Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
kranjska_gora__spikova.jpg

Kranjska Gora - destinacija za vse generacije

Datum: četrtek, 28. junij, 2012

Že jutranje temperature so napovedovale vroč prvi poletni dan, 21. junij. Ekipa radijske oddaje “Dobro jutro, Slovenija” je tudi tokrat privoščila poslušalcem radijskih postaj, da bi ga preživeli udobno in si ob koncu dneva privoščili pravo osvežitev ter ob vsem tem pomislili tudi na kakšen poletni izlet, počitnice, dopust. Sicer pa so tokrat priporočali Kranjsko Goro – kraj, ki je v poletnih dneh še posebej živ, poln dogajanja ter domačih in tujih gostov. Razlogov zakaj je seveda veliko. Nekaj jih razkrivajo vrstice v nadaljevanju.

Kranjska Gora sanjska, kulinarika božanska

Urejene sprehajalne poti, kilometri kolesarskih stez vse do sosednjih Avstrije in Italije, vršaci okoliških gora in prireditve. Vse to je le del turistične ponudbe Kranjske Gore.

Ne glede na starost in ne glede na letni čas, v Kranjski Gori gostje vselej najdejo kaj zase. Poletni dnevi so še posebej zaželeni, saj prijetna klima telesa ne “utrudi” preveč in kot takšna je prijazna vsem, ki prisegajo na aktivnosti v naravi. “Urejene sprehajalne poti, kilometri kolesarskih stez vse do sosednjih Avstrije in Italije, vršaci okoliških gora in prireditve. Vse to je le del turistične ponudbe Kranjske Gore,” je povedal Borut Dubrovič iz Hit Holidays Kranjska Gora. Dodal je še, da so za junij in julij ob 3. obletnici hotela Špik pripravili posebno ponudbo, v ostalih kranjskogorskih hotelih pa je trenutno med najbolj priljubljenimi paket “Poletna osvežitev”. Pozabiti ne gre na družinski paket številka 1 – paket “Kekčeva doživetja v Kranjski Gori” ter na “kul” julijski košarkarski tabor Marka Miliča. Po številnih aktivnostih na prostem si je treba privoščiti še sprostitev. V Hit Holidays-u vabijo trije wellness centri z masažami, savnami in bazeni. “Za slajše življenje priporočamo pokušino slaščic lastne blagovne znamke Sladka Julija, za rojstnodnevno presenečenje darilni bon, za popestritev dopusta pa obisk katere od prireditev. Kekčevi dnevi so prvi hit poletja, po novem pa so to tudi petkovi pikniki v šotoru med hoteloma Larix in Kompas,” je še izpostavil Dubrovič in povabil tudi na evropsko prvenstvo v košarki za mlade do 20. let ter na največjo poletno prireditev “Zgornjesavski piknik”. Slednja bo z bogatim kulturnim in zabavnim programom z nastopom skupin Mambo Kings in Juhu banda, potekala 10. in 11. avgusta. Tradicionalno bodo pripravili tudi tekmovanje v pripravi krapov ter jedi v kotličkih. Dolgčas v Kranjski Gori tudi to poletje zagotovo ne bo. Prepričajte se sami, med drugim tudi na www.hitholidays-kg.si!

 

Čez drn in strn z Besno Pehto

Po zgledu turističnih vasic v tujini je tudi v Kranjski Gori poleti vsaj tako živahno kot pozimi. Nekatere žičniške naprave so v pogonu tudi poleti. Sedežnica Vitranc 2 denimo vozi vam privošči panoramsko vožnjo na vrh Vitranca. Po pobočju proge Vitranc 1 pa se je mogoče popeljati z Besno Pehto, ki drvi po poletnem sankališču. Po besedah Klavdije Gomboc iz RTC Žičnice Kranjska Gora, je Besna Pehta najdaljše poletno sankališče pri nas. Do prvega septembra se je s Pehto mogoče popeljati vsak dan, nato pa ob koncih tedna. “Je pa Kranjska Gora pravi raj za kolesarjenje. Vse bolj je popularno družinsko kolesarjenje. V bike parku smo tudi zato uredili poseben del namenjen zgolj in samo otrokom. Sicer pa smo ravno že 3-ič zapored gostili evropsko kolesarsko prvenstvo za veterane,” je še povedala Gombocova.

Spokojnost sredi idilične naravne kulise, izhodiščna točka za planinske podvige ter nepozabne kolesarske ture je tisto, kar v hotel Lek pripelje večino gostov.

Idila hotela Lek

Na poti proti jezeru Jasna, na robu Triglavskega narodnega parka se nahaja hotel Lek. Spokojnost sredi idilične naravne kulise, izhodiščna točka za planinske podvige ter nepozabne kolesarske ture je tisto, kar v hotel Lek pripelje večino gostov. Premamijo pa jih zagotovo še: wellness center, hotelski bazen, tenis igrišča, zumba vadba trikrat na teden, otroško igrišče in letos še posebej skrbno izbrana gostinska ponudba na poletnih terasah s pogledom na Julijce. “Pri snovanju poletne kulinarike so nas vodili trendi lahke in zdrave prehrane. Menije tako zaznamujejo solate, sveža hrana, testenine s prelivi, bio sokovi, izbrana buteljčna vina ter ponudba piva. Izbirati je mogoče kar med 18-imi različnimi vrstami te pijače iz rumenega zlata,” je dejala Sandra Fiorelli iz hotela Lek ter dodala, da njihovi gostje skoraj že po pravilu dan začnejo s kavico in kozarcem kaktusovega soka. Slednji daje navdih in energijo za cel dan. V primeru pomanjkanja sladkorja v krvi pa vas reši edinstvena sladica “Kekec”.

Podrobnosti na www.hotel-lek.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije