Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
tobogan.jpg

Letno kopališče Celje - priljubljeno družinsko kopališče

Datum: ponedeljek, 19. julij, 2010

Ekipa »Dobro jutro, Slovenija« se je prejšnji teden odločila preveriti kako se v tej pasji vročini hladijo v knežjem mestu. Odpravila se je na Letno kopališče Celje, kjer se Celjani namakajo že preko petdeset let. V zadnjih nekaj letih so kopališče temeljito obnovili in dodali številna igrala za otroke, zato je kopališče izredno priljubljeno predvsem pri družinah.

Ponudba za vse okuse

Kot je ekipi povedala Tatjana Hren, vodja investicij in razvoja na ZPO Celje je Letno kopališče leta 1957 zasnoval inženir Bloudek, nato pa so vsi upravljavci dopolnjevali njegovo podobo, tako da je danes to kompleks, ki zajema 1700 kvadratnih metrov vodnih površin: olimpijski bazen, bazen za neplavalce in otroški bazen, vodno drčo in tobogan. »V bližnji senčki je lepo urejeno tudi otroško igrišče, za žejne in lačne poskrbimo v treh gostinskih lokalih, za športne navdušence pa sta na voljo igrišči za odbojko na mivki in košarko,« je še dodala Hrenova.

Gostinska ponudba na kopališču je pestra, postrežba pa prijazna. Jure Cvetko, ki na celjskem kopališču skrbi za gostinsko ponudbo, v času vročinskega vala priporoča predvsem pitje vode, saj s tem največ naredimo za svoje zdravje. Občasno pa se priležejo tudi cocktaili, ki jih zmešajo v Tropic baru ali Hawaii baru.

Čistoča je na prvem mestu

V teh vročih dneh je na kopališču veliko kopalcev, kljub temu pa je bazenska voda dobre kakovosti in prijetne temperature. »Vsakodnevno se trudimo za čistočo in urejenost kopališča. To opazijo tudi obiskovalci, ki so s ponudbo zelo zadovoljni. To se kaže tudi v akciji Naj kopališče, saj se v zadnjih letih naše kopališče uvršča med tri najboljša bazenska v Sloveniji. Letos seveda ciljamo na sam vrh,« je ekipi z nasmehom zaupal Aleš Jašarovič, vodja kopališča, ter dodal, da je kopališče odprto vsak dan od devete do devetnajste ure, za vikend pa je obratovalni čas še uro daljši. Cene vstopnic so zelo ugodne, saj se lahko tričlanska družina namaka že za deset evrov.


Plavanje za vse

Na kopališču izvajajo tudi različne plavalne tečaje. Matej Čretnik, iz plavalnega kluba Neptun je ekipi povedal, da je plavalna pismenost na celjskem je iz leta v leto boljša, saj se v številnih osnovnih šolah odločajo za tečaje plavanja. »Poleg tega pa je vedno več tudi odraslih, ki se odločijo za šolo plavanja, tako da mislim, da smo na dobri poti da izkoreninimo neplavalce na celjskem,« je še dodal.

Več informacij na www.zpo.si !


 

Pripravila:
Darja Legat


Kako do Letnega kopališča Celje? Zemljevid     

Oglejte si tudi TV reportažo!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije