Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
bled_pomlad.jpg

Na Bledu je grajsko in rajsko

Datum: petek, 8. julij, 2011
Za vse, ki jih daje izletniška mrzlica in nikoli ne obstanejo na mestu, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« oglasila iz slovenskega, pa tudi evropskega in svetovnega bisera – Bleda. Bled se nahaja na nadmorski višini 500 metrov, nekaj metrov nižja pa je gladina Blejskega jezera. Bled privablja staro in mlado, športnike in ljubitelje sprehodov, umetnike in poslovneže. Bled je eden in edini in takšnega vam predstavljamo v nadaljevanju.

Do Bleda po obnovljeni cesti

Ob obisku tega bisera je skoraj obvezno obiskati grad, ki se ponaša s kar nekaj novostmi ter letošnjo 1000-letnico prve omembe, pa otok  in na drugi strani hrib Straža.

Ko človek enkrat obišče Bled, potem se rad vedno znova in znova vrača. Gostje tako ob vsakokratnem obisku najprej pogledajo, kaj je novega. »Z veseljem povem, da do Bleda zdaj pelje obnovljena cesta brez lukenj. Urejen je stari del vasi Grad, največja pridobitev pa je zagotovo urejena veslaška infrastruktura za prihajajoče svetovno veslaško prvenstvo. Gre za naložbo vredno več kot 4 milijone evrov,« je o novostih na Bledu povedal župan, Janez Fajfar. Seveda pa se na Bledu zavedajo, da sama infrastruktura še zdaleč ni dovolj. Svoj pečat utripu ob jezeru dajejo prireditve in ljudje. Med slednjimi na Bledu prevladujejo tujci, saj ti ustvarijo kar 90 odstotkov vseh blejskih nočitev. Prav sleherni od gostov lahko vsak trenutek uživa v lepotah Bleda. »Še posebej enkratna so jutra. Svetloba v urah, ko se dela dan, jutranja kavica s pogledom na Blejski grad, na jezero in na veslače, ki pridno trenirajo je prava uvertura v nepozaben dan,« je dejala Eva Štravs Podlogar, direktorica Turizma Bled. Ob obisku tega bisera je skoraj obvezno obiskati grad, ki se ponaša s kar nekaj novostmi ter letošnjo 1000-letnico prve omembe, pa otok  in na drugi strani hrib Straža, kjer si je mogoče privoščiti najlepše panoramske sprehode ali se popeljati po poletnem sankališču in obiskati pustolovski park. Štravs Podlogarjeva je še povedala, da bodo julija izdali vodič po Bledu in okolici, med prireditvami pa je izpostavila Festival Bled ter Blejske dneve od 22. do 24. julija.

Grajsko kopališče z modro zastavo že 10. leto

Blejsko jezero je dolgo dobra dva kilometra, široko nekaj več kot 1.300 metrov. Največja globina je okrog 30 metrov. Že vrsto let je del Blejskega jezera tudi grajsko kopališče. Nahaja se na izjemni lokaciji z edinstvenimi razgledi daleč naokrog. Bojan Žerovec, vodja turistične Infrastrukture je pojasnil, da je kopališče že deseto leto zapored prejelo modro zastavo – mednarodno priznanje za urejeno kopališče in okolico ter vselej odlično kakovostjo vode. Novost Grajskega kopališča Bled je na novo urejeno gostinstvo. Izvaja ga Aleš Vukelj, ki pravi, da je kulinarična ponudba tesno povezana z dogodki oziroma tematskimi večeri, ki jih pripravljajo. »Skoraj vsak dan je tu kakšna dejavnost. Izvajamo jogo, zumbo, pripravljamo plesne večere v znamenju tanga, salse, ob petkih pa nas nasmejijo stand up komiki,« je še povedal Vukelj.

Bled bo gostil svetovno prvenstvo v veslanju

Bled bo od 28. avgusta do 4. septembra gostil največjo prireditev v Sloveniji doslej, in sicer svetovno prvenstvo v veslanju.

Bled bo od 28. avgusta do 4. septembra gostil največjo prireditev v Sloveniji doslej, in sicer svetovno prvenstvo v veslanju. »Pričakujemo udeležbo veslačev iz 70-80 držav, s skupaj s športniki invalidi okrog 1500 udeleženci. Skupaj pa naj bi Bled zavoljo tekmovanja obiskalo 3000 ljudi. Tekmovanje bo potekalo devet dni, prve reprezentance pa pričakujemo 20. avgusta,« je dejal dr. Peter Fajfar, predsednik Veslaškega kluba Bled ter ponosno povedal, da imajo v veslaškem centru zdaj nove tribune, nov sodniški stolp, urejeno obalo, telovadnico, hanger in vse ostalo potrebno za nemoteno izvedbo izjemno velike prireditve svetovnega formata.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije