Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
img_3-1-kopija.JPG

Naj smučišče: Kranjska Gora obratuje s polno paro

Datum: ponedeljek, 17. januar, 2011
Druga januarska sobota je bila poseben dan iz dveh razlogov. Prvi je bil ta, da se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« že zgodaj zjutraj oglasila iz Kranjske Gore, kjer se je obetal nov smučarski dan, drugi pa je bil ta, da je prav v Kranjski Gori potekala tudi brezplačna šola smučanja z najboljšimi učitelji – člani Združenja učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije. Izžrebanci, ki so se prijavili na www.dj-slovenija.si so si nataknili smuči in njihova dogodivščina se je začela.

S strokovnjaki do smučarskega znanja

Člani združenja učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije (ZUTS) in demonstracijske vrste zelo radi učijo prav tu v Kranjski Gori.

Kranjska Gora je priljubljena smučarska destinacija. Zagotovo je temu tako tudi zaradi smučarskih terenov, ki so kot nalašč za prve zavoje na snegu ali za izpopolnjevanje že osvojene smučarske tehnike.

»Člani Združenja učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije (ZUTS) in demonstracijske vrste zelo radi učimo prav tu v Kranjski Gori,« je povedala Vesna Ban, članica Demonstracijske vrste Slovenije (DEMO team) ter pojasnila, da je ZUTS strokovno združenje, ki skrbi za razvoj smučarskega športa pri nas. Združuje 3.500 učiteljev in trenerjev vseh športov na snegu, skrbi za njihovo strokovno znanje ter izobraževanje. Demonstracijska vrsta pa je selekcija najboljših učiteljev pri nas. Naj učiteljev je 10, 9 pa je članov promocijske vrste. Njihovo poslanstvo je razvoj stroke, organizacija izobraževanja ter ljudi, ki želijo postati učitelji ter promocija združenja in slovenskih belih športov nasploh.  

Dr. Blaž Lešnik, predsednik in direktor ZUTS je še poudaril, da je naloga slehernega učitelja, da se približa smučarju, da mu to obliko rekreacije predstavi na prijazen in metodično pravilen način. Slednji običajno že po nekaj urah pripelje do vidnih rezultatov. Seveda pa ne gre pozabiti na smučarsko predpripravo, na fizično pripravljenost, na ogrevanje pred začetkom užitkov na snegu ter na upoštevanje 10 mednarodno uveljavljenih FIS pravil. Dober smučar tako ni le tisti, ki je tehnično dobro podkovan, ampak tisti, ki ta pravila upošteva, ki je samoodgovoren, ki se zaveda svojega znanja in sposobnosti ter temu prilagaja tudi hitrost svojega smučanja.

V Kranjski Gori že več kot 40 smučarskih dni

Vrhunec dogajanja bo tudi letos pokal Vitranc. Ta bo 5. in 6. marca potekal že 50. leto zapored.

V Kranjski Gori ter v Podkorenu v teh dneh obratujejo vse naprave, in sicer od 9. do 16. ure. Vse dni, razen ob ponedeljkih, je možna tudi nočna smuka, in sicer od 19. do 22. ure. Obratujeta dve napravi, in sicer vlečnica Velika Mojca ter 4-sedežnica Kekec.

V Kranjski Gori se zavedajo pomena varnih užitkov na snegu, zato imajo proge skrbno zavarovane in urejene. Rezultat je tudi manjše število poškodb. V več kot 40 smučarskih dneh so jih našteli manj kot 40. Med smučarji ni bil nihče huje poškodovan. Po besedah Klavdije Gomboc iz RTC Žičnice Kranjska Gora k varnosti pripomore tako upoštevanje pravil kot tudi izpopolnjevanje smučarskega znanja. Slednjega nudijo kar v štirih smučarskih šolah v katerih deluje okrog 150 učiteljev z licenco. V Kranjski Gori sicer znajo poskrbeti za druge vrste užitke. Pripravljajo številne prireditve, vrhunec pa bo tudi letos pokal Vitranc. Ta bo 5. in 6. marca potekal že 50. leto zapored.

Več na www.kr-gora.si!

Boom počitnice

»Za vse goste, ki bodo v Kranjsko Goro prišli po koncu zimskih počitnic, smo pripravili različne Boom počitnice. Te so cenovno ugodne tako za smučarje, kot tiste, ki se radi razvajajo v savnah, si privoščijo kakšno masažo, nego obraza in telesa, kopanje v bazenih,« je povedala Polonca Bačnar iz podjetja Hit Alpinea Kranjska Gora . 3 dni (2 noči) si boste lahko privoščili že od 80 € dalje.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Logo najdi.si

Kako do Kranjske Gore?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije