Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Kranj

Kranjska tovarna vodnih športov

Datum: sreda, 11. julij, 2012

Ne glede na dopustniške dni, so člani ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« v julijskem oglašanju na radijskih valovih predstavili prijetno osvežitev ter aktivnosti, ki jih na Letnem kopališču v Kranju res ne manjka. Da povedano res drži, so potrdili tudi sogovorniki pred mikrofonom. Če ste oglašanja zamudili, potem lahko povedano v nadaljevanju preberete.

Največji za vodne športe

Za odrasle stane dnevna vstopnica 5 evrov, za otroke pa 3. Obstaja tudi možnost nakupa družinske vstopnice s tremi člani, in sicer po ceni 9 evrov.

Kranjsko letno kopališče in pokriti olimpijski bazen veljata za največji slovenski bazenski kompleks za vodne športe. Za poletne užitke je na voljo velik plavalni bazen velikosti 50 x 25 metrov, »družbo« pa mu delata še dva otroška bazena. Športni objekt je sicer namenjen šolski športni vzgoji, plavalnim tekmovanjem, vaterpolu, vodni košarki in hokeju pod vodo, rekreativnemu plavanju, potapljaškim tečajem, šolam plavanja in treningom vrhunskih plavalcev ter vaterpolistom. Letni obisk tako presega 300.000 obiskovalcev. Dober obisk je zagotovo povezan tudi s cenovno ugodnimi vstopnicami. Za odrasle stane dnevna vstopnica 5, za otroke pa 3 evre. Obstaja tudi možnost nakupa družinske vstopnice s tremi člani, in sicer po ceni 9 evrov. Junija, julija in avgusta Letno kopališče Kranj obratuje od 9. do 22. ure.

Več na www.zsport-kranj.si!

Aktivne počitnice

Sredi poletnih počitnic smo. Te so sicer super in fajn, a po drugi strani lahko kar postanejo dolgočasne. Da se to ne zgodi, v Kranju poskrbijo v Akademiji za gibanje Migimal.

Za otroke od 4. do 12. leta imajo organizirane različne športne aktivnosti. Šola plavanja, šola trampolina, bejzbola, šola tenisa – to je le nekaj športnih programov polnih gibanja in zabave. Potem so tu še tedenski počitniški programi.

»Za otroke od 4. do 12. leta imamo organizirane različne športne aktivnosti. Šola plavanja, šola trampolina, bejzbola, šola tenisa – to je le nekaj športnih programov polnih gibanja in zabave. Potem so tu še tedenske počitniški programi: teden cirkuških vragolij, teden čarovniških trikov, Kekčeve ukane, Gusarske pustolovščine,« je povedala Urša Mihalič iz Akademije za gibanje Migimal ter dodala, da čeprav gre za tedenske programe (vsak dan potekajo od 7.30 do 15.30 ure), se jim je mogoče pridružiti tudi za samo dan ali dva.

Tri plavalke na OI v Londonu

Plavalni klub Triglav Kranj je najštevilčnejši plavalni klub v državi. V njem trenutno trenira okrog 230 plavalcev vseh starostnih skupin. Da gre za tovarno najboljših slovenskih plavalcev, potrjujejo številne medalje, ki so jih člani kluba že osvojili na največjih evropskih in svetovnih tekmovanjih, tudi na Olimpijskih igrah.

Kranjska tovarna vrhunskih športnikov ne »proizvaja« le vrhunskih plavalcev, ampak tudi odlične vaterpoliste. Po petih letih se letos znova veselijo naslova državnega prvaka.

»Na olimpijskih igrah v Londonu bomo letos imeli tri svoje plavalke, in sicer Anjo Čarman, Uršo Bežan in Tanjo Šmid. Cilj je uvrstitev v finale. To bo velik uspeh, saj bo konkurenca izredno močna,« je o potnicah v olimpijski London povedal Andraž Jekovec iz plavalnega kluba Triglav Kranj. Dodal je še, da je prioriteta njihovega dela plavalna šola. Ta je namreč prvi korak, kjer otroke navdušijo za plavanje in kjer že opazijo plavalne talente. Dobri rezultati na svetovnem nivoju so tako plod dolgoročnega dela, dobro usposobljenega strokovnega kadra in pravilno začrtanega dela. »Strokovnosti, zagnanosti in volje nam ne manjka,« še pravi Jekovec. Tečaji plavanja in izpopolnjevanje tehnike plavanja niso namenjeni samo otrokom in vrhunskim športnikom, ampak tudi rekreativcem, ki se lahko izpopolnjevanja lotijo individualno ali v skupini. Tehnika plavanja je osnova za dobre rezultate, pravilne gibe in vsesplošno varno plavanje brez skrbi.

Kranjski vaterpolisti državni prvaki

Kranjska tovarna vrhunskih športnikov ne »proizvaja« le vrhunskih plavalcev, ampak tudi odlične vaterpoliste. »Po petih letih se letos znova veselimo naslova državnega prvaka. V Kranju imamo odlične pogoje za treninge,« se je pohvalil Aleš Komel iz akademskega vaterpolskega kluba Triglav Kranj in podobno kot plavalci izpostavil, da je bistveno delo z mladimi, katerim je treba vaterpolo najprej predstaviti in jih na »prijazen« način tudi navdušiti. K popularizaciji vaterpola veliko prispevajo tudi mednarodni Tristar turnirji, ki jih v Kranju pripravljajo za vse generacije.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije