peči. »Naše specialitete so divjačinske jedi, žlikrofi, sirovi štruklji in enolončnice. Vsakodnevno pripravljamo tudi deset vrst domačih sladic ter hrano za otroke. V vsem naštetem lahko po novem uživa še več gostov. Povečali in polepšali smo namreč objekt. V njem je zdaj prostora za dodatnih sto oseb. Obnovili smo tudi sanitarije ter uredili mali velnes s savno, džakuzijem in fitnesom. Še vedno je za prenočitev na voljo 25 postelj,« je pojasnil Štefe.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Logo najdi.si

Kako do smučišča Stari vrh?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije