Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
bled_mail.jpg

Kopanje z razgledom

Datum: ponedeljek, 12. avgust, 2013

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je pretekli teden oglasila iz slovenskega, pa tudi evropskega in svetovnega bisera – Bleda. Ta se nahaja na nadmorski višini 500 metrov, nekaj metrov nižja pa je gladina Blejskega jezera. Ob njem se nahaja Grajsko kopališče, ki v teh vročih poletnih dneh ponuja odlično možnost za osvežitev.

Kopanje s tradicijo

Zgodovina kopališča se je začela pisati že davnega leta 1930, ko je Ivan Kenda  pod mogočno skalo zgradil prvo poslopje in v njem v več nadstropjih uredil 366 betonskih kabin. V letih, ki so sledila se je kopališče širilo in leta 2002 prvič prejelo Modro zastavo, ki v Evropi pomeni simbol ekološke neoporočenosti jezerskih in morskih voda. Gre za kopališče, ki ima enkraten razgled na Blejski otok in na vrhove, ki ga obdajajo. Kot je ekipi povedal Bojan Žerovec, vodja turistične infrastrukture na Bledu, so letos z obiskom kopališča zelo zadovoljni, saj kopališče sprejme med 700 in 800 kopalci na dan in te številke ob lepem vremenu dnevno dosegajo. Zasluga gre zagotovo urejenosti kopališča, ki si je s tem že enajsto leto zapored prislužilo tudi modro zastavo. Kopališče je namenjeno tako družinam, ki se lahko zabavajo na toboganih, kot tudi malo starejšim obiskovalcem, ki najdejo svoj mir pod mogočnimi kostanji.

Dober obisk

Ob kopanju ob jezeru vam pogled verjetno uide tudi 132 metrov visoko po pečini na Blejski grad.  Kot je ekipi zagotovil Matjaž Završnik, direktor zavoda za kulturo Bled, je pogled na Bled z gradu najlepši, zato obiskovalce povabil, da se po kopanju podajo po lepo urejeni poti na grad. Tam se trudijo ljudi pritegniti z različnimi vsebinami; restavracijo, vinsko kletjo, grajsko tiskarno, kovačnico, muzejem, ipd. Vse to zagotovo prispeva k dobremu obisku gradu v zadnjih letih.

Več na www.blejski-grad.si!

Tudi z obiskom Bleda samega so letos zelo zadovoljni. Kot je ekipi zaupal župan Bleda Janez Fajfar je ta boljši od preteklih let. Povečan obisk sicer prinaša tudi nekaj problemov, ki pa jih sproti uspešno rešujejo.

Obisk otoka je obvezen

Poleg kopanja je poleti najbolj aktualno pestro dogajanje na Straži. Tja se lahko odpravite na poletno sankanje, na vrhu pa je poleg brunarice tudi adrenalinski park.

Bled privablja staro in mlado, športnike in ljubitelje sprehodov, umetnike in poslovneže. Kot je ekipi povedala Eva Štravs Podlogar, direktorica LTO, na Bledu nikoli ne zmanjka idej, kaj početi. Poleg kopanja je poleti najbolj aktualno pestro dogajanje na Straži. Tja se lahko odpravite na poletno sankanje, na vrhu pa je poleg brunarice tudi adrenalinski park. Vsak torek ob 8:00 uri, organizirajo tudi pohod Bosi po rosi, s katerim sledijo tradiciji Arnolda Riklija, začetniku turizma na Bledu.

Štravsova je še poudarila, da obisk Bleda ne bi smel miniti brez obiska otočka, ki ga lahko obiščemo s tradicionalno pletno ali z najetim čolnom, v poletnem času pa lahko na otok tudi priplavate. Ob tem vas že na nabrežini pričaka razstava podvodnih fotografij, ki so jo pripravili člani društva za podvodne dejavnosti Bled.

Manj poznana, a vseeno zelo zanimiva, je tudi sicer malo težje dostopna kraška jama Babji zob, ki jo je možno obiskati le ob spremstvu jamarjev, do tja pa je približno eno uro hoda.

Več na www.bled.si!

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije