Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
abonent_plus.jpg

Kako si z vlakom polepšati poletje?

Datum: sreda, 20. junij, 2012

Vas kdaj mika, da bi stopili na železniški peron, pogledali odhode vlakov in se odpeljali novim dogodivščinam naproti? No, poletni meseci so kot nalašč za kaj takšnega. Pa seveda tudi za načrtovane poti, izlete, kopanja in potovanja po domačih in tujih železniških tirih. Tokrat vam bomo postregli z nekaj namigi, kako in kam v družbi Slovenskih železnic, ki so tudi za to poletje pripravile cenovno ugodna potovanja z vlaki.

Počitnice so tu!

Zdraviliški vlaki so stalnica s ciljem v Termah Čatež, Termah Olimia, Thermani Laško in v Vodnem parku Bohinj.

Bližajočih počitnic se učenci in dijaki ter študentje še kako veselijo. Razlog za veselje so jim pripravili tudi na Slovenskih železnicah. Junijske abonentske vozovnice ABOš namreč veljajo tudi julija in avgusta ter prinašajo dodatne popuste 25 & 50. To pomeni, da se je na vseh relacijah po Sloveniji mogoče z vlaki voziti po polovični ceni, v tujini pa za 25 odstotkov ugodneje. Ti popusti za lastnike abonentskih vozovnic sicer veljajo skozi vse leto.

Za seniorje in seniorke

Podobno kot za mlade je ugodna tudi ponudba za tiste v jeseni življenja. »Njim namenjena kartica K13A običajno prinaša 30 odstotni popust od ponedeljka do petka, ob sobotah, nedeljah in vikendih pa celo 50 odstotni popust. Za vožnje po tirih na Hrvaško pa je treba z omenjeno kartico odšteti 30 odstotkov manj denarja,« je o aktualni ponudbi povedal Robert Žnidaršič iz Slovenskih železnic ter izpostavil, da je skupine seniorjev na voljo še ponudba Senior 5+. Lastnik kartice K13A lahko s seboj na morje ali v toplice ali na katero od prireditev povabi pet prijateljev, ki bodo vozovnico kupili po polovični ceni. Zanimanje je že zdaj, saj visoke temperature kar vabijo po osvežitvi, kopalna vlaka pa začneta v Koper in Pulj voziti 26. junija. Zdraviliški vlaki pa so tako stalnica s ciljem v Termah Čatež, Termah Olimia, Thermani Laško in v Vodnem parku Bohinj.

Z vlakom na koncert in poletne prireditve

Z Interrail vozovnico je mogoče obiskati kar 30 evropskih držav. Za pot v Beograd v eno smer je treba odšteti 25, Budimpešto 39, Dunaj 29, Frankfurt 49, Munchen 29, Prago 39 in Zurich 29 evrov.

Poletje ni samo čas kopanja, ampak tudi številnih prireditev in koncertov na prostem. Seznami, kam se je mogoče odpraviti z vlakom ter kupiti vstopnico, so na voljo v info centrih na železniških postajah. Ob nakupu vstopnice in vozovnice pa so na Slovenskih železnicah pripravili še darilo – 50-odstotni popust za potovanje z vlakom za dve osebi po Sloveniji. Ob tem velja poudariti, da niso aktualni samo koncerti pri nas (festival Lent, Rock Otočec), ampak tudi tisti v  tujini, denimo Music festival v Zagrebu, Hurrican festival v Nemčiji.

Tujina vabi

Ko ima človek v žepu InterRail vozovnico, potem so pred njim številna doživetja in nepozabni občutki. Omenjena vozovnica že dolgo ni namenjena le mladim. InterRail je namreč evropska karta za vlak, primerna za vse starosti in vse letne čase, tudi kot praktično darilo v obliki darilnega bona. Po besedah Žnidaršiča je z Interrail vozovnico mogoče obiskati kar 30 evropskih držav. Za 5 potovalnih dni in 10 dni pohajkovanja po evropskih prestolnicah je treba odšteti 175 evrov, za 10 potovalnih dni in 22 dni odkrivanja novih krajev pa 257 evrov. »Če pa si želite odkrivati samo eno destinacijo, smo pripravili nizkocenovne vozovnice. Za pot v Beograd v eno smer je treba odšteti 25, Budimpešto 39, Dunaj 29, Frankfurt 49, Munchen 29, Prago 39 in Zurich 29 evrov,« je še dejal Žnidaršič ter hkrati povabil tudi na evropsko nogometno prvenstvo na Poljsko.

Več na www.slo-zeleznice.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije