Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Thermana

Pestro poletje v Laškem

Datum: sreda, 26. junij, 2013

Ekipa oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tokrat ustavila v Laškem. Ta kraj ob Savinji ni znan le po pivovarni, po zdravilišču in termalni vodi, temveč tudi eni največjih turističnih prireditev pri nas. Pivo in cvetje - prireditev, ki letos praznuje Abrahama bo letos postregla s številnimi novostmi.

Poletne počitnice v Thermani

Skrivnostna moč laških termalnih vrelcev je bila poznana že starim Rimljanom, danes pa je Thermana s svojo bogato tradicijo eno pomembnejših slovenskih zdravilišč in turistični center, ki v svoji ponudbi uveljavlja kakovost bivanja, kulturo zdravega načina življenja in je posebej namenjeno ljudem, ki imajo težave z gibanjem ali bi se tem težavam želeli izogniti. Vse več poudarka dajejo tudi programom za družine in tako tudi za letos obljubljajo nepozabne počitnice. Kot je ekipi zagotovila Mojca Korpar iz marketinga, si lahko družine v času počitnic izberejo paket po svoji meri. Ti namreč  prinašajo kar 15% popust, popuste  za otroke ter veliko animacije za goste. »Ob plavanju, spuščanju po toboganih in čofotanju, se obetajo tudi različne zabave ob bazenu. Obiskovalce bomo učili Vodomčkov ples, jim pripravili preizkušnje v potapljanju, jogo na bazenu, družinske igrarije, pivofest in še marsikaj zanimivega,« je ekipi še zaupala Korparjeva.

EDEN destinacija 2013

V Laškem so urejene pohodne poti, planinske poti,  kolesarske poti. Na njihovo raziskovanje se lahko odpravite s pomočjo zloženke, ki jo lahko dobite na TIC-u. Tega od letos najdete na novi lokaciji, v nekdanjem hotelu Savinja.

Destinacija Laško – sotočje dobrega se je letos pridružila mednarodni mreži EDEN destinacij, evropskih destinacij odličnosti, ki jo sestavlja še 22 drugih evropskih krajin. »Evropska komisija, ki nagrado podeljuje, je letos razpisala izbor na temo dostopnega turizma. Ta omogoča ljudem z različnimi fizičnimi in psihičnimi posebnimi potrebami neodvisno in dostojanstveno uporabo turističnih storitev,« je ekipi pojasnila Tina Bele iz STIKa Laško in dodala, da so EDEN destinacije usmerjene k trajnostnemu turizmu in razvijajo zdravo, aktivno in zeleno ponudbo.
V Laškem so urejene pohodne poti, planinske poti,  kolesarske poti. Na njihovo raziskovanje se lahko odpravite s pomočjo zloženke, ki jo lahko dobite na TIC-u. Tega od letos najdete na novi lokaciji, v nekdanjem hotelu Savinja.

50. Pivo in cvetje

Prireditev Pivo in cvetje letos praznuje že svojo petdesetletnico. Prične se v četrtek, 11. julija in bo trajala vse do nedelje, 14. julija.

Zagotovo je tudi vaša prva asociacija, ko pomislite na Laško – pivo, ter seveda tudi prireditev Pivo in cvetje, ki letos praznuje že svojo petdesetletnico. Termin tudi letos ostaja v znanih okvirih - prične se v četrtek, 11. julija in bo trajala vse do nedelje, 14. julija. Kot je ekipi povedal Matej Oset iz pivovarne Laško, so letos skušali prireditvi vdahniti bolj festivalski  značaj. »Oder Bandidos smo preimenovali v našo krovno blagovno znamko Zlatorog in ga premestili na lokacijo Jagoče, kjer bomo po novem poskrbeli tudi za kampiste, ki bodo lahko tik ob prizorišču kampirali brezplačno,« je dejal.
V  času prireditve se bodo v Laškem zvrstili številni glasbeni nastopi za vse okuse. Na novi oder tako prihajata npr. Ana Popovič, vzhajajoča zvezda blues-rocka in skupina Big Foot Mama.Večje množice bodo verjetno privabili Tabu, Jan Plestenjak, Kingston, in DJ party, ki se bo odvil v petek. Ključna prireditev bo na odru na Aškerčevem trgu, kjer bomo gostili Modrijane, Natalijo Verboten, Victory, poleg tega pa se bodo tam odvijali tudi številne športno-zabavne prireditve.

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije