Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Sedežnica Stari vrh

Naj smučišče: Idealne razmere na Starem vrhu

Datum: sreda, 5. januar, 2011
Čeprav se je leto v zadnjih decembrskih dneh iztekalo, je bila ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« še vedno polna delovnega elana in tako je bilo ter je, kot so ugotovili, tudi na slovenskih smučiščih in v drugih turističnih krajih. Lepo vreme, nizke temperature in bele poljane so kot nalašč za odlično smuko. Kakšna je ta na Starem vrhu pri Škofji Loki pa v nadaljevanju.

Odprte vse smučarske in sankaška proga

V teh dneh so vse proge urejene, obratujejo vse naprave, na snegu pa je mogoče uživati tako v času dnevne kot nočne smuke.

Do Smučarsko turističnega centra Stari vrh vodita dve poti, in sicer iz Škofje Loke po Selški dolini do spodnje postaje 6-sedežnice ter po Poljanski dolini proti Javorjem, skoraj do vrha smučišča. »V teh dneh so vse proge urejene, obratujejo vse naprave, na snegu pa je mogoče uživati tako v času dnevne kot nočne smuke. Lahko rečemo, da so razmere res idealne,« je povedal Pavle Logar, direktor STC Stari vrh. Posebnost Starega vrha je tudi z baklami osvetljena sankaška proga. Na njej se vsak dan, z vso potrebno opremo, pelje tudi do 1000 obiskovalcev.

Več na www.starivrh.si!

Turistične kmetije vabijo

V neposredni bližini smučišča ali pa kar na smučišču Stari vrh se nahajajo tudi turistične kmetije z dobrotami domače kuhinje in možnostjo namestitve. Ena takšnih kmetij je »Davčen«. Nahaja se na Četeni ravani. Kot je povedal Frenk Dolenc na kmetiji organizirajo zimsko in letno šolo v naravi. Pozimi je poudarek na smučanju, poleti pa na obisku gozda, hleva, peki kruha. Pri njih se na vikend ali celotedenskih počtinicah vselej odlično počutijo tudi družine ter drugi gostje. Enako velja za turistično kmetijo »Tavčar«,  kjer gostje sprejemajo že od leta 1970. Slovijo po gostoljubnosti, domači kuhinji, bližini smučišča in da je v tej hiši bil rojen praded pisatelja Ivana Tavčarja.

V neposredni bližini smučišča ali pa kar na smučišču Stari vrh se nahajajo tudi turistične kmetije z dobrotami domače kuhinje in možnostjo namestitve.

Večje gostišče in penzion Stari vrh

Na vrhu Starega vrha, približno 1.200 metrov visoko se nahaja gostišče in penzion Stari vrh. Vodi ga Gregor Štefe, ki skrbi, da pri njih vselej diši po domači hrani, največkrat pripravljeni v krušni peči. »Naše specialitete so divjačinske jedi, žlikrofi, sirovi štruklji in enolončnice. Vsakodnevno pripravljamo tudi deset vrst domačih sladic ter hrano za otroke. V vsem naštetem lahko po novem uživa še več gostov. Povečali in polepšali smo namreč objekt. V njem je zdaj prostora za dodatnih sto oseb. Obnovili smo tudi sanitarije ter uredili mali velnes s savno, džakuzijem in fitnesom. Še vedno je za prenočitev na voljo 25 postelj,« je pojasnil Štefe.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Logo najdi.si

Kako do smučišča Stari vrh?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije