Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
vma_otroski_svet.jpg

Na počitnice v Atlantis

Datum: sreda, 19. junij, 2013

Ko je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« na zadnje gostovala v Atlantisu, so zunaj vladale še skoraj zimske razmere. Čeprav so jim tam zagotavljali, da vreme na njihovo ponudbo ne vpliva, so se vseeno odločili preveriti, če je utrip ob poletnih temperaturah kaj drugačen. Živahno je bilo že te dni, kot so ekipi zagotovili sogovorniki, pa se prava zabava pričenja v počitniških dneh.

Super zabava za otroke …

V Atlantisu že nekaj let zapored organizirajo počitniško varstvo za otroke od 4. do 15. leta starosti. Za njihovo dobro počutje in zabavi skrbi animator Rok Guna, ki je ekipi zaupal, da otroci zelo radi pridejo k njim, saj vedo, da jim ne bo dolgčas. »Z varstvom pričenjamo že od 7. ure dalje in traja vse do 17. ure. Najprej otrokom pripravimo zajtrk nato pa se odpravimo v vodo. Glavna aktivnost je seveda plavanje, letos pa smo vsebine še obogatili z učenjem angleščine in tenisa v sodelovanju s Teniško zvezo Slovenije. Varstvo vsak teden drugače tematsko obarvamo – obiskali nas bodo npr. gusarji, ribiči, Indijanci, … tako da otroci res uživajo,« je povedal Guna.

V poletnem času bodo kar na prostem, pod baldahinom v Deželi savn, izvajali tajske, indijske in kitajske masaže.

Prijavo priporočajo vsaj dva dni pred pričetkom, vse informacije pa najdete na www.atlantis-vodnomesto.si.

Med otroki so izredno priljubljene tudi rojstnodnevne zabave. Ekipa Atlantisa poskrbi tako za animacijo kot tudi za prehrano, tako da so starši popolnoma brez skrbi. Otroci pa si lahko izberejo tematiko, ki jim je najbolj blizu.

… in super razvajanje za odrasle

V Atlantisu sicer res največ pozornosti posvečajo otrokom, vendar pa znajo dobro poskrbeti tudi za odrasle obiskovalce.  Miha Rakar, direktor Vodnega mesta Atlantis priporoča obisk dežele savn, kjer je na voljo 15 savn in nudistična terasa za sončenje. Tam ves dan potekajo zanimivi programi; vrtinčenja zraka, pilingi, blatne savne in kot posebna poslastica – čokoladna savna. Za tiste, ki v savni ostanejo cel dan, je na voljo tudi pestra kulinarična ponudba. Novost so sadno-zelenjavni sokovi, ponujajo pa tudi super sladice, solate in kosila.

Iztok Fric pa priporoča, da si poleg tega privoščite še masažo. V poletnem času bodo namreč kar na prostem, pod baldahinom v Deželi savn, izvajali tajske, indijske in kitajske masaže. Še posebej blagodejna je refleksna masaža stopal.

Poletje bodo popestrili še z letim kinom na plaži. Letos pripravljajo kar nekaj zanimivih filmov, ki si jih bo vredno ogledati pod milim nebom. 

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije