Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Pivo_cvetje

Laško ponovno v znamenju piva in cvetja

Datum: petek, 8. julij, 2011
Samo še nekaj dni nas loči do največje turistični prireditve pri nas. Do prireditve z zavidljivo tradicijo dolgo kar 47. let in do prireditve, ki v kraj s komaj 3.600 prebivalci privabi preko 110 tisoč obiskovalcev. To je seveda Laško in v njem prireditev Pivo-cvetje. Letos bo potekala od 13. do 17. julija, podrobneje pa nam jo je predstavila Andreja Križnik, predsednica TD Laško.


Vrhunec dogajanja v soboto

Prihodnji vikend bo Laško zaznamovalo preko 50 dogodkov;  etnografske prireditve, razstave, športne prireditve, prireditve za otroke, kmečka ohcet in še bi lahko naštevali. Kot zatrjuje Križnikova, bo vsak dan nekaj posebnega: »Začnemo v četrtek s svečano otvoritvijo in zelo kvalitetnim glasbenim programom, petek pa je s celodnevnim dogajanjem nekako uvod za sobotno noč. Ta z velikim ognjemetom, veličastno vodno simfonijo in pestrim glasbenim programom v Laško vsako leto privabi preko 60.000 obiskovalcev. Nedelja je bolj etnografsko obarvana s kmečko ohcetjo in parado Pivo in cvetje, ki jo bo tvorilo preko 50 vozov.« Na različnih odrih, poimenovanih po blagovnih znamkah Pivovarne Laško, se zvrstilo toliko nastopajočih, da jih je skoraj nemogoče našteti.  Z vrčkom piva (ali pa morda le z mikrofonom) v roki boste na primer lahko srečali Jana Plestenjaka, Nino Pušler, skupino Kingston, Nušo Derenda, Avsenike, Vlada Kreslina in mnoge druge.

Celoten program si lahko ogledate na www.pivoincvetje.si.

Varno, poceni in udobno se na prireditev lahko pripeljete z vlakom Slovenskih železnic.

Varno na prireditev in domov

Glede na to, da le malo obiskovalcev pride v Laško na ogled cvetja – večina pride predvsem zaradi piva (na prireditvi se tega spije približno 250.000 vrčkov),  so na Slovenskih železnicah pripravili idealno rešitev. Kot je povedala Alenka Babič iz prodajne službe bodo za obiskovalce prireditve še posebej poskrbeli s posebnimi popusti. Za povratna potovanja iz smeri Celja, Sevnice in Trbovelj boste tako odšteli le 4 evre. Poleg tega bodo poleg rednih vlakov vozili tudi številni izredni vlaki.

Duška Kobale je dodala, da  se je v Laško vedno, ne samo ob prireditvi, najbolje pripeljati z zdraviliškim vlakom. Ta namreč vsako soboto pelje iz Ljubljane, z veljavno vozovnico za vlak, pa ste deležni tudi popusta za obisk bazenov, otroci do 12. Leta v spremstvu staršev, pa se lahko kopajo celo brezplačno.

Več na www.slo-zeleznice.si.

Thermana  v znamenju marjetice

Gostom, ki bodo med 17.7. in 7.9.  rezervirali program Thermana poletje v hotelu Wellness Park Laško bodo pri minimalnem bivanju 3 noči ali več podarili dodaten dan bivanja. Prvi otrok do 12. In drugi otrok do sedmega leta ob tem bivata gratis.

V Thermani Laško se od prejšnjega tedna dalje lahko pohvalijo s prav posebno rožico – Eko marjetico, ki jo je prejel hotel Wellness Park Laško. EU marjetica je po besedah Mojce Dragar iz marketinga Thermane d.d. simbol, ki daje enostavne, točne in verodostojne usmeritve potrošnikom o okolju prijaznem delovanju.

Ob tej priložnosti želijo, da hotel bolje spoznate, zato bodo vsem gostom, ki bodo med 17.7. in 7.9.  rezervirali program Thermana poletje v hotelu Wellness Park Laško pri minimalnem bivanju 3 noči ali več podarili dodaten dan bivanja. Prvi otrok do 12. In drugi otrok do sedmega leta ob tem bivata gratis. Poleg tega je Dragarjeva poudarila še, da zveste obiskovalce nagrajujejo z nagradno igro, v kateri se z nakupom družinskih vstopnic, ki so na voljo po zelo ugodnih cenah, potegujejo za enoletno uporabo novega avtomobila C4 Picasso.

Ob prireditvi Pivo in cvetje pa so za svoje goste pripravili prav poseben pivovski način razvajanja v Wellness Spa centru; pivovsko masažo celotnega telesa po sistemu – plača eden, uživata dva.

Več o ponudbi Thermane najdete na www.thermana.si.
Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije