Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
kekcevi_dnevi.jpg

Kranjska Gora v znamenju Kekčevih dnevov in gorskega kolesarjenja

Datum: torek, 28. junij, 2011
Šolsko leto 2010/2011 se je tudi uradno končalo. Šolarji, pa tudi njihovi starši so si prislužili nepozabne počitnice. Kakšne? Takšne polne doživetij in enkratnih trenutkov. Tako za mlado kot za staro. In prav vse našteto je tisto, kar je mogoče doživeti na počitnicah v Kranjski Gori. Kdaj, na kakšen način pa v naslednjih vrsticah.

10. Kekčevi dnevi

Vrhunec poletne sezone bo koncert z ruskimi kozaki ob 95- letnici Ruske kapelice.

26. junija so se v Kranjski Gori začeli že 10. Kekčevi dnevi. Najprej se je v dopoldanskih urah zgodil obisk pravljičnih junakov v Kekčevi deželi, popoldan pa je sledilo uradno odprtje z nastopom mažoretk, glasbenimi točkami in gledališko predstavo Kekec in Pehta. Ustvarjalno in zabavno pa bo vse do konca, torej do 3. julija. »Pripravljamo obisk Škratove dežele, oživele bodo Triglavske pravljice, možno se bo popeljati z vrha Vitranca v dolino s teto Pehto. Potekali bodo tudi tematski dnevi, denimo Kekec na varni poti, Kekec muzikant. Zaključek bo na prvo julijsko nedeljo, in sicer z 10. Kekečim rojstnim dnem,« je povedal Blaž Veber iz Lokalne turistične organizacije Kranjska Gora ter hkrati poslušalke in poslušalce pozval v Kranjsko Goro tudi v nadaljevanju poletja. Vsak konec tedna bo namreč v znamenju glasbe, kulture, športa in prijetnega druženja. Vrhunec pa bo koncert z ruskimi kozaki ob 95- letnici Ruske kapelice.

 

Tekmovali so gorski kolesarji

 

Sicer pa je v Kranjski Gori in okolici veliko priložnosti ter možnosti za pohodnike, ljubitelje gora, planince in kolesarje. Slednjim je poleg že omenjenega parka ter označenih gorsko kolesarskih poti na voljo tudi družinska kolesarska steza.

Zadnji junijski vikend je sanjska Kranjska gostila tudi veteransko prvenstvo v gorskem kolesarjenju. Vrhunski tekmovalci, nekdanji državni prvaki, olimpijski udeleženci in drugi gorski kolesarji iz vse Evrope so se pomerili v dveh disciplinah, crossu in spustu. »Postavili smo tehnično in po vzponih zahtevno progo. Več kot 200 kolesarjev se strinja, da je proga težka, vendar prava za tekmovanje tega ranga,« je dejal orgnizator, Gorazd Stražišar. Proga je sicer del kolesarskega parka v Kranjski Gori, ki privlači številne gorske kolesarje. Z ustrezno opremo jo lahko preizkusijo tudi rekreativci. Sicer pa je v Kranjski Gori in okolici veliko priložnosti ter možnosti za pohodnike, ljubitelje gora, planince in kolesarje. Slednjim je poleg že omenjenega parka ter označenih gorsko kolesarskih poti na voljo tudi družinska kolesarska steza od Mojstrane pa vse do Italije in Avstrije.

 

Več o Kranjski Gori in kolesarskem parku pa na:

www.kranjska-gora.si in www.bikepark.si!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije