Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Pivo_cvetje

Laško ponovno v znamenju piva in cvetja

Datum: petek, 8. julij, 2011
Samo še nekaj dni nas loči do največje turistični prireditve pri nas. Do prireditve z zavidljivo tradicijo dolgo kar 47. let in do prireditve, ki v kraj s komaj 3.600 prebivalci privabi preko 110 tisoč obiskovalcev. To je seveda Laško in v njem prireditev Pivo-cvetje. Letos bo potekala od 13. do 17. julija, podrobneje pa nam jo je predstavila Andreja Križnik, predsednica TD Laško.


Vrhunec dogajanja v soboto

Prihodnji vikend bo Laško zaznamovalo preko 50 dogodkov;  etnografske prireditve, razstave, športne prireditve, prireditve za otroke, kmečka ohcet in še bi lahko naštevali. Kot zatrjuje Križnikova, bo vsak dan nekaj posebnega: »Začnemo v četrtek s svečano otvoritvijo in zelo kvalitetnim glasbenim programom, petek pa je s celodnevnim dogajanjem nekako uvod za sobotno noč. Ta z velikim ognjemetom, veličastno vodno simfonijo in pestrim glasbenim programom v Laško vsako leto privabi preko 60.000 obiskovalcev. Nedelja je bolj etnografsko obarvana s kmečko ohcetjo in parado Pivo in cvetje, ki jo bo tvorilo preko 50 vozov.« Na različnih odrih, poimenovanih po blagovnih znamkah Pivovarne Laško, se zvrstilo toliko nastopajočih, da jih je skoraj nemogoče našteti.  Z vrčkom piva (ali pa morda le z mikrofonom) v roki boste na primer lahko srečali Jana Plestenjaka, Nino Pušler, skupino Kingston, Nušo Derenda, Avsenike, Vlada Kreslina in mnoge druge.

Celoten program si lahko ogledate na www.pivoincvetje.si.

Varno, poceni in udobno se na prireditev lahko pripeljete z vlakom Slovenskih železnic.

Varno na prireditev in domov

Glede na to, da le malo obiskovalcev pride v Laško na ogled cvetja – večina pride predvsem zaradi piva (na prireditvi se tega spije približno 250.000 vrčkov),  so na Slovenskih železnicah pripravili idealno rešitev. Kot je povedala Alenka Babič iz prodajne službe bodo za obiskovalce prireditve še posebej poskrbeli s posebnimi popusti. Za povratna potovanja iz smeri Celja, Sevnice in Trbovelj boste tako odšteli le 4 evre. Poleg tega bodo poleg rednih vlakov vozili tudi številni izredni vlaki.

Duška Kobale je dodala, da  se je v Laško vedno, ne samo ob prireditvi, najbolje pripeljati z zdraviliškim vlakom. Ta namreč vsako soboto pelje iz Ljubljane, z veljavno vozovnico za vlak, pa ste deležni tudi popusta za obisk bazenov, otroci do 12. Leta v spremstvu staršev, pa se lahko kopajo celo brezplačno.

Več na www.slo-zeleznice.si.

Thermana  v znamenju marjetice

Gostom, ki bodo med 17.7. in 7.9.  rezervirali program Thermana poletje v hotelu Wellness Park Laško bodo pri minimalnem bivanju 3 noči ali več podarili dodaten dan bivanja. Prvi otrok do 12. In drugi otrok do sedmega leta ob tem bivata gratis.

V Thermani Laško se od prejšnjega tedna dalje lahko pohvalijo s prav posebno rožico – Eko marjetico, ki jo je prejel hotel Wellness Park Laško. EU marjetica je po besedah Mojce Dragar iz marketinga Thermane d.d. simbol, ki daje enostavne, točne in verodostojne usmeritve potrošnikom o okolju prijaznem delovanju.

Ob tej priložnosti želijo, da hotel bolje spoznate, zato bodo vsem gostom, ki bodo med 17.7. in 7.9.  rezervirali program Thermana poletje v hotelu Wellness Park Laško pri minimalnem bivanju 3 noči ali več podarili dodaten dan bivanja. Prvi otrok do 12. In drugi otrok do sedmega leta ob tem bivata gratis. Poleg tega je Dragarjeva poudarila še, da zveste obiskovalce nagrajujejo z nagradno igro, v kateri se z nakupom družinskih vstopnic, ki so na voljo po zelo ugodnih cenah, potegujejo za enoletno uporabo novega avtomobila C4 Picasso.

Ob prireditvi Pivo in cvetje pa so za svoje goste pripravili prav poseben pivovski način razvajanja v Wellness Spa centru; pivovsko masažo celotnega telesa po sistemu – plača eden, uživata dva.

Več o ponudbi Thermane najdete na www.thermana.si.
Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije