Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Wellness Orhidelia

Mrzli dnevi kličejo po razvajanju v Termah Olimia

Datum: petek, 25. november, 2011
Ko je bila ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« nazadnje v Podčetrtku in Termah Olimia je dišalo po poletju, bilo je vroče in polno zabave na prostem. Zdaj, ko smo že pošteno zakorakali v jesen in smo na pragu zime pa so člani omenjene ekipe preverili, kako se je v mrzlih jesenskih in zimskih dneh mogoče razvajati ter nabirati novih energij.

Prestižna Orhidelia

Orhidelia razvaja na vsakem koraku. Poseben glasbeni bazen nudi užitke v podvodnem koncertu, zvočni programi v savnah in bazenih pa navdušujejo z zvoki himalajskih, kristalnih posod in gongov.

Orhidelia je arhitekturna poezija očem in kolaž izbranih luksuznih detajlov duši. Je praznik originalnosti in presežek čutnosti. Je najprestižnejši termalni kompleks pri nas in preko naših meja. »Prestižnost se ne kaže le z visokimi nagradami nagrajeni arhitekturni zasnovi, temveč tudi v razvajanju gostov. Slednje že ob vstopu »opremimo« s kopalnim plaščem in brisačo v lični torbi, tako da gostje tovrstnih svojih stvari ne potrebujejo,« je o wellnessu Orhidelia v Termah Olimia povedala Sabina Stipčič, vodja wellnessa.

Orhidelia sicer razvaja na vsakem koraku. Poseben glasbeni bazen nudi užitke v podvodnem koncertu, zvočni programi v savnah in bazenih navdušujejo z zvoki himalajskih, kristalnih posod in gongov. Vsak dan izvajajo tibetanske vaje pomlajevanja, po novem pa tudi učijo, kako prečistiti in stimulirati energijske kanale v telesu ter tako odpraviti blokade v telesu. Tako v finskih kot v parnih, turških savnah potekajo vodeni programi. V prvih ob uporabi jogurta, olivnega olja, grozdja, v drugih pa z oblogami: medeno, blatno mediteransko ali čokoladno. V času počitka postrežejo s čaji, ki jih sami pripravljajo patri bližnjega olimskega samostana. Vse našteto je dokaz, da je v Termah Olimia wellness zares način življenja in da je to pravi kraj, da si ljudje vzamejo čas zase, za sprostitev in duha, za krepitev imunskega sistema in polnjenje izpraznjenih življenjskih energij.

V Terme Olimia na počitnice ali Silvestrovanje

Trenutna največja uspešnica je paket »Napolnite se z energijo«. Ta vključuje kopanje, sproščanje v savnah, obisk Orhidelie in eno od številnih masaž.

Mrzli jesenski in zimski dnevi kar kličejo po razvajanju. V Termah Olimia si jih je mogoče privoščiti v različnih oblikah. Če vam primanjkuje časa, potem si vzemite dan zase, v nasprotnem primeru pa vikend ali celo še kakšen dan več. Trenutna največja uspešnica je, po besedah Mojce Korpar iz marketinga Term Olimia, paket »Napolnite se z energijo«. Ta vključuje kopanje, sproščanje v savnah, obisk Orhidelie in eno od številnih masaž.

Seveda pa so aktualni tudi miklavževi, božični in novoletni paketi. Dva dobra moža bosta poskrbela za užitke najmlajših in s tem seveda tudi celotne družine, zadnja noč v letu pa bo nekaj posebnega kar na štirih lokacijah. Silvestrovanje bo potekalo v hotelih Sotelia in Breza (v teh nudijo za rezervacije do konca novembra 15-odstotni popust), silvestrovalo se bo tudi v gostišču Lipa ter tradicionalno v kopalkah v bazenskem kompleksu Termalija. Letošnja rdeča nit bo Afrika. Ponudba bazenov v Termaliji je sicer še obogatena, in sicer s povsem novim toboganom.

Več na www.terme-olimia.com!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije