Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
miklavzev_turn.jpg

Na Cerkljanskem intenzivne priprave na pomlad in poletje

Datum: četrtek, 31. marec, 2011
Ni več skrivnosti. Naj smučišča v treh različnih kategorijah za sezono 2010/2011 so: Ribniško Pohorje, Golte in Smučarski center Cerkno. Prav iz slednjega se je na toplo marčevsko soboto oglasila ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Dan potem torej, ko je na vrhu smučišča, v edinstveni restavraciji potekala 20. jubilejna podelitev »Naj smučišče«. No, dan potem so, skupaj s sogovorniki, obujali spomine, se smučali in pogledali naprej, v pomlad in poletje.

Ponosni na naziv »Naj smučišče«

Po številnih prejetih glasovih v akciji »Naj smučišče 2010/2011« so v Smučarskem centru Cerkno letos stopili na najvišjo stopničko in osvojili prvo mesto v kategoriji velikih smučarskih centrov. »Na stopničke smo sicer navajeni, zmaga pa še ni bila v naših rokah. Zato smo zelo veseli in že obljubljamo, da se bomo še naprej trudili za najvišjo stopničko,« je povedala Majda Rojc iz marketinga Hotela Cerkno ter dodala, da se ob tem, ko se na Cerknem še da smučati, že pripravljajo na pomlad in poletje.

Dogajanje konec aprila bo v znamenju Velike noči, paketov z barvanjem pirhov in avtohtonimi jedmi. Ena takšnih so repini olupki. 1. maj pa bodo zaznamovali: kresovanje ter prav posebna delavnica z Dariom Cortesejem.

Najprej bo dogajanje konec aprila v znamenju Velike noči, paketov z barvanjem pirhov in avtohtonimi jedmi. Ena takšnih so repini olupki. 1. maj pa bodo zaznamovali: kresovanje ter prav posebna delavnica z Dariom Cortesejem. Slednji bo z gosti odšel v naravo in nabiral divje, samonikle rastline. Nato bo sledila skupna priprava vsega nabranega ter gurmanska pojedina. Ko se bo ozračje še bolj ogrelo in bo nastopilo poletje, bo Cerkljanska zasijala v vsej svoji lepoti. Svojevrstna pokrajina, svet davnih spominov, prvobitna in neokrnjena narava, zgodovinski ter kulturni spomeniki, čudoviti kraji, raznolika kulinarična ponudba in prijazni ljudje – vse to je mogoče najti na Blegošu, Poreznu, v arheološkem najdišču Divje Babe, v Bolnišnici Franja, Idriji, na Bevkovi domačiji in še kje. »Večdnevni paketi Hotela Cerkno imajo poudarek na pohodništvu, kolesarjenju, odkrivanju grap, dolin in planin, pa tudi na uživanju v hotelskem bazenu s termalno vodo, v savnah in pod rokami masažnih mojstrov,« je še izpostavila Rojčeva ter povabila tudi na bivanje v novih apartmajih v alpskem stilu na vrhu smučišča.

Klasična ali poroka v alpskem stilu

V Hotelu Cerkno imajo dolgoletne izkušnje pri organizaciji porok. V veselje in užitke jim je, da so lahko del najlepšega dne slehernega mladoporočenca. »Mladoporočenci lahko izbirajo med dvema tipoma porok. Klasična poroka se dogaja v hotelski restavraciji, kjer je prostora za od 150 do 200 svatov. Tam razvajamo z razkošjem jedi, s klasično ali bifejsko postrežbo kulinaričnih dobrot. Druga, posebna poroka pa se dogaja v alpskem stilu,« je pojasnila Martina Ambrožič Tušar, vodja strežbe v Hotelu Cerkno. Razkrila je, da alpska poroka poteka na vrhu smučarskega centra Cerkno, v osrčju Škofjeloško-cerkljanskega hribovja. Na prostem, na terasi ob lepem vremenu postrežejo z aperitivom, ki ga spremljajo razgledi daleč naokrog. S hladnimi jedmi se lahko svatje razvajajo ob sončnem zahodu 1000 metrov nad morjem, v glavni jedi in poročni torti pa uživajo v notranji restavraciji. V apartmajih objekta na vrhu smučišča je mogoče prenočiti v objemu čarobnosti alpskega vzdušja, možen pa je tudi prevoz v dolino in nočitev v Hotelu Cerkno.

Večdnevni paketi Hotela Cerkno imajo poudarek na pohodništvu, kolesarjenju, odkrivanju grap, dolin in planin, pa tudi na uživanju v hotelskem bazenu s termalno vodo, v savnah in pod rokami masažnih mojstrov.

Več na www.hotel-cerkno.si!

Prenovljena spletna stran LTO Laufar Cerkno

Laufarji so dobro opravili svoje delo in dokončno pregnali zimo. Dnevi so toplejši, smučke bomo v naslednjih dneh zagotovo pospravili v kot in se lotili drugih športnih aktivnosti na prostem. »Za nami je že 36. pohod na tod okrog najvišji vrh Porezen. Sicer pa je, poleg pohodništva, pri nas aktualen tudi ribolov in kolesarjenje. Vabijo pa tudi svetovno znane znamenitosti. Ter seveda kulinarika,« se je pohvalila Minka Dežela iz LTO Laufar Cerkno. Poudarila je, da ob obisku Cerkljanske vsekakor velja poskusiti regat s krompirjem in zabeljenimi ocvirki, repine olupke ali po domače alelujo in repin smokavc. Slednjega pripravljajo samo na Cerkljanskem, in sicer iz repe ter krompirja. To se skuha vsako jed posebej, nato pa zmeša, pretlači ter doda zaseka ali ocvirki.

Več na prenovljeni spletni strani www.turizem-cerkno.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije