Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
tobogan.JPG

Letno kopališče Celje – kopališče s tradicijo

Datum: sreda, 20. julij, 2011
Med vsakoletne poletne cilje ekipe Dobro jutro, Slovenija sodi tudi Letno kopališče Celje, ki ima že več kot petdeset letno tradicijo. Je kopališče namenjeno meščankam in meščanom, okoličanom pa tudi vsem obiskovalcem Celja, ki bi si, po dopoldanskem ogledu knežjega mesta ali obisku katere izmed celjskih znamenitosti ter poletnega utripa, radi privoščili počitek in rekreacijo v zavetju sence mogočnih dreves, saj je letno kopališče Celje oddaljeno le deset minut hoda iz starega mestnega jedra. Za vse, ki se pripeljejo na na celodnevno kopanje, pa je v neposredni bližini zagotovljenega dovolj parkirnega prostora ter mest za kolesa.

Mestno kopališče, ki ima vse, kar imajo veliki

Letno kopališče obsega olimpijski bazen, bazen za neplavalce, otroško plažo z igrali na prostem ter otroškim bazenom z vodnimi igrali in tobogani. Imajo tudi igrišča za odbojko na mivki in košarko ter mize za namizni tenis.

Letno kopališče Celje se lahko pohvali s številnimi osvojenimi priznanji akcije Naj kopališče v kategoriji bazenskih kopališč. Eden izmed razlogov je zagotovo 1.700 m2 vodnih površin ter urejena okolica in dodatne aktivnosti tako za najmajše, kot tudi starejše. Zagotovo pomembno vlogo igrajo tudi izredno ugodne cene, urejenost in čistoča kopališča ter celostna gostinska ponudba.
 

Tatjana Hren, vodja investicij in vzdrževanja: "Naše letno kopališče slovi po tem, da imamo res veliko vodnih površin. Imamo olimpijski bazen, bazen za neplavalce, otroško plažo z igrali na prostem ter otroškim bazenom z vodnimi igrali in tobogani. Za vse tiste pa, ki imajo radi še več aktivnosti, imamo na voljo dve igrišči za odbojko na mivki ter igrišče za košarko, katera so do 17.00 ure na voljo brezplačno, prav tako pa so možne tudi izposoje miz za namizni tenis. Na dveh hektarih zemljišča je zagotovljenih tudi več, kot dovolj travnatih površin ter sence."

Na družinsko celodnevno kopanje že za 10 €

Plavalna šola Celje že četrto leto organizira tudi počitniške programe, ki so sestavljeni iz organziranega varstva otrok, plavalnih tečajev in ustvarjalnih delavnic.

Posebno pozornost so tudi na Letnem kopališču Celje letos namenili družinam. Dnevno kopanje za družino z dvema odraslima in enim otrokom znaša med tednom le 10 €, med vikendom 12 €. Posamezna celodnevna vikend vstopnica je za otroke 4 €, za odrasle 6 €. Prav tako so na voljo brezplačni ležalniki in senčniki. V zadnjih letih so zelo aktualni tudi počitniški programi.

Aleš Jašarovič, upravljalec kopališča: "Plavalna šola Celje že četrto leto organizira počitniške programe, ki potekajo v času šolskih letnih počitnic, vse do konca meseca avgusta. Program je namenjen otrokom od 4. do 13. leta, predvsem iz širše celjske regije. Počitniški programi so sestavljeni iz organziranega varstva otrok, plavalnih tečajev in ustvarjalnih delavnic."

Da so programi zares kakovostni zagotovo pove podatek, da je se jih udeležuje od 150 do 170 otrok iz celotne celjske regije. Prav tako za dobro počutje in kvalitetno vodo poskrbijo s pravo temperaturo vode, saj se le-ta giblje med prijetnih 24 - 26 stopinj, kar zagotavlja tudi večjo kakovost vode. Poskrbeli pa so tudi za dodatno ponudbo aktivnosti v vodi, saj se tam lahko obiskovalci udeležijo tudi vodne aerobike. Kopališče obratuje od 9.00 do 19.00 ure, med vikendi do 20.00 ure, za lačne in žejne pa so na voljo trije gostinski lokali s celovito ponudbo  prigrizkov, pijač in sladoleda. Poskrbljeno je tudi za dobro glasbo.

Podrobnosti na www.zpo.si!

 

Pripravila:

Barbara Boh

Dogodki in novice iz Savinjske regije>

Poišči Kopališče Celje na zemljevidu

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije